^
A
A
A

Frigidnost

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Frigidnost je spolna disfunkcija, ki ima veliko razlogov. Razmislite o vrstah te motnje, o vzrokih, metodah diagnoze, zdravljenju in preprečevanju.

Odsotnost ali zmanjšanje spolne želje najdemo tako pri ženskah kot moških, vendar najpogosteje vpliva na pošten spol. Obstajajo štiri vrste te bolezni, odvisno od vzrokov njihovih vzrokov, jih upoštevajte:

 • Simptomatska oblika - se pojavi kot posledica kršitve občutljivosti. To lahko povzroči redna zastrupitev s težkimi kovinami ali narkotičnimi snovmi, poškodbe hrbtenjače ali centralnega živčnega sistema. Najpogosteje se manifestirajo kot akutne boleče občutke med spolnim odnosom. Depresija, depresivno stanje in spolno prenosljive bolezni prav tako povzročajo težave v postelji.
 • Zaprta oblika - je fiziološko stanje, za katero je značilno zakasnitev libida. Ker so ti postopki individualni za vsako osebo, je nemogoče ugotoviti točno starost spolne privlačnosti pri dekletih in fantih. Ta vrsta kršitve gre sam po sebi.
 • Ustavna oblika - izražena kot nerazvit psihoseksualnih lastnosti. V tem primeru vsi organi in sistemi delujejo normalno, vendar ne morejo doseči orgazma pri spolni intimnosti.
 • Psihogena oblika - se pojavi zaradi negativnega vpliva psiholoških dejavnikov. Mogoče tako odhod in prihod.

Kaj pomeni beseda frigidnost?

Torej, pri prevodu iz latinščine je hladnost, toda v medicini se razlaga kot popolna ali delna odsotnost intimne privlačnosti. Po statističnih podatkih, vsaka tretja ženska v življenju ni nikoli doživela orgazma in približno enako število žensk se ne počuti privlačno za moške.

Motnja se kaže na različne načine in lahko sčasoma spreminja simptome iste ženske. Običajno je to nelagodje med seksom, ko se ženska nanaša na intimnost kot dolžnost, to je, da prenaša partnerja. Nekateri doživljajo prijeten občutek, toda orgazem se ne pojavi, kar predstavlja prekinitev spolnega življenja. Frigidnost na več načinov je odvisna od spolnega partnerja, njegovega potrpljenja, takta in pozornosti. Neznanje erogenih con, slabih pogojev ali nepravilnega položaja lahko odvrača željo po intimnosti in oblikuje kršitve.

Vzroki frigidnosti

Vzroki frigidnosti so v večini primerov povezani s psihološkimi dejavniki. Motnja je lahko resnična in imaginarna. V prvem primeru to pomanjkanje želje po intimnosti in spolnih reakcijah, ki niso odvisne od želje bolnika. Najpogosteje obstaja imaginarna oblika motnje, ki se pojavlja v ozadju fizioloških in psiholoških težav.

Dejavniki, ki vzpodbujajo spolno hladno:

 • Zloraba narkotikov in alkoholnih substanc.
 • Mentalne travme (posilstvo, izdaja, ljubosumje).
 • Strah pred intimnostjo na podlagi nezaželene nosečnosti.
 • Fizični odklon do partnerja in bolečine med seksom.
 • Čustveni odklon med intimnostjo.
 • Večji poudarek na pomanjkanju orgazma.
 • Fizična in duševna preobremenjenost.
 • Depresivne motnje, nemir, infekcijske in ginekološke bolezni.
 • Hormonske in endokrine motnje.
 • Vročinske malformacije spolnih organov (pomanjkanje krvnega polnjenja venskih plesov, nerazvitost mišic medeničnega dna).

Psihološka frigidnost

Pojavlja se na podlagi psihogeničnih dejavnikov, ki ovirajo spolno aktivnost. Morda je napačna spolna vzgoja ali njeno pomanjkanje, strah pred neželeno nosečnostjo, depresijo, doživljenim nasiljem, razočaranjem ali gnusom za izvoljene, prekomerne zadržanosti in strahu. S to obliko motenj se pojavijo krvavitve v prehodu živčnega impulza, ki se, ko je vznemirjen, preide na želeni del možganov in povzroči krčenje mišičnega sistema, to je orgazma.

