^
A
A
A

Resni odnos je bil na spletu

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Dekleta, ki imajo dostop do mreže od doma, imajo dobre prednosti za hitro sklenitev dolgoročnih romantičnih odnosov. Ta zaključek so izdelali psihologi s Stanfordske univerze. Skupina strokovnjakov, ki jo je vodil profesor Michael Rosenfeld, je preučevalo 4002 odraslih moških in žensk, od katerih jih je 3009 poročenih ali imelo resna partnerstva. Hkrati je polovica udeležencev uporabljala dating mest na delovnem mestu, druga pa prek dostopa do virtualnega sveta od doma.

Med delom je postalo jasno, da postaja internet postaja vodilna družabna arena, zlasti pa postaja vedno bolj pomembna kot kraj, kjer pari ne le izpolnjujejo, temveč imajo dolgotrajne odnose. Študija je tudi pokazala, da je virtualni prostor postal še posebej pomemben za iskanje potencialnih partnerjev v skupinah ljudi, ki iz nekega razloga težko najdejo prijatelje, možje in žene, kot so homoseksualci, lezbijke in heteroseksualni ljudje srednjih let.

Glede na ugotovitve je 82,2% prostovoljcev, ki so opravili intervjuje, ki so imeli dostop do interneta doma, hitro našel svojega soseda, romantičnega prijatelja ali spolnega partnerja, v primerjavi z 62,8%, ki so mrežo uporabljali v pisarni. Spletna komunikacija ni le nov in učinkovitejši način za ohranjanje stikov z obstoječimi socialnimi položaji, ampak tudi učinkovit posrednik, ki pomaga vzpostaviti osebno življenje v resničnem življenju, je dodal soavtor dr. Ruvim Thomas z Univerze v New Yorku.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.