^
A
A
A

Zdravilo za koronavirus že obstaja

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

11 June 2021, 09:00

Danes vsi vedo o takšni patologiji, kot je COVID -19 - tako otroci kot odrasli. Govorimo o nalezljivi bolezni, ki jo sproži koronavirus SARS-CoV-2, ki je bil ugotovljen leta 2019 in je postal univerzalni problem na planetu. Po razglasitvi pandemije je bila glavna naloga znanstvenikov ustvariti cepivo, ki ščiti ljudi pred okužbo, in razviti najučinkovitejše zdravljenje bolezni. Kmalu se je začelo cepljenje , vendar doslej o novih učinkovitih zdravilih ni bilo znanega. COVID-19 so zdravili predvsem z zdravili, kot so Tamiflu, Deksametazon (kortikosteroid), Bamlanivimab, Kazirivimab in Imdevimab (monoklonska protitelesa), Avigan (Favilavir), Ivermektin itd., Včasih precej resni.

Pred kratkim so avstralski znanstveniki svetu dali novo upanje z napovedjo ustvarjanja dolgo pričakovanega zdravila. Novo zdravilo ne le ublaži simptome okužbe s koronavirusom, ampak zmanjša prisotnost virusa v telesu za 99,9%. Strokovnjaki so zdravilo že uspešno preizkusili na glodalcih v laboratoriju.

Novo zdravilo je bilo razvito v tesnem sodelovanju z raziskovalnim centrom za rak in sladkorno bolezen City of Hope in Inštitutom za zdravje Univerze Griffith. Znanstveniki pojasnjujejo: ustvarjeno zdravilo zdravi okužbo s koronavirusom in ne le pospeši okrevanje. Osnovna sestava zdravila je posledica uporabe tehnologije miRNA (majhna moteča RNA), ki lahko neposredno vpliva na virusni genom in povzroči njegovo smrt. Posledično patogen popolnoma izgubi sposobnost razmnoževanja.

Testni testi na glodalcih so pokazali, da zdravljenje s tehnologijo miRNA dramatično zmanjša raven virusnega patogena v telesu za skoraj 100%. Poleg tega lahko osnovo terapevtskega zdravila hranimo do 12 mesecev pri + 4 ° C in do 4 tedne pri sobni temperaturi.

Profesor Macmillan, ki je sodeloval pri ustvarjanju zdravila, opozarja na dejstvo, da je uporaba nove tehnologije privedla do popolnega okrevanja poskusnih glodalcev. Poleg tega po zdravljenju ni bilo mogoče odkriti virusa v pljučih.

Razvito orodje lahko imenujemo univerzalno: deluje na celotno paleto beta-koronavirusov, vključno z virusom SARS-CoV-1, SARS-CoV-2, pa tudi na druge variacije, ki se lahko pojavijo v prihodnosti.

Raziskovalci imajo vse razloge, da verjamejo, da se lahko ustvarjeno zdravilo kmalu uporabi v terapevtskih shemah za bolnike z okužbo s koronavirusom. Trenutno znanstveniki začenjajo izvajati teste s sodelovanjem prostovoljcev.

Rezultati dela so objavljeni na strani Univerze Griffith

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.