^
A
A
A

V Nemčiji je epidemija okužbe črevesja divja

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

25 May 2011, 23:00

Okoli 460 primerov okužbe je že znano. V sredo so zdravniki na kliniki v Schleswig-Holstein potrdili, da je eden bolnik umrl zaradi te okužbe. Zdravniki tudi sumijo, da bi lahko enaka bakterija Escherichia (E.) coli povzročila smrt drugih dveh bolnikov.

Pravzaprav je bil vzročni povzročitelj bolezni že dolgo znan. Leta 1985 je bila v Nemčiji registrirana prva epidemija "hemolitičnega uremičnega sindroma" ali se imenuje "Gasserjeva bolezen". Kasneje so se pojavile majhne lokalne napetosti. Vendar, kaj se dogaja zdaj, glede na zaposlene v Inštitutu. Robert Koch, prvič opazimo.

Težki bolniki ležijo v enotah za intenzivno nego. Mnogi so v komi, nekateri so imeli operacijo za odstranitev dela debelega črevesa. Bolezni spremljajo resni simptomi - krvav stol, anemija, zmanjšanje vsebnosti rdečih krvnih celic.

Po besedah sogovornika "RG" iz Inštituta. Robert Koch, tako agresivne vrste te bakterije še ni bilo. Njegova širina je zelo hitro. Zelo zaskrbljen glede starosti in spola bolnih. Prej so bili med bolniki predvsem otroci, okuženi v kmečkih gospodinjstvih iz majhnega goveda. Zdaj je večina odraslih žensk. Inkubacijsko obdobje okužbe je od pet do sedem dni.

Večina primerov je registrirana v severni Nemčiji. V zvezni deželi Hamburg so že več kot sto, toliko skupaj v deželah Spodnje Saške in Bremena. 26 primerov je registriranih v Frankfurtu. Vsi okuženi v menzah ene od zavarovalnic. Obe jedilnici sta že zaprti. Po mnenju predstavnika Inštituta. Robert Koch, nekateri izdelki so najverjetneje prišli do jedilnice s severa države.

Trenutno zaposleni v inštitutu iščejo izvor bolezni. Običajno se patogen nahaja v iztrebkih živali - krav, koz, konj. Kjer je prišel v prehranjevalno verigo, je skrivnost. Po mnenju sogovornika "RG" običajno te bakterije vstopajo v človeško telo s surovo nepredelano hrano.

Samo strokovnjaki Inštituta lahko zagotovo izključijo surovo meso in mleko. Umrla ženska skoraj ni jedla mesa. Drugi bolniki so večinoma jedli zelenjavo in žitarice.

Patogene je mogoče prenašati z običajnimi stiki s tistimi, ki ne sledijo osebni higieni in ne perejo rok po obisku stranišča. Strokovnjaki prav tako sumijo, da je mošnjičarke po rezanju surovih plošč ali kuhinjskih nožev nemoteno. Medtem ko je edini ukrep proti okužbi lahko temeljito pranje rok in kuhinjskih pripomočkov.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.