^

Zdravje

Vrste in simptomi diabetesa

Diabetes mellitus tipa LADA

Kako je upravičena dodelitev druge vrste sladkorne bolezni, se bo pokazala klinična praksa, vendar pa težave, povezane s to patologijo, nenehno razpravljajo strokovnjaki s področja endokrinologije.

Kaj boli s sladkorno boleznijo tipa 1 in tipa 2?

Če diabetesa je endokrina patologija, povezana s kršenja najpomembnejši homeostazo energije substrata v telesu - glukoza, drugačno lokalizacija bolečine pri sladkorni bolezni pojavijo kot zapletov zaradi dolgotrajne hiperglikemije

Srbenje kože pri diabetes mellitusu tipa 1 in tipa 2

Srbenje je lahko močno, moteče. Včasih postane neznosna in praktično prinaša osebo na živčni obremenjenost.

Simptomi sladkorne bolezni

Simptomi diabetes mellitus se kažejo na dva načina. To je posledica akutne ali kronične insulinske pomanjkljivosti, ki pa je lahko absolutna ali relativna.

Trohični razjedi pri sladkorni bolezni

Trofičnih ulkusov pri diabetesu - patološko stanje zavorna na tej patologiji endokrinega sistema, ki se pojavi na ozadju perifernih živcev, krvnih žil, kože in mehkih tkiv, kosti in sklepov, in se manifestira akutne in kronične ulcerozni napak, kostnih degenerativni lezij, gnojni tkivom in gangrenous -ishemicheskimi procesi.

Diabetična retinopatija

Diabetična retinopatija je mikroangionata s primarno lezijo predapilarnih arteriolov, kapilar in postcapillararnih venul z možno vključitvijo posod z večjim kalibrom.

Kidney diabetes insipidus

Kidney diabetes insipidus vključuje poliurijo, polidipsijo in nezmožnost ledvic, da koncentrirajo urin.

Simptomi diabetične nevropatije

Tunnelirne nevropatije niso povezane predvsem z okvarjenim krvnim dovajanjem ali živčnim presnovo, temveč s stiskanjem v anatomsko pogojenih "tunelih".

Kožne spremembe pri diabetes mellitusu: vzroki, simptomi, diagnoza, zdravljenje

Kožni izpuščaji se lahko pojavljajo v primarnem (diabetes in insulinezavisimy odvisen od insulina) in sekundarne (lezij trebušne slinavke z zastrupitvijo, kirurgije, itd) Diabetes.

Družina ali prirojena diabetes insipidus

Družina ali prirojena diabetes insipidus je izredno redka bolezen, ki se pojavi v zgodnjem otroštvu, ne glede na spol. Pri patoloških raziskavah je bila insuficienca razvoja supraoptičnih nevronov hipotalamusa manj pogosta od paraventrikularnih; Ugotovljena je bila tudi zmanjšana nevrohipofiza.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.