^

Dieta za prvo krvno skupino

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 20.11.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Ljudje s prvo krvno skupino najverjetneje jedo mesne izdelke. Prva krvna skupina se imenuje nič krvna skupina. Pri ljudeh, ki imajo natančno prvo krvno skupino, se v želodcu tvori zelo visoka vsebnost kislin, tako da se meso razprostira v idealnem položaju in da se proteini razgradijo.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Predispozicija na meso v prehrani za prvo krvno skupino

Dieta za prvo krvno skupino

Skoraj vsak dan morate jesti meso, to je zelo hranljiv izdelek. In ljudje s prvo krvno skupino so najbolje prebavljeni. Kljub tej kvaliteti telesa - vedno občutite, koliko morate jesti, presežek mesnih izdelkov lahko veliko škoduje.

Za moške je dnevna masa 180 gramov mesa, za ženske pa malo manj, le 150 gramov. Toda razlika je nepomembna. Nadzirajte vsebnost maščobe v mesu, jedo pusto meso ali ne maščobo.

Klobase, klobase in drugi polizdelki ter dodatki za meso ne prispevajo k izboljšanju zdravja in bodo škodovali le vaši prehrani. Vse izdelke iz programa izključite iz svojega menija. Bilo bi super, če bi jedli ribe, ptico. To bi uvesti nekaj okusa v prehrani, dodati hranila in vitamine.

Beljakovine živali niso meso

Upoštevajte, da bi morali lastniki prve krvne skupine po prehrani omejiti na prejemanje beljakovin živalskega izvora. Ti vključujejo kravje mleko, različne, okusne mlečne izdelke.

Praktično ne boste dobili veliko od mleka, poleg tega ga telo lahko zavrne in vam bo omogočilo, da jo razumeš. Če še vedno pijete mleko ali jeste mlečne izdelke, se lahko pojavijo slabost, težnost v želodcu. Takšno prehrano spremljajo različne alergijske reakcije ali motnje prebave.

trusted-source[6], [7]

O kompenzaciji pomanjkanja kalcija brez mlečnih izdelkov

Da bi se izognili pomanjkanju kalcija v telesu, krhki žeblji, suhi las, jesti hrano, ki bi lahko nadomestila vse mlečne izdelke. V prehrani soje, brokolija, listnate zelenjave, korenaste zelenjave, oreščkov ali rib, ki se nanaša na losos. S tem, ko v vaš dnevni meni vključite take izdelke, se pomaknete za pomanjkanje kalcija v pravo količino.

trusted-source[8], [9], [10]

Nekaj besed o kislosti prehrane za prvo krvno skupino

Zaradi visoke kislosti želodčnega soka pri ljudeh s prvo krvno skupino pride do neustreznega procesa prebave in asimilacije ogljikovih hidratov. Gluten, ki ga najdemo v zrnju, prispeva k okvaram sinteze insulina, ki zavira prebavni proces in moti presnovo v telesu.

Prepustite pekovske izdelke in, če tega ne morete storiti, vsaj omejite uporabo žit in kruha ter sladkih izdelkov iz moke.

Krompir v prehrani za prvo krvno skupino je tudi sovražnik, kot so stročnice (vendar ne vsi). Telo potrebuje mero in lahkotnost kislega medija, snovi, ki izločajo lečo, fižol, alkalijo v vašem naravnem okolju organizma, negativno vplivajo na mišično tkivo. Preprečuje normalno razvijanje mišic.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16]

Kaj morate vedeti o kislosti

Kaj morate vedeti o kislosti

Za normalizacijo kislega okolja v želodcu morate jesti veliko sveže zelenjave. Vendar pa je negativna točka. Če jeste preveč kisle zelenjave - to lahko privede do preobčutljivosti kisline v želodcu. Če začnete jesti veliko mesa - omejite uporabo kisle in kisle hrane, ki bo samo kisla in tako kisla sredstvo za prebavljeno meso. Če je to pravilo kršeno, telo pričakuje, da bo "nagrada", če ne bo sledila, v obliki črevesja ali gastritisa.

Izberite pravo zelenjavo

Izbira pravilne zelenjave je pomembna, če izberete prehrano za prvo krvno skupino. Različna zelenjava se drugače prilagaja in prispeva k zdravemu življenju. Da bi se izognili strjevanju škodljivih, absolutno neuporabnih snovi - izključite uporabo jajčevca.

Ljudje s prvo krvno skupino morajo nadomestiti pomanjkanje joda v telesu, zato jedo zelenjavo, ki jo lahko odpravi ta napaka. Zaradi pomanjkanja joda v telesu lahko pride do težav s ščitnico.

Da bi se izognili takšnim zadregam, opustite izdelke križne družine, in sicer iz hrenov, repičnega semena, brstičnega ohrovta, belega in obarvanega, ne jejte repa.

trusted-source[17], [18], [19], [20], [21], [22]

Strdki krvi

Druga značilnost oseb s prvo krvno skupino je slaba koagulacija krvi. Zelite zelenjavo, da izboljšate koagulacijo. Te zelenjave vključujejo: brokoli, špinačo in solato.

trusted-source[23], [24], [25], [26], [27], [28], [29]

Zaključek o prehrani za prvo krvno skupino

Dieta za prvo krvno skupino in na splošno diete za krvno skupino so daleč najučinkovitejše. Hkrati vas ne omejujejo pri izbiri posod v obsegu, v katerem ne čutite ostrega občutka lakote. Poleg tega v tej prehrani izboljša splošno zdravje. P

Ali ne poskušamo izboljšati zdravja pri izbiri prehrane? Ta dejavnik mora biti vedno v ospredju, zato izberite svojo izbiro. Težko izgubi težo!

trusted-source[30], [31], [32]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.