^

Hoop obroč za hujšanje: kako izbrati in ustrezno ravnati

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 16.10.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Kdo med nami ni poskusil spremeniti plastičnega obroča hiše pred ogledalom, ko je bil otrok, ki se je predstavljal kot znani gimnastičar ali se ni igral pri pouku fizičnega izobraževanja v šoli? Ta priljubljena športna oprema je mogoče najti na številnih hišah in zdaj. Morda ima povsem drugačen videz in barvo, celo ime mu je spremenil v hulaohup, vendar je ostala enaka hulauchup za oblogo za hujšanje. Igrali smo se z njim v otroštvu, in zdaj ga uporabljamo, da bi naše oblike zavodljivo zasukali in odvrnili.

No, sledili bomo modnim trendom in se postopoma navadili na novo ime ljubilnega obroča, ki tudi zveni bolj skrivnostno. In ob istem času, in preveri, ali je smiselno uporabiti hulahup zmanjšati obseg pasu in bokov, ali bo odstraniti osovraženi maščobe iz trebuha in bokov, ali na to temo, je le prazna oglaševanje, ki želijo zaslužiti športni proizvajalca. Navsezadnje je ženska želja po harmoniji dobro znana vsem.

Malo iz preteklosti

Nariši majhen izlet v zgodovino in poskusite razumeti, od kod je prišel na zamisel o uporabi ukrivljeno cev v obliki kroga kot učinkovit športni simulator, saj je zamisel o uporabi hulahup za hujšanje ni mogel so se pojavile od nikoder. Seveda, v zgodovinskih podatkih, lahko najdemo predpogoje za tako zanimivo uporabo obroča.

Iz informacij, ki so dosegle naš čas, smo izvedeli, da so v svojih študijah uporabljali nekakšen obroč težkih materialov znanih športnikov antične Grčije. Jasno je, da so v tem času moški težko uporabili lupino za hujšanje, verjetno je to bil primitivni mišični simulator, ki pa je z redno uporabo pokazal neverjetne rezultate. Spomnite se samo lepega reliefa telesa starih rimskih moških.

Nadalje, zgodba omenja, da so vaje z obročem zelo priljubljene med aristokracijo v času Shakespearov. Že takrat smo opazili, da razredi s hulahupom pozitivno vplivajo na telesno težo.

Zgodnje reference na hulaohup so bile pozitivne, vendar niso odražale celotnega bistva izuma. Šele leta 1957 je patentiral hulahup Richard Knerr kot športno opremo, tako da je njegov prijatelj zanimajo zgodbe o uspešnosti športnikov iz Avstralije, ki se uporablja za programiranje različne vaje z obročem.

Naši ljudje so se seznanili z izumom kot hulauchup že v šestdesetih letih 20. Stoletja. Sovjetske atlete so veselo hodile v parade s svetlo kovino, kasneje pa tudi s plastičnimi obroči. Med gledanjem starih dokumentarnih filmov si lahko še vedno občudujete to sliko.

V teh dneh je bilo zelo malo športnih simulatorjev. Turnir, žrebec in obroč - to je vse, kar sovjetski športniki lahko računajo v šestdesetih in sedemdesetih letih. Zato je praktično in precej kompakten obroč pridobil veliko popularnost, in ne le med športniki. Navsezadnje bi lahko tak univerzalni simulator za celo telo varno postavil tudi v skupnem stanovanju.

Treba je opozoriti, da v tistih časih ni bilo veliko informacij o možnostih, da izgubijo težo, ali, da bi slika bolj vitka in privlačna, ni bilo učinkovito pri celulitu massagers in čaji za hujšanje. Vse to delo je bilo opravljeno na obroč, s čimer je postala zelo priljubljena med ženskami, ki skrbijo bolj kot moški o lepoti sliki, poskuša z vsemi sredstvi, da bi se približala idealu.

Kakšna je uporaba hujšanja za hujšanje?

Torej so bile ženske pravične, ki so imele veliko upanje za preprost obok? Toda pod Sovjetsko zvezo ni bil imenovan drugače. In v teh oddaljenih časih ni bilo takšnih različnih obročev, ki jih zdaj vidimo na policah športnih trgovin. To so lahke plastične obroče in kovinski težji, masaža s konicami, s števcem kalorij, različnimi barvami in velikostmi. Ampak, če je to preprosta športna oprema je še vedno, ne le ni izgubil svoje popularnosti, ampak tudi "pomnoženo", v različnih različicah, nato desno bili sovjetski ženske, ki nesebično predajo študij z hulahupom.