Vsa pozornost se osredotoča na lastne misli in strahove, ki prekinjajo živčni impulz in izničujejo možnost pridobivanja orgazma. Odsotnost spolne privlačnosti lahko izzove dejanja partnerja. Na primer, moški napake v zvezi z žensko povzročajo njene simptome te kršitve. To je nepripravljenost poslušati partnerja. Kot lahko vidite, obstaja veliko vzrokov za bolezen, vendar je edina stvar, ki je vredno vedeti, da spolni problemi niso normalni in potrebujejo zdravstveno oskrbo.

Nimfomanska frigidnost

To je seksualna hladnost, v kateri so živahno izraženi čutni odnosi, ki nastajajo na začetku seksualnega delovanja, a ne konča z orgazmom. Glede na to je nezadovoljstvo s spolnim partnerjem in zaman iskanja bolj primernega. Pomanjkanje orgazma je povezano z zamudo v puberteti in psihoseksualnem razvoju. To pomeni, da je hrepenenje po nasprotnem spolu nezrelo in se lahko ustavi na erotični ali platonski fazi.

Simptomi in trajanje nymfomaniacne motnje so jasno izraženi in skriti. To pomeni, to zmanjšanje svetlosti občutkov ali popolno pomanjkanje privlačnosti. Najtežji primer te bolezni je povečana intimna privlačnost in nezmožnost uživanja tudi z dolgotrajno stimulacijo. Ta vrsta ne vpliva na reprodukcijske funkcije.

Simptomi frigidnosti

Simptomi se manifestirajo na različne načine in so odvisni od vrste motnje. Toda prvi in očiten znak bolezni je pomanjkanje orgazma in zmanjšanje zanimanja za intimnost. Simptomatologija je individualna za vsakega moškega in ženske. V nekaterih je to izraženo kot sovražnost do spolnega odnosa in odnos do nje kot opravljanje zakonskih dolžnosti. Drugi ne morejo dobiti celotnega spektra občutkov od partnerja ali jih ne morejo osvoboditi, da bi dobili zadovoljstvo. Pritisk, poskusi prekiniti intimnost in izključitev v najpomembnejšem trenutku, se nanašajo tudi na manifestacije spolne zlorabe.

Odsotnost orgazma in drugih simptomov spolnega dogajanja negativno vplivata na zdravje obeh partnerjev. Še posebej na duševnem stanju, ki povzroča pogoste glavobole, razdražljivost, živčnost in celo prezgodnje staranje. Za moškega je to polno impotence in uroloških bolezni. Za rešitev tega problema se morate pogovoriti s svojim partnerjem. To vam bo omogočilo, da se osvobodite in uživate čim bliže.

Frigidnost ženske

Ženska frigidnost ima veliko vzrokov in dejavnikov, ki povzročajo njen videz. V tem primeru se posebna pozornost posveča mehanizmu bolezni. Seksualna hladnost ima dva mehanizma - funkcionalna in organska.

 • Organski se pojavi kot posledica poškodb in bolezni intimnih organov, pri katerih je orgazem preprosto nemogoč, vendar so takšni primeri redki.
 • Funkcionalni mehanizem temelji na motnjah v delovanju živčnega sistema. Zdrava oseba sprejema signale v možgane, ki kažejo na učinek na erogene cone in povzročajo zmanjšanje mišičnosti spolnih organov. Ampak s funkcionalno vrsto, ta mehanizem je prekinjen. Na primer, če ima ženska nižjo stopnjo spolnih hormonov, potem nima želje po spolni intimnosti. Podoben problem se srečujejo tudi pri novorojenčkih in nosečnicah, saj telo proizvaja hormone, ki so odgovorni za vzdrževanje funkcij, ki so potrebne za hranjenje in uporabo.

Da bi se znebili spolne disfunkcije, bi morali poskušati sami razumeti svoja čustva. Možno je, da je pomanjkanje zadovoljstva posledica elementarne nevednosti svojega telesa in njegovih sposobnosti. V tem primeru lahko kot pomoč uporabite storitve seksualnega terapevta, pogovorite s partnerjem ali obiščite sex shop.

Frigidnost po porodu

To je začasna reakcija telesa na stres. Ta problem se pojavi pri skoraj vsaki mladi materi in v večini primerov ne zahteva zdravniške oskrbe. Motnje se kažejo na različne načine, lahko je pomanjkanje zanimanja za seks ali nezmožnost orgazma. Običajno je bolezen začasna, če pa traja predolgo, potrebuje zdravljenje. Stvar je v tem, da žensko telo zaznava nosečnost in rojstvo kot velik stres in ga poskuša preprečiti v prihodnosti, zato se zavzema za intimne stike. To pomeni, da se telo spet boji, da zanosijo.

