^

Zdravje

Transfuzija krvi

Terapija za razstrupljanje

Terapija z dintoksikacijo je kompleks terapevtskih ukrepov, katerih cilj je boj proti bolezni in odstranjevanje toksinov iz telesa.

Infuzijsko terapijo

Infuzijska terapija je metoda parenteralne (skozi veno), ki človeškemu telesu zagotavlja vodo, elektrolite, zdravila in hranila.

Albumin: transfuzija albuminov

Najpomembnejši plazemski protein je albumin, katerih raztopine se v kirurški praksi pogosto uporabljajo. Izkušnje kažejo, da je uporaba rešitev za albumin "zlati standard" za transfuzijsko terapijo kritičnih pogojev, ki jih povzroča hipovolemija in zastrupitev.

Darovana kri

Že zdavnaj dolgo je bila ohranjena donorska kri najbolj učinkovita in univerzalna sredstva za zdravljenje hemoragične anemije, hipovolemične bolezni, motnje presnove proteinov različnih etiologij itd.

Eritrocitna masa

Eritrocitov (EM) - komponenta krvi, ki obsega eritrocitov (70-80%) in plazme (20- 30%) s nečistoče levkocitov in trombocitov (hematokrita - 65- 80%). Z enim odmerkom vsebine eritrocitov rdečih celic (270 ± 20 ml) je enaka enkratnem odmerku (510 ml) krvi.

Terapevtska hemafereza

Terapevtska hemaphereza vključuje plazmaferezo in citaroferezo, ki so običajno strpne za zdrave darovalce. Vendar pa obstaja veliko majhnih in nekoliko pomembnih tveganj.

Zapleti po transfuziji krvi

Najpogostejši zapleti za transfuzijo so reakcije z mrzlico in febrilne nehemolitične reakcije.

Tehnika transfuzije

Pred začetkom transfuzije je treba preveriti označevanje vsebnika, opraviti preskuse združljivosti, da zagotovite, da je komponenta namenjena prejemniku.

Krvni izdelki

Transfuzija celokupne krvi izboljša zmogljivost kisika v krvi, obnavljanje volumna, koagulacijske faktorje in je bila prej priporočena za veliko izgubo krvi.

Transfuzija krvi: pregled pred transfuzijo

Več kot 23 milijonov odmerkov komponent krvi na leto se vlije v Združene države. Kljub dejstvu, da je postopek transfuzije krvi trenutno veliko varnejši kot prej, tveganje (in javno dojemanje tveganja) zahteva bolnikovo soglasje za transfuzijo krvi v vseh primerih.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.