^

Zdravje

Simptomi in vrste glavkoma

Velike filter blazine in glavkoma

Velike blazinice lahko rastejo na roženici, zasedejo osrednje območje in spodbujajo asimetrični astigmatizem z nezmožnostjo popravljanja vidne ostrine. Zdravljenje velikih blazinic mora biti progresivno, začenši z najpreprostejšimi metodami in preiti na bolj zapletene.

Zunanja filtracija in glavkom

Zunanja filtracija se razvije z majhno luknjo v steni filtracijske blazine, kar vodi v puščanje intraokularne tekočine z neposredno komunikacijo med zunanjo površino in notranjo votlino vzglavnika.

Majhna in ravna sprednja komora in glavkom

Glede na etiologijo pri ravnih komorah se zabeleži visok ali majhen očesni tlak. Zdravnik določi diagnozo, ki temelji na detekciji ravne ali plitvene komore v pooperativnem obdobju, klinične anamneze, pregledih in ravni očesnega tlaka.

Gipogenična makulopatija

Hipotonična makulopatija je pogoj, v katerem nastanejo gube horionov in / ali mrežnice z vključitvijo makularnega območja, kar vodi do zmanjšanja vida v ozadju hipotenzije.

Maligni glavkom: vzroki, simptomi, diagnoza, zdravljenje

Sindrom motenj intraokularnega tekočega toka (maligni glavkom) običajno razvije po prodornem delovanju, vendar so opisani primeri pojava in po laserskih postopkih.

Iridokornalni sindrom: vzroki, simptomi, diagnoza, zdravljenje

Iridokornalni sindrom je redek, natančna razširjenost ni znana. Značilno je, da je bolezen značilna za ženske srednjih let, s porazom enega očesa.

Neovaskularni glavkom: vzroki, simptomi, diagnoza, zdravljenje

Neovaskularni glavkom (NVH) je sekundarna zaprta oblika glavkoma. Prvič, fibrovaskularna membrana raste na vrhu trabekularne mreže. Kot je odprt, vendar blokiran.

Flat Iris: vzroki, simptomi, diagnosticiranje, zdravljenje

Ploska irisa se praviloma razvija pri ženskah, starih od 40 do 60 let. Hipermetropija s ploščatim irisom ni tako pogosta, kot pri sekundarnem zaprtju kota z relativnim sapnim blokom.

Primarni glavkom glavice zapiranja: vzroki, simptomi, diagnoza, zdravljenje

Zaključeni glavkom, ki se razvija s predispozicijskimi oblikami irisa, se imenuje primarni zaprti kot. Patologija je lahko z akutnim, subakutnim in sekundarnim kroničnim zaprtjem kota z blokom zanka ali ravnim šaratom.

Ciklodializa: vzroki, simptomi, diagnosticiranje, zdravljenje

Ciklodializa je osrednji del ciliarnega telesa od njene pritrditve do skleralnega vzpona. Ciklodializa se razvije po dolgotrajni ali prodorni poškodbi ali kot zaplet po intraokularni operaciji, kar povzroči začasno ali trajno hipotenzijo.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.