^

Ali se lahko sončite z mesečnim soncem?

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 19.10.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Vsako dekle vsaj enkrat, vendar se spraševala, ali je mogoče sončiti z mesečno na soncu. In to ni presenetljivo, ker je pogosto zaradi podnebnih sprememb hormonsko ravnovesje prekinjeno, menstruacija pa se začne zgodaj in ostane vtis na ostale. Kljub raznolikosti higienskih izdelkov, ki vam omogočajo, da se počutite udobno, mnogi ne upajo na sončne postopke.

Kontraindikacije proti sončenju:

  • Risanje bolečine v spodnjem delu trebuha.
  • Poslabšanje splošne blaginje.
  • Obilno izpust.
  • Bolezni genitourinarskega sistema.
  • Nevarnost krvavitve zaradi pregrevanja telesa.

Upoštevati je treba tudi dejstvo, da zaradi začasnega zmanjšanja proizvodnje melanina, ki je odgovorna za nastanek opeklin, koža pokriva izgubo naravne zaščite pred ultravijoličnim sevanjem. Zaradi tega je skoraj nemogoče dobiti gladko senco kože.

Če so zgoraj navedene kontraindikacije izključene, potem se lahko sončite z mesečnimi, le sledite naslednjim priporočilom:

  1. Sončni postopki so boljši za vodenje zjutraj, to je pred kosilom ali zvečer, ko se sončna aktivnost zmanjšuje.
  2. Med počitkom morate piti več tekočine. To je potrebno za ohlajevanje pregretega telesa in zaščito pred dehidracijo.
  3. Ne uporabljajte higienskih tamponov. Zaradi toplotnih patogenov se razvije veliko hitreje, kar povečuje tveganje vnetja. Sončenje je boljše s tesnili.

Na podlagi vsega navedenega je nedvoumno odgovor na vprašanje o sončnih kopelih v kritičnih dneh. Ker je vse odvisno od številnih dejavnikov, predvsem od stanja zdravja, starosti in splošnega zdravja. Nekateri ginekologi še vedno svetujejo, naj se vzdržijo ultravijoličnega sevanja z menstruacijo. To pojasnjuje dejstvo, da se v tem obdobju temperatura dvigne, zato lahko dolgotrajna izpostavljenost toploti povzroči slabo zdravje in celo toplotni udar.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.