Pomanjkanje zanimanja za spol lahko temelji na bolečih občutkih, saj telo potrebuje čas za popolno okrevanje. Notranji genitaliji in raztegnjena vagina se v 2-3 mesecih po porodu vrnejo v normalno stanje. Po rojstvu otroka, ženska popolnoma preklopi na skrb za njega, in to stanje podpira hormonsko ozadje.

Da bi se spopadli s tem problemom, vam ni treba obesiti. Takoj, ko se telo okrepi, se bo spolno življenje izboljšalo. V tem primeru se priporoča popoln počitek in spanec, racionalna prehrana in poštenost s spolnim partnerjem. Če se motnja podaljša in spol povzroči bolečino, potem poiščite zdravniško pomoč, saj lahko podaljšana frigidnost postane kronična.

Frigidnost pri moških

To je motnja, to je neskladje spolnega vedenja. Brezbrižnost do partnerja vodi v popolno odsotnost spolnih odnosov. Že dolgo se je verjel, da se moški ne soočajo s to boleznijo, pomanjkanje želje po spolni intimnosti pa se zgodi samo pri ženskah. Toda problem nizkega libidonskega značaja za mnoge predstavnike močne polovice človeštva. Kršitve ne pride takoj, predpogoji za njegov razvoj pa so slabitev erekcije in situacijske impotence.

Razmislite o glavnih razlogih za oslabitev moškega libida:

 • Stresne in živčne motnje - negativno vplivajo na spolno vedenje in dobro počutje. Takšni pojavi povzročajo okvare v telesu in zmanjšanje libida. Zaradi tega spolni pogon postane razdrobljen in popolnoma izgine s časom.
 • Psihološke bolezni - intimno privlačnost vplivajo ne le živčne izkušnje, ampak tudi različne duševne motnje, na primer, shizofrenija. Poleg tega lahko sladkorna bolezen, depresija, alkoholizem, urološke bolezni, ateroskleroza in druge bolezni povzročijo ravnodušnost do seksa.
 • Starost - zmanjšanje ali popolna odsotnost privlačnosti nasprotnega spola je povezana s starostjo. In to ni presenetljivo, saj delo na moškem organizmu, stresu, kronični utrujenosti in drugim negativnim dejavnikom pušča svoj vtis.
 • Slaba spolna energija - libido lahko pade glede na to, ali je človek pasiven ali aktiven po naravi. Če je pacient pasiven, potem je vredno obrniti k seksualnemu terapevtu, ki bo pomagal obnoviti zdravje in privlačnost.
 • Začasna odpoved - praviloma se pri moških to navede v primeru, ko manjkajo vsi zgoraj opisani dejavniki. Na primer, zanimivo delo ali najljubša stvar lahko popolnoma zajame pozornost človeka, nezadovoljene spolne fantazije pa zasedejo drugo mesto. Take motnje se zgodijo vsem.

Za zdravljenje in preprečevanje moške spolne impotence in ravnodušnosti je priporočljivo opraviti preventivne preiskave. Šport, zdravo prehranjevanje, zmanjševanje stresa in dober odnos s partnerjem je zagotovilo zdravja in moškosti.

Diagnoza frigidnosti

Diagnozo opravi seksolog pri prisotnosti simptomov motnje. Zdravnik opravi preiskavo za odpravo vzrokov fiziološke narave. V ta namen je treba obravnavati ginekologa ali urologa, psihologa in endokrinologa. Po podatkih medicinske statistike je približno 20% žensk hladno.

Za ugotavljanje prisotnosti te bolezni s pacientom poteka pogovor in opravijo se testi. Zdravnik preveri stanje endokrinih žlez in delovanje reproduktivnih organov. Obvezna sta splošna analiza krvi in analiza urina, ki omogočata prepoznavanje prisotnosti kroničnih in nalezljivih bolezni. Poleg tega obstajajo posebni preizkusi za ugotavljanje stopnje spolnega vzburjenja ali njegove odsotnosti.

Na podlagi diagnostičnih rezultatov se izbere zdravljenje. Terapija se praviloma izvaja hkrati za oba partnerja. Če ima bolezen fiziološke vzroke, zdravnik predpisuje posebne fizioterapevtske postopke in zdravila. S psihološko intimno hladnostjo psiholog potrebuje pomoč

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Kako določiti frigidnost?

