^
A
A
A

Vaginizem in psedovaginizem

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Vaginizem - refleksno krčenje mišic, ki stisneta vagine, ko je nožnica napolnjena (na primer, vnesena penisa, prst ali drug predmet), kljub izražene želje žensk, katerih namen je penetracije predmeta, v odsotnosti strukturnih ali drugih telesnih motenj. Vaginizem je pogosto povezan s strahom pred bolečino in strahom, da bi v tujino uvedla tuje telo.

Vaginizem se običajno pojavi z začetkom spolne aktivnosti. Konvulzivno krčenje mišic pred strahom od bolečine med defloracijo, vendar se v nekaterih primerih nenadoma pojavlja nepričakovano za bolnika v času boleče defloracije. Mehki, taktični mož ne vztrajajo pri družbi. Ko poskusite znova, se vse ponovi. Vaginismus se v prihodnosti manifestira z ginekološkim pregledom. Razlikujejo se lahko tri stopnje vaginizma: 1 stopinja - reakcija se pojavi, ko med ginekološkim pregledom vstavimo penis ali instrument v vagino; II stopnja - reakcija se pojavi, ko se dotaknete spolnih organov ali čakate, da se jih dotaknete; III stopnja - reakcija se zgodi, če je ena predstavitev spolnega dejanja ali ginekološkega pregleda.

Odsotnost defloration poročenih zakoncev komaj doživeli, čeprav je v mnogih primerih ne vpliva medosebnih odnosov in spolne prilagoditev para pojavi na ravni ljubkovanje ali (če je možno) vestibularnega koitusa. Ženske z vaginizmom lahko pogosto doživijo orgazme, vendar se zaradi njihovega stika s svojim zdravnikom počutijo slabše ali imajo željo, da bi imeli otroka.

Diagnoza vaginizma

Za diagnozo vaginizma je treba izključiti fizične vzroke. V ta namen se pregled opravi po koncu zdravljenja, zaradi česar je možen pregled. Pacient je v sedečem položaju na stolu, po razredčenju malih ustnic, pregledan je v ogledalih ali pa je prerežen skozi luknjo himena. Ta preprosta tehnika (preiskovanje prstov) lahko hkrati potrdi prisotnost normalne vagine in domneva diagnozo vaginizma.

Vaginizem je treba, ko je bolečina, ko poskušajo introjekcija razlikuje od psedovaginizma, epileptičnih krčev in obrambna reakcija žensk so sekundarne, zaradi porazu genitosegmentarnoy komponente (razvojne motnje, debelost, zarastline in drugih ginekoloških bolezni, zaradi česar introitus močno boleče). Poleg tega je treba Vaginizem je treba razlikovati od koi tofobii - strah pred bolečino med spolnim odnosom, ki preprečuje njeno izvajanje in je ne spremlja krčevito krčenje vaginalnih mišic. Z Vaginizem podoben pojav je lahko posledica nepravilnega delovanja, ki ga nevednosti obeh partnerjev spolnih anatomije povzročil. V tem primeru je en sam popravek dovolj za obnovitev spolne funkcije.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Zdravljenje vaginizma

Zdravljenje vaginizma je za spremembo vedenja, vključno z izkušnjami pri uporabi samozaposlitve od vhoda v nožnico in počasi naprej, s čimer se zmanjša strah pred posledično bolečino. Ženska naj se dnevno dotika perineuma, ki je blizu vhoda v nožnico, s prsti razširijo majhne srajce. Ko bo strah in tesnoba od stika z vhodom v vagino, bo bolnik lahko vstavil prst v luknjo himena in razširil vhod v nožnico. Če uvedba prsta ne povzroča neugodja, se lahko priporoča vaginalni dilatatorji velikosti po velikosti. Te ekspanderje lahko priporočamo za naravni bougie. Omogočajo perivaginalne mišice, da se uporabljajo za nežno povečanje tlaka brez zmanjšanja refleksa. Prvi podaljševalec, ki ji lahko ženska dovoli injicirati partnerja med spolnim odnosom, bo manj boleča, saj je ženska spolno navdušena. Če je uporaba dilatorjev neboleča, mora spolni par vzbujati vulvo s skrbnim uvajanjem penisa. Med seksualno igro se mora ženska navaditi na petelin na svoji vulvi. Konec koncev, lahko ženska delno ali v celoti vstavi partnerja v vagino. Čutita bolj prepričana, ko je na vrhu. Nekateri moški doživljajo situacijsko erektilno disfunkcijo v tem položaju in priporočamo zaviralce fosfodiesteraze.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.