^

Zakaj pride do spolne nezdružljivosti?

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 17.10.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Spolna nezdružljivost je drugi najpogostejši vzrok za razpad. Na prvem mestu - popolna čustvena nezdružljivost. Zakaj obstaja spolno nesporazum in kaj storiti glede tega?

Kaj je spolna nezdružljivost?

Znanstveniki še vedno trdijo, ali je dejansko spolna nezdružljivost ali pa je zgolj posledica nepismenosti na spolni in čustveni način. Resnična spolna nezdružljivost zdravnikov upošteva očitna odstopanja od norme, na primer impotenca ali frigidnost, ki se lahko pojavijo le v 2% primerov.

Strokovnjaki na področju seksologije verjamejo, da je v čisti obliki biološka nezdružljivost zelo redka med parima. V 80% primerov je njen vzrok izpeljan in lahko (ne reči, kar je enostavno), vendar odpravljeno. Dovolj je, da postanemo bolj razsvetljeni na področju spolnih odnosov. Obstaja veliko načinov: posebna literatura, komunikacija s terapevtom-zdravnikom, internetni viri.

Vzroki za biološko nezdružljivost

Glede na par je lahko:

  • Različni temperamenti
  • Drugačen dnevni način
  • Različni koncept spola
  • Različni biorhythms

Ti razlogi v večini primerov niso pod zemljo, po mnenju mnogih seksologov. Od samega začetka bi se ti konflikti lahko izognili, če bi moški in ženska bolj vedeli o spolnosti (da ne omenjam partnerjev). Toda v praksi se pogosto zgodi, da nerealne biološki nezdružljivost nabrekne do ogromne velikosti, nato pa so popravili tudi odnose, ki so napeti zaradi žalitve, žalitve in medsebojnega nezaupanja. Preiskava postane večja ovira v odnosu kot vzrok.

Zato čim prej prejme posvet s seksologom, hitreje lahko vzpostavijo svoje odnose - spolno in psihološko. Par mora priti na sprejem skupaj, možna so tudi individualna posvetovanja. Najboljša pomoč za seksologa je s kombiniranimi tehnikami, ko se posamezne seje izmenjujejo s seznanjenimi.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Ko spolni odnosi prinesejo užitek

Spolni instinkt je eden od najmočnejših v naravi. Toda samo človek preživlja spolne odnose, ne le zaradi nadaljevanja družine, temveč zaradi užitka. Nizka spolna kultura je lahko ovira pri pridobivanju užitka pri spolnem odnosu. Na primer, par (ali eden od par) lahko misli, da lahko užitek v seksu dobi njega in brez občutkov za partnerja. Toda to je daleč od primera. Če ni občutka, se spolni odnos spremeni v coitus (kopilacijo). Takšno dejanje s čisto biološko vsebino je veliko manj verjetno, da bo uspelo kot bližina, v kateri se oboje pojavijo vzajemnost.

Ali je dovolj za polnopravni spolni odnos le ljubezen (sočutje drug za drugega)? Seveda ne. Par mora imeti vsaj najmanj znanja o spolnih odnosih.

Spolnost moškega

Moški običajno močnejši spolni temperament kot ženska. Torej je v naravi inherentna - hitreje je vznemirjena in aktivnejša v intimi. Pobuda za spolne odnose običajno prihaja iz človeka (biološko, opravičuje njegovo vlogo moškega).

Če človek sledi samo njegovim instinktom, vendar je spolno nepismen, lahko normalni odnosi propadejo. Če človek vzame samo pobudo močno zahtevno seksu, hitro navdušena in ne more nadzorovati svojega erekcijo, potrebuje izkušenega bolnika ali partnerja, ali izkušenega seksologinja, ki bo prilagodil svoje spolno vedenje.

Agresivno spolno dejanje, v katerem človek upošteva le svoja čustva in ne upošteva občutkov partnerja, zahteva tako velik fizični in čustveni stres. V tej ljubeznivi igri skoraj ni, spolni akt je hiter in agresiven, orgazmični občutki pa se lahko pojavijo samo pri moških, a trajajo dolgo. Kdaj lahko celoten odnos predigra traja od 10 do 15 minut, nato pa sam koitus (parjenje), orgazmična faza tako lahko traja pride dlje in je počasi upada užitek, zabavo raztegne v času.

Navzkrižje interesov v primeru nepravilnega spolnega odnosa

Z agresivnim spolnim odnosom brez želje ženske ne more doživeti orgazma na splošno. Med samim dejanjem lahko ženska ostane hladna in brezbrižna, na koncu pa ni užival. In potem pride do navzkrižja interesov: človek, ki je spolno zlorabljen, ne razume, kaj se dogaja, ker se je tako potrudil. Ima sumov svojega partnerja, trdi, da je njena hladnost, saj misli, da se uživa s kom drugim. Izkušeni seksolog bo pomagal rešiti ta problem, potrebujete samo željo obeh.

Z ustrezno vodenim spolnim odnosom se mora človek naučiti obvladovati svoja čustva in biološke instinte. Zaželjeno je, da je njegov orgazem v času sovpadal s partnerskim orgazmom. To pomeni, da se mora človek naučiti omejiti svoje navdušenje, biti sposoben spodbuditi partnerja, to počne tako, da bo do konca spolnega delovanja vznemirjenje obeh doseglo enako intenzivnost. Potem ni vprašanj spolne nezdružljivosti.

trusted-source[11], [12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.