Torej, kaj je tako dragoceno, je tako preprosto in finančno ekonomično orodje za zmanjšanje telesne mase in popravljanje vrednosti? Da, dejstvo, da ta preprost proračun simulator v samo 20 minutah usposabljanja z njim omogoča, da gorijo okoli 200 kcal, se izkaže, da v eni uri usposabljanja se lahko znebite skoraj polovico dnevne kalorije. Jasno je, da govorimo o aktivnih prizadevanjih, ko obroč nosimo na pasu in se obračamo v smeri urinega kazalca ali v nasprotni smeri urinega kazalca in poskušamo zagotoviti, da se hulaohup premakne v pravo smer. Če postavite obroč na tla in ga zavrtite, je malo verjetno, da bo to nekako vplivalo na vitek pasu in bokov. Torej, malo treninga za mišice v rokah ni več.

Zdi se, da je težko, zasukati obroč, narediti ritmično krožno gibanje bokov in celo telo? V resnici, v prvih dneh okupacije hulahup ne želi, da se vrti v neki ravnini in moraš nenehno delati, da se zagotovi, da so premiki ritmično in obroč ne bi padla na tla. Najlažji način za obračanje obroča v pasu in rokah, toda pri delu z boki in zadnjimi deli se bo treba ojačiti in zadržati hulaohup v določenem nestabilnem položaju.

Takšne vaje zahtevajo zadostno mišično napetost. In to je usposabljanje mišičnega sistema in povečanje njegovega tona. Kot rezultat, koža na pasu bokih, zadnjici, trebuhu, rokah in nogah postane bolj elastična in gladka, in slika izgleda bolj napeto. To je še posebej opazno v trebuhu in zadnjici, ker med obračanjem obroča svoje mišice doživljajo največjo napetost.

Toda to ni vse. Da bi obdržali vrtljivi obroč na določeni ravnini, se morate držati tudi določenega ritma gibanja. Samo odidi od njega, hulahup, ki se usedel za izgubo teže in boj proti celulitu, začne vibrirati in se premikati proti tleh. Usposabljanje koordinacije gibanj je aktivno delo vestibularnega aparata.

Treba je gledati dihanje med vrtenjem obroča in opaziti, da postane globlje in bolj produktivno. Tako je trening pljuč, aktivna nasičenost krvi s kisikom, ki ima pozitiven učinek predvsem na delo srca in možganov.

Med razredi hulahop je v različnih točkah nenehno v stiku s telesom, ki ima opazen pritisk, kot pri masažah. In vsaka masaža, še posebej tako intenzivno, spodbuja krepitev krvnega obtoka. Ritmična masaža trebuha izboljša gibljivost v črevesju, ki skupaj z normalizacijo krvne napetosti vodi v povečano presnovo. Z dobrim metabolizmom vsi organi in sistemi delujejo skupaj, maščobe na telesu pa so shranjene v najmanjših zahtevanih količinah.

In kakšna je uporaba hulahop v boju proti znanim celulitom, ki je prej ni bil pozoren, zdaj pa se je izkazalo, da ne izgleda zelo estetsko. In pravzaprav "pomarančna lupina" lahko "pohvali" veliko žensk. Intenzivna ritmično pritisk na kožo zaviti straneh, stegna in zadnjica je podobna anticelulitne massager, še posebej, če je opremljen s posebnimi hulahup kroglice in konice. Med vadbo skrbno razbije maščobne pečate okoli oboda rotacije, kar pomeni, da se debelina nasitnih maščob hitro in enakomerno pusti z vseh strani.

Če gledate svojo držo med vrtenjem obroča, lahko vidimo, da se hrbet ravna skozi ves trening, ramena se ravnajo. Več takšnih vaj in pozitiven učinek na hrbet in držo sta očitni. Če želite hrbet držati naravnost in ne zmečkati, postane uporabna navada, ki jo bodo mnogi opazili s strani in seveda cenili. Konec koncev, nosi spreminja celotno podobo ženske, vpliva na njeno hojo in celo samospoštovanje.

V zvezi z uporabo in rezultatih hulahup uporabe za izgubo telesne teže, je prepričanje, da se lahko dva tedna aktivnih regulyarnyh10 minut sej z njimi zmanjša obseg pasu do 1 cm. Tisti, ki mislijo, da je to zelo malo, želim ponuditi, da bi poskušali doseči enak rezultat z drugimi sredstvi . Verjemite mi, to ni tako preprosto.