To se zgodi tako pri moških kot pri ženskah. In to ni presenetljivo, saj nora hitrost življenja, stalna prezasedenost, kronično pomanjkanje spanja in živčni izčrpanost negativno vplivajo na stanje spolnega zdravja. Le zdravnik lahko določi spolno motnjo. Ampak takšni simptomi kot pomanjkanje želje po intimnosti, tudi po dolgotrajni vznemirjenosti in zavračanju spola, bi morali vznemiriti.

Sprva je intimna hladnost delna, to je potreba po seksu, a le redko. V tem primeru so prelepe privlačnosti, vendar to ni dovolj za popolno bližino. Zato se ženska (moški) izogiba spolu ali pride v stik samo, da bi zadovoljila partnerja.

Ugotovite lahko kršitev in z zunanjimi znaki. Mnoge ženske postanejo pristranske, razdražljive, ambiciozne. To pomeni, da načini, s katerimi natančno diagnosticirate motnjo, ni tako veliko. Toda najpomembnejše je, da določimo pravi vzrok bolezni in jo odpravimo.

Preizkus frigidnosti

Preizkus vam omogoča ugotavljanje prisotnosti spolne disfunkcije in začetek zdravljenja. Obstajajo posebni testni vprašalniki za moške in ženske, ki pomagajo prepoznati probleme v intimnem življenju. Razmislite o najpreprostejšem preizkusu za ženske, ki ga morate posredovati, morate odgovoriti na naslednja vprašanja:

 1. Imate sanje o erotični vsebini, kako pogosto?
 2. Ste vzbudili moške poljube in ljubice?
 3. Imate erotične fantazije?
 4. Kako se počutite za sentimentalne filme in programe?

Če imate vsaj eno vprašanje pozitiven odgovor, potem ne morete dvomiti o vaši normalnosti. Resnično mrzla ženska se smatra, da je popolnoma brezbrižna do seksa, nikoli ni doživela spolne želje in orgazma. Vse druge vrste spolnih motenj, to je težko doseči ali redke orgazme, so primerne za popravek.

Za moške je tudi test, s katerim je mogoče ugotoviti nezadostno spolno željo in težave z erekcijo. Razmislimo o glavnih vprašanjih:

 • Ali imate pogoste depresije navdušenja in spolne želje?
 • Ali vam manjka vitalnost in energija?
 • Ste opazili zmanjšanje vzdržljivosti in impotence?
 • Ali ste imeli nedavna nihanja v teži v smeri njenega zmanjšanja?
 • Ali doživljate veselje življenja?
 • Ali pogosto trpijo zaradi slabega razpoloženja in razdraženosti?
 • Ali takoj za večerjo zaspite?
 • Ali se je zmanjšala delovna zmogljivost?
 • Kako pogosto (v zadnjem mesecu) ne dosežete erekcije, potrebne za seks?
 • Kako pogosto (v zadnjem mesecu) ste uspeli ohraniti erekcijo do konca intimnosti?
 • Kako pogosto (v zadnjem mesecu) nimate orgazma?
 • Ali imate slabše kompleksnost in samopomoč?
 • Prihajajoča intimnost vas naredi nervoznega in zaskrbljen zaradi morebitnega neuspeha?

Če imate vsaj dva pozitivna odgovora na vprašanja od 1 do 8, potem to kaže na zmanjšanje moškega spolnega hormona. Pozitivni odgovori na vprašanja od 9 do 13 kažejo resne probleme spolnega zdravja in zahtevajo zdravniško oskrbo.

Koga se lahko obrnete?

Zdravljenje frigidnosti

Zdravljenje frigidnosti se začne z diagnozo problema in ugotovitvijo vzroka, ki ga je povzročil. Zdravila se redko predpisujejo, ker ni učinkovitega stimulansa, ki bi vam omogočil, da doživite orgazem. Toda obstajajo sredstva, ki začasno povečajo razburljivost in v kombinaciji z drugimi terapevtskimi postopki dajejo pozitiven rezultat. Če je motnja povezana z delom živčnega sistema, se pomirjajo in spodbujajo zdravila za normalizacijo njegovega delovanja.

