^
A
A
A

Spati skupaj ali ločeno?

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Po nekaj časa sožitja, par začenja počutiti določeno kul v razmerju. Če ustvarite obliko, da poroka ne obstaja, lahko rahlo ogrejete svoja čustva. Sanje na različnih posteljah v nekaterih primerih lahko celo reši poročenega para.

Skoraj vsak četrti par spi ločeno. Takšni zaključki so prišli ameriški strokovnjaki na področju spanja. Glede na dejstvo, da so bile študije obravnava le primeri, ko eden od partnerjev neprijetno spati zraven drugega (smrčanje, ki govori v spanju, nemirno spanje), in ljudje spijo v različnih prostorih, zaradi različnih življenjskih okoliščinah (delovni čas, kul ali toplotno v sobi itd.), niso upoštevane, lahko sklepamo, da je dejansko število takšnih primerov veliko večje.

Spati med seboj je spodbujanje močnega zakona. Tako je pokazala raziskavo, ki je bila izvedena v enem od priljubljenih ameriških časopisov. Spraševali so zdravnike, duhovnike, navadne zakonce. Razlog za to - potreba po človeškem telesu v 7-9 urah zdravega in mirnega spanca. Sanje ob drugi osebi se zmanjša za približno eno uro. Torej, ko smo pustili za spanje 8 ur, se zjutraj počutimo zaspani in razdraženi, prav zato, ker smo uspeli spati le sedem. Zato prepiri, slabo razpoloženje, živčeno vedenje.

Romanticizem je še en razlog, zakaj pari izbirajo različne postelje. V celotnem delovnem tednu spijo ločeno in ob koncu tedna se naveličajo s skupno večerjo, ki gladko prehaja v skupno posteljo. Odstranjevanje poslabšuje željo in mnogi verjamejo, da je takšen seks veliko bolj čustven. Ampak, če taka možnost ne ustreza eni od zakoncev, je bolje, da opustimo takšne poskuse.

Cerkveni ministri, s katerimi so o tej temi uspeli govoriti dopisniki časopisa, takih primerov ne štejejo za kaznivo. Po njihovem mnenju je glavna stvar ohranjanje duhovne enotnosti v družini in spolni odnosi so sestavni del razmnoževanja.

In vendar obstaja nevarnost preživetih noči pod različnimi odejami. To je v psihološki razdalji drug od drugega. Nekoč v postelji se lahko par počuti blizu tujcu, doživlja nekaj neugodja, nenavadno novost.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.