^

Zdravje

Zdravljenje glavkoma

Kapljice za oči za glavkom in očesni tlak

Razmislite o učinkovitih zdravilih za glavkom, pravilih za njihovo uporabo in indikacijah za uporabo.

Vaje za vid

Kot je razvidno iz statističnih podatkov, ima vsak tretji človek slab vid. Pri nekaterih težavah z vidom (astigmatizem, kratkovidnost, hiperopija) pa je vse mogoče popraviti s pomočjo posebne gimnastike.

Pozni zapleti pri kirurškem zdravljenju glavkoma

V večini primerov so antiglaukomatne operacije filtriranja učinkovite pri zmanjševanju intraokularnega tlaka, so varne, vendar niso vedno brezhibne.

Zdravljenje primarnega glavkoma odprtega zakotja

Namen spremljanja bolnikov s primarnim glavkomom odprtega kota je ohraniti ali izboljšati stanje. Zdravnik in pacient se zanimata za funkcionalno ohranitev pacientovega vidnega organa skozi vse življenje

Zdravljenje zakljucnega glavkoma

Bombazh iris in zaprtje kotom anteriorne komore zaradi zenice blok vodi do velikega povečanja očesnega tlaka in razvoj sekundarnega glavkoma pri bolnikih z uveitis.

Ciklo-destruktivne operacije v glavkomu

Več Tehnike tsiklodestruktsii: brezkontaktno transscleral cyclophotocoagulation (DSC) tsiklokrioterapiyu, kontaktni transkleralnuyu DSC, DSC in transpupillary endoskopskim cyclophotocoagulation.

Tehnika Bezhu: trabeculectomy z odvajalnimi šivi

Ta članek predstavlja tehniko za trabekulektomijo, ki uporablja odvajalna šiva za šivanje lopute. Na začetku naredite majhno L-obliko konjunktivne razrezane dolžine 4 do 2 mm na razdalji 1-2 mm od okončin.

Vrtalne naprave za glavkom

Izpust aparat v glavkoma - tekoče ali cevastih soupore - uporablja za zniževanje intraokularnega tlaka pri bolnikih z nenadzorovano glavkoma S fistuliziruyuschaya delovanje z uporabo antimetaboliti niso bili uspešni ali imajo malo možnosti za uspeh.

Trabekulektomija in zdravljenje glavkoma

Trabekulektomija zmanjša intraokularni tlak, ker med operacijo ustvari fistulo med notranjimi deli očesa in subkonjuktivalnim prostorom z oblikovanjem filtracijske blazine.

Selektivna laserska trabekuloplastika

Pulzni dvojni neodimov aluminij-itrijev granatni laser (AIG) je Latino leta 1998 uporabil s trabekuloplastiko. Zasnovana je bila za selektivno vplivanje na pigmentirano tkivo in za zmanjšanje neželenih učinkov.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.