^

Zdravje

Bolezni endokrinega sistema in metabolnih motenj (endokrinologija)

Zdravljenje prirojenega hipotiroidizma

Od končne diagnoze je bil razvit načrt za zdravljenje kongenitalnega hipotiroidizma. Terapija je odvisna od oblike bolezni in njenih simptomov, bolnikove starosti, prisotnosti sorodnih bolezni.

Diagnoza prirojenega hipotiroidizma

Odkrivanje genetskih bolezni pri novorojenčkih se izvaja v prvem tednu po rojstvu otroka. Za diagnozo stanja novorojenčka, ocenjenega po Apgarjevi lestvici.

Simptomi in oblike prirojenega hipotiroidizma

Genetsko določene anomalije v razvoju ščitnice lahko diagnosticiramo v različnih starostih, odvisno od resnosti bolezni in njene oblike. Pri aplaziji ali hudi hipoplaziji so simptomi motnje opazni v prvem tednu otrokovega življenja.

Prirojeni hipotiroidizem: vzroki, patogeneza, posledice, napoved

Po medicinski statistiki je razširjenost kongenitalnega hipotiroidizma 1 primer na 5000 dojenčkov. Bolezen je približno 2,5-krat pogostejša pri dekletih kot pri dečkih. 

Kalcifikacija: Kaj je to, kako zdraviti?

Med vsemi biogeni makroelementi človeškega telesa je delež kalcija - v obliki kristalov kostnega tkiva hidroksiapatita - najpomembnejši, čeprav kri, celične membrane in zunajcelična tekočina vsebujejo tudi kalcij.

Meksedem pri odraslih in otrocih: predtestivni, primarni, idiopatski

V endokrinologiji se mieksedem šteje za najhujšo obliko disfunkcije ščitnice in hudi hipotiroidizem s kritično nizko stopnjo sinteze ščitničnega hormona ali popolnim prenehanjem.

Zakaj je telesna temperatura nižja od 36, 35,5: kar pomeni, kaj storiti?

Oseba je homeotermična, to je toplokrvna in ima konstantno temperaturo, ki se lahko čez dan giblje od + 36,5 ° C do + 37 ° C. Vendar je vsaka temperatura nad ali pod tem obsegom nenormalna. 

Prolaktinoma hipofize v ženskah, z nosečnostjo in moškimi

Hormonski aktivni tumor prednjega dela hipofize je prolaktinoma. Razmislite o vzrokih njenega videza, dejavnikih tveganja, simptomih, metodah diagnoze in zdravljenja.

Izhajanje

Ochronoza je relativno redka dedna bolezen, ki je povezana z metaboličnimi motnjami v telesu. Pri osebi, ki jo diagnosticira ochronicna bolezen, se pojavi pomanjkanje encimske substance homogentinaze: to povzroča intersticijske depozite homogentizinske kisline. Zunaj se to kaže s spremembo v senci kože, očesne roženice,

Pomanjkanje kalcija pri ženskah, moških in otrocih: znaki, kako nadoknaditi

Kako pogosto, ko smo počutili nezadovoljstvo, iščemo razloge tam, kjer niso prisotni. Naše težave poskušamo kriviti za onesnaženo okolje, slabe vremenske razmere, malomarne in konfliktne delavce itd. Itd. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.