^

Pregled športne farmakologije

Kako pridobiti težo: pogosta vprašanja

Priznati je treba, da to zveni precej paradoksno, vendar je vprašanje, kako pridobiti težo? Je za nekatere enako nujno kot vprašanje izgube teže za druge. Prekomerna pustost je enaka težava kot debelost.

Globulin vezavni spolni hormoni

Globulin, vezavni spolni hormon je serumski glikoprotein, ki z vezavo na spolne steroide (testosteron, estradiol, progesteron itd.) Ureja njihovo biološko aktivnost.

Ženski hormoni v moškem telesu: vpliv in vloga

Od estrogena, ki združuje estradiol, estriol in estrona, najbolj aktivni in daljše nas je prvič, da ima sposobnost, da obrne presežek testosterona v perifernih tkivih (predvsem v telesni maščobi in jeter).

Dihidrotestosteron pri moških: za kaj gre?

Del prostega testosterona pri nekaterih tarčnih celicah pod vplivom encima 5-alfa-reduktaze (tipa 1 ali 2) pretvorimo v dihidrotestosteron (DHT), del - v ženski spolni hormon estradiol (ta pretvorba poteka pod vplivom encimov s skupnim imenom aromataze).  

Testosteron pri moških: za kaj je to?

Testosteron je moški spolni hormon, ki se proizvaja v modih moških. Če ga določimo, jo razvijejo tako imenovane Leydigove celice, vse te celice imenujemo tudi pubertalna žleza.

Anabolični steroidni pripravki: osnovni koncepti

Za začetek uvajamo več konceptov, brez katerih ne bomo mogli nadaljevati razprave o tej sekciji zelo težko. Ne bojte se - od vas ne bo potrebno posebno znanje.

Hormoni in šport

Kot katera koli komunikacijska mreža bo endokrinski sistem vključeval tudi vire signalov, samih signalov in signalnih sprejemnikov. V tem primeru so to celice, ki proizvajajo hormone, hormone sami in njihove receptorje.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.