Do nedavnega je bila spolna hladnost zdravljena s hormonskimi zdravili, vendar ti načini zdravljenja niso danes priljubljeni zaradi številnih neželenih učinkov. Toda uporaba moških spolnih hormonov povečuje intimno privlačnost žensk. To je zato, ker vplivajo na področja možganov, ki so odgovorni za stimulacijo. Takšno zdravljenje pa mora opraviti zdravnik, ker zloraba hormonov lahko povzroči patološke spremembe v telesu in neželene učinke.

Kompleksno zdravljenje mora vključevati fizioterapevtske postopke, ki povečujejo pretok krvi v genitalije. To so postopki blata, namakanje intimnih organov s posebnimi rešitvami, sedeči kopeli in drugi. Toda tovrstno terapijo je treba izvajati šele po dovoljenju zdravnika. Torej, če ima ženska ciste, tumorje ali spremembe v velikosti maternice, je fizioterapija kontraindicirana. Za normalizacijo navdušenja in odpravo frigidnosti se pogosto uporabljajo posebne fizične vaje, katerih namen je krepitev trebušne mišice in medeničnega dna. Masaža stopal, vodni postopki in vse druge vrste sprostitve imajo tudi pozitiven učinek na intimno zdravje.

Poglejmo si nekaj metod, ki omogočajo odpravo seksualne disfunkcije:

 • Aromaterapija - eterična olja ugodno vplivajo na vse sisteme telesa, ne glede na to, v kakšni obliki se uporabljajo. Lahko je masaža z olji ali topla kopel. Najbolje je, da uporabite olje limone poprove mete, žajbelj, neroli, sivka, bergamot. Dober učinek imajo hladni oblogi s krpo, namočeno v aromatičnih oljih. Izboljšuje razpoloženje, zvišuje ton in navdušenje.
 • Avtoterminiranje ali samo-hipnoza se nanaša tudi na metode, ki vam omogočajo, da se znebite spolne hladnosti. Če želite to narediti, se morate za nekaj časa popolnoma sprostiti in pozabiti na težave in se osredotočiti na vaše telo. Lahko si predstavljate, da leži na plaži pod vročim soncem na toplem pesku.
 • Pravilna prehrana - spolna privlačnost pomaga obnoviti naravne rastlinske afrodiziake. To so ginseng, matični mleček, damjan, cvetni prah, morski sadeži, oreški, začimbe, čokolada, jagode, avokado in drugi. Ti izdelki so odlični antidepresivi in vsebujejo hormone, potrebne za intimno življenje.

Zdravljenje frigidnosti v domu

Zdravljenje doma se lahko izvaja z metodami alternativne medicine. Razmislite o najbolj priljubljenih in učinkovitih receptih:

 • 100 ml tople vode se zmeša z kapljicami alkoholne tinkture radioliške vrtnice (15 kapljic). Raztopino je treba jemati 3-4 krat na dan, 30 minut pred obroki 2-3 mesece. Podobne lastnosti imajo tinkturo eleutherococcus ekstrakta, tinkture ginsenga, aralijo in nevesto.
 • Nalijte nekaj žlic listov suhega listja z 1,5 litrom vrele vode. Zmes je vztrajala 3-4 ure, nato jo je treba pred vsakim obrokom filtrirati in vzeti ½ skodelice. Za izboljšanje okusa v infuziji lahko dodate malo medu.
 • 4 žlice suhe trave nočne vijolice napolnite v 500 ml cahors in v 14 dneh postavite tesno zaprto stekleno posodo. Sredstvo je treba pretresati vsak dan. Ko je spojina infundirana, jo morate filtrirati in vzeti 1 žlico 30 minut pred obroki. Trajanje zdravljenja je od 5-8 mesecev.
 • Zmešajte v enakih deležih koprive, kamilice, šentjanževke in bokov. Vegetativno zbirko temeljito izsekamo in prelijemo 250 ml vode, tako da pijte 2-3 ure. Po tem je treba zdravilo filtrirati in vzeti ½ skodelice 3-4 krat na dan v trajanju 1-2 mesecev.

Kako se znebiti frigidnosti?

Torej, dolgotrajno odsotnost intimnega navdušenja, nezmožnost orgazma in odklanjanja do seksa, se lahko šteje za zelo resno. Obstaja veliko vzrokov za bolezen. Lahko so različni negativni psihološki dejavniki, živčne motnje ali težave na ravni fiziologije. Zato, da bi se izognili zavračanju intimnosti, je treba ugotoviti vzrok, ki ga je povzročil. Za te namene je treba opraviti izpit pri ginekologu, endokrinologu, psihiatru in spolu terapevtu.

