^
A
A
A

Težave z montažo ne vključujejo kondomov

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

07 September 2015, 09:00

Med dolgim eksperimentom je skupina znanstvenikov iz Združenih držav prišla do zaključka, da kondomi ne vodijo do erektilne disfunkcije, tudi če se uporabljajo nenehno.

Po mnenju strokovnjakov, kondomi so edino sredstvo za zaščito in miti, ki se lahko po uporabi se začne z moški zdravstvene težave (težave z vzburjenjem, impotenca, itd), je treba upoštevati lame izgovori moški nezaželen uporaba ta oblika kontracepcije.

V sodobni medicini in med navadnimi ljudmi obstajajo pozitivni in negativni vidiki uporabe kondoma, poleg tega pa obstajajo še drugi argumenti.

Prvič, kondom velja za dobro zaščito pred nenačrtovano nosečnostjo in spolno prenosljivimi boleznimi.

Glavna pomanjkljivost tega kontracepcije je vedno menil, težave z erekcijo v prihodnosti, in za večino ljudi, je ta argument tako močna, da se zavrne ta sredstva, kar poveča tveganje za bolezni, spolno prenosljivih bolezni ali nenačrtovano starševstva.

Poleg tega so znanstveniki vzpostavili še eno zanimivo funkcijo. Kot se je izkazalo, tretjina vseh udeležencev študije ni znala uporabljati tega zdravila. Nekateri mladi so kupili kondome, ki jim ni ustrezal velikosti. To dejstvo je v prihodnosti pripeljalo do težav z erekcijo pri moških in povzročalo govorice o škodi kondomov.

Kot so pojasnili znanstveniki, manjši ali nepravilno oblečeni kondomi motijo krvni obtok v glavi penisa, kar posledično povzroča težave. Strokovnjaki svetujejo, da bi se izognili takšnim težavam, vedno upoštevajte navodila, ki mimogrede velika večina ljudi ne upošteva.

V poskusu je sodelovalo skoraj pol tisoč mladih fantov od 18 do 24 let.

Študija je pokazala, da so bile vse težave z zdravjem moških, ki so jih opazili pri skoraj 33% udeležencev, posledica erektilne disfunkcije, ne pa tudi kontracepcije.

Tudi strokovnjaki so dali priporočila staršem najstnikov. Po mnenju strokovnjakov fantje med puberteto potrebujejo več časa, da bi se posvetili spolnemu vzgoji, saj večina mladih fantov, ki so sodelovali v eksperimentu, ne bi mogla ustrezno izbrati velikosti kondoma in ga obleči.

Po mnenju raziskovalcev je spolno zdravje moških bolj povezano s psihičnimi težavami, zato je treba fantje skrbno pripraviti na puberteto, opraviti pogovore, govoriti o spremembah, ki se pojavljajo v telesu v tem obdobju itd.

V drugi študiji ameriške skupine znanstvenikov je bilo ugotovljeno, da je vzrok erektilne disfunkcije poleg stresa, trdo delo in slabe navade lahko sestava hrane, ki jo človek uporablja.

Kot so pokazale študije, lahko gensko spremenjeni aditivi v živilih povzročijo impotenco, zmanjšajo stopnjo moškega hormona in negativno vplivajo na proces stimulacije.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.