^
A
A
A

Intimnost izboljšuje osebo

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Znanstveniki so znova dokazali, da je seks dober za zdravje. Raziskovalci ugotavljajo, da bodo ugodni rezultati še posebej opazni, če ljubite vsaj enkrat na teden. Znanstveniki so odkrili neverjetno količino terapevtskih lastnosti seksa, od podaljšanja življenja in konča z analgetičnim učinkom. Študije ne kažejo, ali je zdravstveni učinek seksa posledica samega spolnega odnosa ali tistih čustev, ki jih oseba doživi med intimnostjo.

Kljub temu ima spol najbolj ugoden vpliv na telesno stanje osebe. Še posebej to zadeva ženske. Zakaj imamo seks? To vprašanje se verjetno ne bo vprašalo moških in žensk v najslajših trenutkih njihovega življenja. Toda znanstveniki, ki vedno želijo priti do dna zgodbe, so zelo zaskrbljeni zaradi tega problema. Reproduktivna funkcija v naravi je izredno pomembna. To je osnovni instinkt in način razmnoževanja, prav tako pa v določeni meri zagotavljata večno življenje na Zemlji. Obstaja teorija, po kateri je ta instinkt zasnovan tako, da reši človeštvo pred nevarnimi mutacijami. Vsak nov organizem bo bolj odporen na naravne spremembe in naravno izbiro. Ameriški strokovnjaki so se odločili, da bodo našli potrditev ali zavrnitev te teorije. Dejansko vse ni bilo tako optimistično. Zdaj znanstveniki poskušajo preizkusiti hipoteze, predstavljene pred 20 leti. Po njenem mnenju je spol ali raje osnovni instinkt in želja po razmnoževanju neke vrste čiščenje človeštva. Zaradi izmenjave genov in njihovega mešanja se pojavljajo novi organizmi, ki so manj dovzetni za nevarne mutacije kot njihovi predniki. Sčasoma bodo v moči naravi ostali le močni organizmi, ki bodo vodili do blaginje in človeštva do popolnosti. Z drugimi besedami, spol naredi človeško telo skoraj popolno. Ta različica je bila imenovana mutacijska deterministična hipoteza, vendar je povzročila veliko klišejev in cenzure. Da bi dobili odgovore na vsa vprašanja, so znanstveniki s Houstonske univerze ustvarili digitalne organizme, ki se reproducirajo na enak način kot rojeni pravi organizmi. Izkazalo se je, da novi organizmi upirajo spremembam in mutacijam. Znanstveniki so to sposobnost imenovali gensko zanesljivost. Postopoma ta genetska zanesljivost prenaša na osebo.

Vendar, ko so bili digitalni organizmi podvrženi ne eni, temveč več mutacij hkrati, so umrli, tako rekoč, niso mogle podpreti močnega pritiska. Po mnenju strokovnjakov se v življenju pogosto dogaja tako. Slabi organizmi preživijo eno ali dve mutaciji, vendar ne več. Ne morejo se prilagoditi naravnim spremembam in propadati. Toda znanstveniki so prišli do zaključka, da se organizmi v času evolucije naučijo upreti mutacijam in spremembam in vsakič, ko postanejo vse močnejši in šibke izginejo. Tako spol ne le daje ljudem veliko veselje in je način razmnoževanja, temveč tudi izboljšuje osebo in ga naredi bolj odporen na vse težave.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.