Če se nobena bolezen ne razkrije, je najverjetneje spolna disfunkcija povezana z nezmožnostjo sprostitve in zaupanja partnerju. Za te namene je vredno govoriti odkrito s svojo dušo, ki ustvarja romantično in vznemirljivo vzdušje. Posebno pozornost je treba nameniti predhodni ljubki, saj bodo omogočili največjo navdušenje in popolno zadovoljstvo s spolom.

Zarote od frigidnosti

Zarote se nanašajo na alternativno medicino. Ne more škoditi telesu, ampak ko verjame v zdravilne lastnosti besede in upošteva pravila izgovorjave zarote, je mogoče obnoviti intimno zdravje.

 1. Ta zarota se prebere med kopanjem: "Mati je rodila ženo, žena je sprejela ženo, molim ženski, se bom pojavila ženi Bogu. Možu v užitek, zase v sladku. Amen. " Za zaključek vodnih postopkov je vredno povedati: "Vodica je odšla, odtrgala se je moja frigidnost. Točno! ". Ploskve je mogoče brati tudi na postelji, spraviti posteljo in se pripraviti na posteljo.
 2. Če želite povečati čustveno razburljivost in občutljivost, preberite naslednje besede: "Odprl bom torbico. V njej bom našel denarnico. Iz mojega denarnice bom vzel tri kovance. Ena kovanica je stara in ni več v uporabi. To - moje pretekle napake, dating, moja bolečina in ljubezen sta stara. Dobil bom drugi kovanec, ki je že moderen, vendar izrabljen, umazan, hodi na roke. Ta kovanec je moja utrujenost, moje razočaranje, moje izgube. Pazljivo bom pogledal, se nasmehnil in grenčal. Dobil bom tretji kovanec, kovancu druge države. Ta kovanec je lepa, obetavna, vendar zame je neuporabna. Pogledal bom to, ga občudujem, pripeljem v pest z drugimi kovanci in ga vrgel čez levo ramo v pekel! Da me pustite večno: moja bolečina, moj strah, moja hladnost in moje komplekse! Imel bom torbico, v kateri bom dal nove kovance: svojo strast, ljubezen, veselje, veselje. Prihaja nov svet za mene. Nova sredstva za izračun bodo z njimi, ljudmi in svetom. "
 3. Pred spanjem s partnerjem kadite sobo z vonjem kadila ali smreke, berete naslednje besede: "Smoke Dymovich, vzemi mojo žensko prevaro! Želim in želim, želim in ljubim moža! Kot dim kadi, bo tudi moja ljubezen opekla! Strastno bom ljubil in želel! Želim, da bi ženska postala! Moja zavestna beseda je močna in trmasta! Amen! Amen! Amen! ".

trusted-source[10]

Preprečevanje frigidnosti

Kot preventivni ukrep je treba posebno pozornost nameniti razmeram, ki bodo omogočili čim več osvoboditve obeh partnerjev. Strah pred smešnim, strahom pred neželeno nosečnostjo, pomanjkanjem časa ali naglasa, blokira spolno vzburjenje. Odprava zgornjih dejavnikov lahko ustvari vse pogoje za idealno intimnost.

Zdravljenje ginekoloških in uroloških bolezni, motenj živčnega sistema in bolezni notranjih organov je vključeno tudi v preventivni kompleks intimne hladnosti. Ker fiziološki dejavniki negativno vplivajo na spolnost, in ne dajejo možnosti, da se osredotočijo na partnerja. Masturbacija, to je samozadovoljstvo, je druga metoda, ki se nanaša na sredstva za preprečevanje bolezni.

Napoved frigidnosti

Napoved je običajno ugodna. Pravočasna uporaba medicinske oskrbe in prepoznavanje vzroka spolne disfunkcije pomagata obnoviti razburljivost. Tudi najbolj zanemarjena, to je kronična seksualna hladnost, pa se zdravi. Resnica v tem primeru je dolgoročna terapija za oba partnerja, rezultati katerih upravičujejo prizadevanja.

Frigidnost je medicinski izraz, ki označuje spolno disfunkcijo, to je nezmožnost zadovoljevanja intimnosti. Odsotnost stresa, redni zdravstveni pregledi, pravilna prehrana, zdrav življenjski slog in ljubeči partner sta glavno pravilo ne samo srečno življenje, temveč tudi zdrav seks.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.