^

Elektronski test nosečnosti

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 19.10.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Elektronski preskus nosečnosti omogoča, da ugotovimo, ali je njegov začetek (ali ne žaljiv) enostavno, hitro in, kar je najpomembneje, praktično nepogrešljiv: proizvajalci takšnih testov zagotavljajo, da njihova natančnost ni manjša od 99%.

Elektronski testi nosečnosti Prvi odziv (zlati digitalni preskus nosečnosti), ept Digitalni preskus nosečnosti in CVS digitalni preskus nosečnosti se proizvajajo v ZDA; v UK izdaji Lloydspharmacy 2 Digitalne teste za nosečnost in v Švici - Clearblue digitalni test nosečnosti.

Vse ugotovijo nosečnosti na enak način kot za konvencionalne testnega traku, ki temelji na odkritju v urinu humanega horionskega gonadotropina (hCG). Ta hormon je "dvojno podajo" v nosečnosti, ker se začne proizvajati približno en teden po spočetju (uvedba oplojenega jajčeca v maternico) na površini plasti del zarodnih celic posteljice - chorion.

trusted-source[1], [2]

Koga se lahko obrnete?

Elektronski test nosečnosti Clearblue

Ženskam se do danes ponujata preizkušen test nosečnosti Clearblue, ki so ga razvili britanski strokovnjaki in ki jih proizvaja švicarska družba SPD Swiss Precision Diagnostics GmbH od leta 2008.

Povečanje natančnosti rezultatov testa je zagotovljeno z njihovim nedvoumnim dekodiranjem z digitalnim optičnim bralnikom, ki popolnoma odpravlja človeški dejavnik, ki je prisoten pri uporabi tradicionalnih testnih trakov.

Prednosti test nosečnosti, je v tem, da je ta test je poleg ugotavljanje nosečnosti odločilno indikator trajanja njegovega nastanka (Weeks ocenjevalnika), ki so jih proizvajalci se imenuje čas nasprotni od spočetja do roku enega ali dveh, dva ali tri ali več kot tri tedne.

Navodila za uporabo testa elektronske nosečnosti ta znamka trdi, da - glede na rezultate eksperimentalnega preverjanja - za pravilnost določitve njenega življenja "čisto" digitalni determinanta nosečnosti ni slabša od ZDA in več kot 90%.

Kako uporabljati elektronski test nosečnosti?

Priročnik vsebuje jasna navodila po korakih za uporabo elektronskega testa nosečnosti za Clearblue Digital.

Osnovna pravila za uporabo testa Clearblue:

 1. Preizkušanje je treba opraviti v določenem obdobju - od predvidenega dne v začetku naslednjega meseca. Čeprav ga je mogoče uporabiti 2-3 do 4 dni pred pričakovanim menstruacijskim obdobjem (toda potem bo natančnost precej nižja).
 2. Preskušanje ni omejeno na čas dneva, vendar je največja natančnost rezultata zagotovljena pri uporabi urnega testa za prvo uriniranje po prebudi.
 3. Pred testiranjem, ki ste ga načrtovali, uporaba velikih količin tekočine ni priporočljiva.
 4. Preskus je treba odstraniti iz zaprtega paketa tik pred postopkom.
 5. Odstranite zaščitno zaporko iz vpojne konice testa.
 6. V procesu uriniranja mora urinski tok v 5 sekundah zmočiti le vpojni vrh. Da bi se izognili uriniranju na drugih delih pripomočka, je priporočljivo urinirati v suhem čistem vsebniku in v 20 sekundah dati konico v urin.
 7. Zaščitni pokrovček mora biti nameščen na uporabljeni mokri konici.
 8. Preskus je treba ohraniti, vendar je najbolje, da ga strogo vodoravno postavite.
 9. Preskusni čas lahko sledite tako, da utripate ikono peščene ure, ki se pojavi na indikatorju; Preskusa se ne sme dotakniti, obrniti, pretresati itd.
 10. Ko ikona peščene ure neha utripati (po približno 3 minutah), bo kazalnik pokazal rezultate: znak "+" pomeni, da ste noseči, je ikona "-" negativen. Čas, ki je pretekel od trenutka zasnove, je naveden v tednih: 1-2, 2-3 ali 3+. Na zaslonu preizkuševalca rezultati preskusa ostanejo približno en dan.

Slabosti elektronskega preskusa nosečnosti

Strokovnjaki razlikujeta takšne pomanjkljivosti v elektronskem preskusu nosečnosti:

 • če test uporabljate 3-4 dni pred pričakovanim začetkom druge menstruacije, je lahko rezultat napačen;
 • vse ženske ne morejo dobiti pravilnega rezultata prvič, ker raven hCG v času testiranja ni dovolj visoka; drugi preskus je potreben 2-3 krat po prvem;
 • rezultati testa bodo nepravilni, če se ženska zdravi zaradi neplodnosti z injiciranjem zdravil HCG ali s sredstvi, ki spodbujajo ovulacijo.

Tudi rezultati testiranja z elektronskim preskusom nosečnosti so lahko napačni:

 • če je ženska tik pred preskusom nosečnosti prenehala uporabljati hormonske kontraceptive;
 • mesečno nepravilno;
 • z nedavnim splavom, splavom ali nosečnostjo.

Elektronska nosečnost bo narobe in pri ženskah, ki trophoblastic ali zarodne celice tumorjev (disgerminoma, teratom jajčnikov, horiokarcinom, hydatidiform molov, itd), ki proizvajajo humanega horionskega gonadotropina.

trusted-source[3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.