^
A
A
A

9 navad zdrave družine

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

07 October 2012, 09:26

Naše navade močno vplivajo na kakovost našega življenja, lahko nas naredijo srečni in nesrečni, tako zdravi kot šibki.

Z vami želimo deliti dobre navade, ki bodo pomagale ohranjati vse družinske člane zdrave in srečne.

Ne umiraj od gladi

Ne umiraj sebe in poskusite vedno jedo zajtrk, kosilo in večerjo ob istem času. Nutricionisti pravijo, da če ne jeste redno in preskočite obroke, ne da bi dvignili raven ghrelin, hormona lakote, potem boste pohlepno napadli hrano in dobro v njem. Za povečanje nivoja grelina traja približno pol ure, v teh 30 minutah pa človek poje veliko kalorij. Zato poskusite redne obroke z vašim nespremenljivim pravilom.

Zajtrk in kosilo sta obvezna

To so obvezni obroki, ki dajejo moč in energijo za ves dan, zato je zaželeno, da so zajtrk in kosilo maksimalno nasičeni in hranljivi. Vendar pa ne pozabite, da pecivo in pecivo za zajtrk - slaba ideja. Najboljši začetek dneva je skleda ovsene kaše. Če vam ni všeč od otroštva, poskusite raznoliko to jed s sadjem, oreščki ali obratno, kuhajte ga v slani obliki. Enako velja za kosilo, sendviči niso najboljša možnost, bolje jesti skodelico juhe.

trusted-source[1], [2], [3]

Fizična dejavnost doma

Večina zasedenih ljudi ne more najti časa za vadbo v telovadnici, zato morate iskati drugo možnost, še posebej, če imate sedentarno službo. Obstaja pot ven - to storite doma ali, če je mogoče, na delovnem mestu. Samo 20 minut na dan in zelo enostavne vaje, na primer skakališče, osnovno ogrevanje in push-up.

Izbira izdelka

Če vnaprej pripravite seznam potrebnih izdelkov, lahko v supermarketu prihranite veliko časa in zmanjšate tveganje nepotrebnih izdelkov. Če hodite mimo polic s pisanimi paketi, hočete kupiti vse hkrati in kljub temu, da se ustavimo, ročamo in dosežemo jetra, čokolade ali čipe. Če so prišli v trgovino z otrokom, je zagotovilo, da bo v košari za hrano nekaj okusnega, a sploh ne bo koristno za zdravje. Torej poskušajte razkriti navado nakupovanja in se spomniti, kaj morate kupiti, načrtujte ga doma.

Večerja vsak večer

Zaželeno je v družinskem krogu, kjer lahko delite vtise, ki ste jih prejeli za dan, poslušate otroke in se dobro zabavajte. Po mnenju psihologov, skupni obroki, bodisi večerja, kosilo ali zajtrk, krepijo družinske odnose in ustvarijo čustveno harmonijo med družinskimi člani.

Skupno preživljanje prostega časa

Če ni nobenega časa za aktivno počitek ob delavnikih, se prepričajte, ali želite svojo družino ob vikendih izbrati za naravo ali samo za sprehod. To vam bo omogočilo, da se sprostite od vsakodnevnih skrbi in vam omogočajo, da se sprostite v družbi bližnjih ljudi.

Želite drug drugega lepo noč

Če hiša ima majhne otroke, potem se navadi branje pravljice za njih ponoči. Mladostni otroci potrebujejo starševsko pozornost in sodelovanje. Pogovorite se s svojim sinom ali hčerko, morda bo otrok želel deliti z vami svoje težave.

Pred spanjem

Prezračite prostor, v katerem spite, ker lahko dušenje povzroči motnje spanja in zjutraj se na obrazu odraža nespameten večer. Če ne morete zaspati, potem bolje vzamete nekaj za branje, se boste sprostili in odstranili nepotrebne misli.

Kvalitativni spol

Psihologi pravijo, da redni seks doda osebi tri leta življenja, poleg tega pa je ključ do močnih družinskih odnosov.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.