^

Nosečnost in zdravila

V večini primerov so koncepti nosečnosti in zdravil nezdružljivi. Praktično vsa zdravila - z redkimi izjemami - imajo kontraindikacije za uporabo med nosečnostjo in dojenjem. Navodila za droge pogosto navedejo, da jih je treba vzeti med nosečnostjo izključno za zdravniški recept. Včasih besedilo vsebuje priporočilo zdravniku: skrbno pretehtajte pričakovane koristi za mater in morebitna tveganja za plod.

Rinofluimucil med nosečnostjo

Zdravila med nosečnostjo - tudi za zdravljenje prehlada - naj predpiše lečeči zdravnik in v skladu z navodili oceni razmerje med pričakovanimi koristmi za nosečnico in možnim tveganjem za nerojenega otroka.

Jajčna kislina med nosečnostjo: ali lahko pijem, kako jemati?

Jajčna kislina je belih, solinsko-grenkih kristalov po okusu. Svojo uporabo je našla predvsem v rastlinstvu pospešuje rast rastlin, povečuje njihovo produktivnost.

Jod med nosečnostjo

Nosečnica potrebuje povečano količino joda, ker plod do rojstva ta element vzame iz materinega telesa. In ženska sama zaradi povečanja hormonske aktivnosti potrebuje več volumna.

Betadin med nosečnostjo v 1., 2. In 3. Trimesečju

Učinkovit lokalni pripravek na osnovi joda s široko paleto antiseptičnih aktivnosti Betadine prav zaradi svoje učinkovine ni najbolj zaželeno orodje za nosečnice.

Paracetamol v dojenju: odmerjanje

Paracetamol je zelo priljubljeno zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje ne le odraslih, ampak tudi otrok, in je na voljo v zdravilnem predalu skoraj vsake družine. Redko, zdravljenje prehladov brez njega.

Sorbifer durules med nosečnostjo: kako vzeti?

S sodelovanjem železa se odvijajo vsi najpomembnejši procesi v človeškem življenju: sinteza DNK, encimi, proteini, redoks reakcije tkiv in krvnega obtoka, dihanje, energetski metabolizem.

Deksametazon v nosečnosti: za kaj je predpisan?

Nosečnost je obdobje, ko morate biti zelo selektivni pri jemanju zdravil. Konec koncev, tudi najbolj "neškodljivo" zdravilo lahko povzroči nepopravljivo škodo za razvoj ploda, kot tudi negativno vplivajo na celoten proces nosečnosti.

Sprej in kapljice Derinat med nosečnostjo

Med nosečnostjo je to orodje predpisano ne le kot terapevtsko sredstvo v primeru razvoja bolezni, temveč tudi kot preventivno, imunostimulativno, protivirusno sredstvo. Poleg tega se pogosto uporablja v ginekologiji za pripravo na porod, normalizira stanje sluznice, preprečuje okužbo.

Glicerinski svečke med nosečnostjo: navodila za uporabo

V začetnih fazah nosečnosti se aktivno proizvaja hormon progesteron, ki sprošča mišice notranjih organov, kar preprečuje prekomerno napetost maternice in zmanjšuje tveganje za splav.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.