^

Zdravje

Pediater

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 20.11.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Pediater je zdravnik, ki spremlja otroke, mlajše od 15 let, ki sledijo njihovemu razvoju do adolescence.

trusted-source[1], [2]

Kdo je pediater?

Pediater je glavni svetovalec otroka in mame. Nauči svojo mamo, da identificira moteče signale. Pediater oceni razvoj otroka in njegovo nadaljnjo pripravljenost za vstop v šolo.

Priporoča o dojenju in vzgoji otrok. Pediater ugotavlja in izvaja terapijo bolezni otrok: kašlja, rdečk, piščančjih ožilja, gripe, ARVI in zastrupitev. Poleg tega pediater določi (brez imenovanja zdravljenja) bolezni ledvic, kardiovaskularnega in živčnega sistema in otroka usmeri na ustrezne ozke strokovnjake.

Kdaj naj grem na pediatra?

 1. Če na koži otroka opazite rdeče lise, ki se nahajajo izven glave. 
 2. Otrok je nemiren, plini so izredno dodeljeni, temperatura je narasla. 
 3. Otrok ima slab apetit. 
 4. Zobje so odrezani. 
 5. Otrok ima ohlapno blato. 
 6. V enem mesecu po razrešnici iz bolnišnice. 
 7. Do enega leta - vsak mesec. 
 8. Za inokulacijo

Katere teste naj opravim, ko grem na pediatra?

Ponavadi zdravnik sam določi potrebne teste in študije in začne s splošno analizo krvi in urina.

Katere diagnostične metode uporablja pediater?

Katere diagnostične metode uporablja pediater v svojem delu? Običajno gre za vizualni pregled, poslušanje fonendoskopa, palpacijo, tolkala, termometrijo, merjenje višine in teže otroka ter diagnozo krvi, urina in iztrebkov v laboratoriju.

Kaj naredi pediater?

Pediater se ukvarja s preprečevanjem in zdravljenjem bolezni pri otrocih, mlajših od 15 let. Preprečevanje je cepljenje in klinični otroci, preprečevanje invalidnosti otrok. Socialna pediatrija se ukvarja z zdravstveno vzgojo staršev.

Katere bolezni zdravil pediatra?

Vas zanima katere bolezni zdravi pediater? Tu ni popoln seznam bolezni: 

 1. Otroške bolezni (ošpice, veliki kašelj, piščanec, rdečica). 
 2. Akutna respiratorna bolezen, gripa. 
 3. Zastrupitev. 
 4. Bolezni srca (v sodelovanju s kardiologom). 
 5. Bolezni jeter - z urologom. 
 6. Bolezni centralnega živčnega sistema - skupaj z nevrologom.

Nasvet pediatra

Koristen nasvet za pediatrijo staršev.

Kako uvesti dopolnilna živila? Začnite z uvedbo nizko-maščobnega skuta, zelenjavnih pire in sokov. Na splošno je odziv telesa na hrano lahko zelo individualen. Če otrok razvije alergijo na hrano, omeji industrijske izdelke s konzervansi in barvili. Bolje je, da se izognete rdečim zelenjavo. Lean meso lahko dobite od 9 mesecev. Brez soli mora biti obvezna.

Koliko je zob normalno in kako lahko pomagate svojemu otroku? Nakup otroški gel za dlesni Kamistad. 5 mm gela se nanese trikrat dnevno na žvečilni gumi.

Kaj, če ima otrok močno znojenje glave? Lahko rahvata in posamezne značilnosti otroka. Če najdete te simptome, nemudoma obvestite svojega pediatra.

Med nosečnostjo si verjetno predstavljate, kako ste rojevali svojega otroka in mu peli uspavanj. Otrok se je rodil in sanje z resničnim življenjem so se razlikovale.

Kaj če otrok plače? Daj otroku dojke in tresenje. Preverite, ali je mokra? Mogoče je vroč ali hladen? Če je dan, pojdite po svežem zraku. Poskusite izolirati otroka pred hrupom.

Naj vaš pediater postane prijatelj družine in zanesljiv, strokovni svetovalec, posvetite posebno pozornost njegovim kvalifikacijam in bodite zdravi!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.