^

Makronutrienti

Kako povečati količino kalcija v krvi?

Kalcij je strukturni sestavni del kosti, zob in mehkih tkiv. To je zelo pomembno pri številnih metabolnih procesih v telesu.

Kako klor vpliva na človeško telo?

Kloro nam je najbolj znano kot snov, ki predeluje vodo.

Kako fosfor vpliva na zdravje ljudi?

Fosfor je pomemben mineral, ki obstaja v vsaki celici telesa, da opravljajo svoje normalne funkcije. Večina fosforja v telesu je kot fosfat (PO 4). Približno 85% fosforja v telesu najdemo v kosteh. Kako fosfor vpliva na zdravje ljudi?

Zakaj telo potrebuje žveplo?

Žveplo, šestnajsti najpogostejši element v vesolju, je znan že od antičnih časov. Nekje okrog leta 1777 je bil francoski človek Antoine Lavoisier, ustanovitelj sodobne kemije, prepričan, da je žveplo kemični element v nasprotju s preostalo znanstveno skupnostjo.

Natrij

Natrijev (Na) je del krvne limfe, to je, da je del zunajceličnih tekočin. Njegova vloga v telesu je zelo pomembna. Njeno ime je bilo iz starega Egipta iz Egipta, ker so se alkalije iz soda jezera imenovale Nitron.

Magnezij

Veliko ljudi ne pozna pomembne vloge magnezija (Mg) v človeškem telesu. Po vodi in kisiku velja za enega najpomembnejših elementov v telesu. Več kot 350 kemijskih reakcij ne more preiti brez sodelovanja magnezija in so zelo pomembne za normalno delovanje telesa.

Kalcij

Kalcij (Ca) igra pomembno vlogo pri koagulaciji krvi, prav tako je del kosti in zob.

Kalij

Kalij (K) je zelo pomemben za telo. Kalij je v stenah celic in kapilar
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.