^
A
A
A

Kako povečati samozavest po izdaji?

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Višja je samospoštovanje, lažje je, da komuniciramo z drugimi. Prepričani smo, da smo zmožni in odprti za nove priložnosti.

Toda samospoštovanje je hlapna spremenljivka. Vredno je doživeti vsaj en močan šok, ki že hitro pluje navzdol. Za žensko takšen šok pogosto postane izdaja človeka. Kako povečati samozavest po izdaji?

Včeraj je bila prepričana v sebe, čutila je ljubezen, in že danes je zmešana z enim samim argumentom: bolj kot druga oseba.

Seveda po takšni stresni situaciji ni enostavno. Ves čas se zdi, da je tekmovalec boljši, lepši in mlajši. In njihovo dostojanstvo postane tako majhno, da je neverjetno težko najti.

In neuporabno je samo pretvarjati se, da ste sami sami prepričani, da bi skrili ranjeni ponos. Podcenjeno samopodobe je mogoče zlahka prepoznati s kretnjami, žarki in celo z očmi.

Samozavest mora priti od znotraj. Verjemite, da niste slabši od drugih, ostali pa bodo verjeli!

10 nasvetov o tem, kako povečati samozavest po izdaji
Obstaja več
Preprostih nasvetov za povečanje samozavesti po izdaji. Hitro se vrnite k "staremu sebi", verjetno ne bo uspelo, vendar vam bodo zavestni koraki k temu cilju nujno koristili.

Nasvet 1. Ne primerjaj se s svojim nasprotnikom

Na nek način ste izgubili, na nek način zmagate, vendar bo vedno tako, ker na svetu ni identičnih ljudi. Primerjava z drugimi je zavestno neuporabna poklic.

Nasvet 2. Boljše analizirajte sebe

Pomisli na svoje prednosti in pomanjkljivosti. Seveda, najprej boste našli le napake - to je normalno. Če želite zapomniti svoje dostojanstvo, v svojem zvezku vpišite vse svoje dosežke in lastnosti znakov, ki so vam pomagali doseči te uspehe.

Nasvet 3. Ne krivite sebe

Če je bila izdaja delno zaradi vaše krivde - to ni razlog za mučenje do konca svojega življenja. Vsi delajo napake. Oprosti za njih, pripravi pravilne zaključke in ne ponovite takšnih napak v prihodnosti.

Nasvet 4. Ne postanite sami absorbirani, obkrožite se s pozitivnimi in optimističnimi ljudmi

Večkrat se pogovarjajte s tistimi, ki vas razveselijo in izboljšajo svoje razpoloženje. Torej se boste počutili veliko bolj samozavestni.

Nasvet 5. Naredite seznam svojih prednosti

Vsak od vaših prijateljev prosite, naj napiše pismo o tem, kaj cenijo in vas ljubijo. Redno preberite te pohvale in seznam. Torej ste postopoma umaknili iz misli, da nimate zaslug.

Nasvet 6. Nasmejte se tujcem in ne zavračajte komplimentov

Bodite za pravilo - vsak dan, da se smehljate tujcu.

Priporočam, da začnete z majhnimi otroki - skoraj vedno nasmehajo nazaj. To je prava zadeva pozitivne!

Potem se lahko nasmejite pri moških - to ni samo pozitivno, temveč tudi rahel porast adrenalina. Ne bodite nerodni, ko vam je povedal pohvale: če pravijo, potem si jih zaslužite! In enostavno spogledovanje je na splošno najboljša rešitev za nizko samozavest!

Nasvet 7. Ljubite svoj videz

Pri našem videzu je vedno nekakšna naravna napaka, s katero morate le sprejeti. Ampak, če se lahko pomanjkljivosti odpravijo - ukrepajte! Naredite to frizuro, ki jo želite, vzemite primerno ličilo, posodobite svojo garderobo in se prijavite za fitnes.

Nasveti 8. Razviti

Samopoštovanje je zapleten koncept. Če želimo počutiti samozavest, moramo nenehno delati sami.

Poleg tega ne morete preložiti svojega razvoja. Nerealizirani načrti bodo samo še poslabšali vašo podcenjeno samozavest. Takoj, ko se je začela učiti tuji jezik ali nadaljevati kuhanje, takoj ukrepajte!

Nenehno se zavzemate za koristne dejavnosti, nato pa se bo vaša samospoštovanje začela razcvetati. Občutite si priljubljeno in zanimivo osebo!

Nasvet 9. Redno reči različne afirmacije

Potrditve so motivacijske izjave. Najenostavnejši - »Zaslužim si srečo!«, »Uspelo bom!«, »Lep sem in pameten!« in tako naprej. Najprej boste okleval, da izgovorite te fraze. Toda bodi trdovraten, čas za čas se prepričajte. Kmalu boste sami iskreno verjeli v to!

Nasvet 10. Naredite, kar imate radi

Težko je uživati v življenju in se ljubiti, ko delaš nekaj dolgočasnega. Izpolnite svoje življenje z zanimivimi dogodki in srečanji.

Pojdite v kino in gledališče, preberite knjige in se pogovorite s prijatelji, potujte, okusite nove jedi. Skratka, v vašem življenju ne bi smelo biti prostora za samouničujoče lastne interese.

Se spomniš, kako se je Baron Munchausen potegnil iz močvirja za pujski?

Torej lahko sami pomagate - povečate svojo samozavest in se kljub okoliščinam ponovno prepričajte.

Glavna stvar je, da se lotite uspeha in se spomnite, da je sreča v vaših rokah!

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.