^

Zdravje

Zdravila

Zdravila, to je medicinski pripravki, ki se uporabljajo za zdravljenje in preprečevanje različnih bolezni, je treba uporabljati natančno za predvideni namen, tako da je njihov terapevtski učinek čim bolj učinkovit in varen.

Zdravnik, ki vam je imenoval zdravilo, dober specialist in ga popolnoma zaupate? Odlično. Toda izkušnje najboljšega zdravnika ne morejo vplivati na individualno reakcijo vsakega pacienta na farmacevtske pripravke in se zavarujejo pred neželenimi učinki.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije so med vzroki smrti bolezni na petem mestu nevarne, včasih nezdružljive z življenjskimi stranskimi učinki zdravil.

Zato, preden vzamete katerokoli zdravilo, morate prebrati navodila za njihovo uporabo, ki vsebuje informacije o namenu in sestavin zdravila, mehanizem njihovega delovanja, oblike sproščanja, metode uporabe in doziranje, pa tudi kontraindikacij, neželeni stranski učinki, združljivosti ali nezdružljivost z drugimi zdravili itd.

V navodilih za zdravila vsebuje poleg opisov zdravil v abecednem vrstnem redu tudi podatke o blagovnih znamkah generičnih zdravil (kopij) z enako aktivno snovjo, vendar jih proizvajajo različni proizvajalci.

Za informacije: v Ukrajini medicinsko uporabo zdravil ureja Državna služba Ukrajine za zdravila pod Ministrstvom za zdravje.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.