^

Zdravje

Sindromi

Arachnodactyly

Ena redkih dednih patologij vezivnega tkiva je arahnodaktilija - deformacija prstov, ki jo spremlja podaljšanje cevastih kosti, ukrivljenost skeleta, motnje v delovanju srčno-žilnega sistema in vidnih organov.

Ektodermalna displazija

Razmeroma redka bolezen - ektodermalna displazija - je genetska motnja, ki jo spremlja motnja v funkcionalnosti in strukturi pridobljenih elementov zunanje plasti kože. 

Sindrom Tholos-Hunt

Sindrom zgornje orbitalne razpoke, patološka oftalmoplegija - vse to ni nič drugega kot sindrom Tholos Hunt, ki je lezija struktur v zgornji orbitalni razpoki. 

Svayerjev sindrom

Bolezen ima lahko več imen: pogosto se imenuje ženska gonadna disgeneza ali zgolj gonadna disgeneza. 

Möbiusov sindrom pri otrocih

Prirojena anomalija, ki jo povzroča nenormalna struktura lobanjskega živca, je sindrom Moebius. Razmislite o vzrokih, simptomih, metodah diagnoze in popravek.

Hemofagocitni sindrom pri otrocih: primarni, sekundarni

Redka in zapletena bolezen - hemofagocitni sindrom se imenuje hemofagocitna limfogistocitoza. 

Dejerin sindrom

Pod sindromom Dejerine je bolezen, ki se redko pojavi. Temelji na genetski nagnjenosti. Dejerinov sindrom se imenuje tudi hipertrofična nevropatija. 

Hitra izguba teže

Presežna teža je težava tretjine svetovnega prebivalstva. Ljudje poskušajo znebiti dodatnih kilogramov na različne načine, poskušajo priti svoje telo v idealno razmerje.

Sindrom zaprtega človeka

Ne glede na to, kako različni ljudje v različnih časih imenujejo to bolezen, ali besede lahko prenašajo tragedijo v situaciji, ko živa duša in zdrav razum dolgo časa ostanejo zaklenjena v skoraj popolnoma neokrnjenem telesu?

Myofascial sindrom bolečine: obraza, materničnega vratu, prsnega koša, ledvene hrbtenice

Vsakdo, ki vsaj enkrat soočila z nekaj pečatov v mišicah, tako neznosno bolečino ob pritisku na njih, seveda, ve, kaj miofascialne sindrom, in nihče ne svetuje, da se soočajo s tako v svojem življenju.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.