Minus 2 centimetra na mesec je vreden rezultat, še posebej, če menite, da je hulauchup popolnoma varen za telo. Ne škoduje prebavnemu sistemu, tako kot veliko dietnih izgub, kljub aktivnemu učinku, ne poškoduje sklepov in po 10 minutah telesne vadbe komaj ne počutite utrujenosti. Hulahup se tako lahko šteje za preprost način popravljanja slike, kar je še posebej učinkovito, če je kombinirano z drugimi fizičnimi vajami (na primer fitnes) in racionalno prehrano.

Škoda hula-hoop za izgubo teže

Če se obrnemo k vprašanju škode obloge za zdravje, je treba še enkrat zapomniti, kaj je novozaposlen hulaohup. Pred očmi se takoj pojavi plastična ali kovinska votla cev, obokana v obliki kroga. Brez ostrih vogalov ali izjemnih delov, projektil ni povezan z električnim omrežjem, ima majhno težo in gladko površino. Težko je celo predstavljati, da tak športni projektil sama po sebi lahko prikrije nevarnost.

V praksi, če uporabljate hulahop pravilno, ni nobene nevarnosti. No, včasih začetniki lahko pritožujejo nad pojavljajo na rokah in stegnih modrice ali podplutbe, ki hitro gredo in ne prikazujejo več, ko lastnik obroč dobro naučiti, da imajo lupino v položaju, ki preprečuje tudi aktivno vibracijsko gibanje. Sprva se ni treba predolgo ukvarjati, intenzivno vrtite obroč, moraš pustiti, da se telo navadi na aktivno masažo.

Pojav modric na telesu je lahko povezan z napačno izbiro teže ali velikosti obroča. Prevelika in težka obloga prinaša veliko tlaka na tkanino, temna sled pa ostane na občutljivi koži. Istem sledu ostanejo tanke kovinske obroče, če so v območju medeničnih kosti dolge.

Zelo pomembno je, da spremljate intenzivnost treninga, saj lahko zelo aktivna dolga rotacija obroča v medenici povzroči motnje notranjih organov, ki se nahajajo na tem območju. To je posebno nevarno za ženske, saj so v medeničnem predelu njihovi reproduktivni organi. Močan pritisk na njih lahko povzroči vnetne reakcije ali poslabšanje stanja, če preden je ženska že imela nekaj ginekoloških patologij.

Nevarnost med razredi morda ne predstavlja hulauchup, ki se uporablja za izgubo telesne mase, temveč predmete, ki ga obdajajo. Na primer, steklene površine, ki jih je mogoče zlomiti z udarcem na obroč in jih poškoduje bližnja oseba. Zato je za razrede potrebno izbrati primerno velikost obroča in varno sobo.

Izkusiti nekaj neprijetnih minut zaradi padca obroča na prste lahko z napačno izbiro teže hulaohup ali netočnosti v obtoku. Če začetnik vzame težek obok, modrice na pasu ne bodo edino vneto mesto, dokler se ne nauči držati obroče na prtljažniku. Z ustrezno izbranim obročem ne bo ogrozil osebe, ki se ukvarja z njim.

Ampak, kljub vsemu varnosti hulaohupa, njegova uporaba pomeni nekaj previdnosti, saj so nekateri pogoji in patologije vključeni v seznam kontraindikacij za uporabo športne opreme.

Med začasnimi kontraindikacijami je obdobje nosečnosti in nekaj časa po rojstvu otroka (dokler se maternica ne vrne v normalno stanje in šivi se zaprejo). Še malo bo treba vzdržati popravljanja pasu in trebuha tistim, ki so imeli carski rez. Nadaljevalni razredi so lahko le z dovoljenjem zdravnika.

Upoštevati je treba, da je mogoče z obročem nad roko in nogami delati celo v občutljivem položaju, vendar le, če že dobro obvladate športno opremo. Enako velja za menstruacijske dni, ko zdravniki ne priporočajo aktivnega treninga in rotacije obroča okoli trebuha in pasu.

Območje hrbta in trebuha je prepovedano in z boleznimi nekaterih organov, kot so ledvice, jetra, mehur, vranica, jajčniki. Posvetujte se z zdravnikom, ki stoji v teh primerih, če imate težave s hrbtenico (na primer, je v preteklosti imel poškodbo in razvili kilo), pa tudi kožne bolezni na tem območju, kar bo vplivalo na hulahup. Brez dvoma ne bi smeli biti aktivni pri poslabšanju bolezni gastrointestinalnega trakta.

Kako izbrati hulauchup za hujšanje?

Če kupite hulahup kot igračo vašemu otroku, lahko varno daste prednost svetlobnim obročkom iz svetle plastike. Ampak, če gre za projektil za resno usposabljanje za popravljanje številke, bo treba pozornost posvetiti drugim parametrom: premeru, teži, prisotnosti izboklin, masažnih valjev itd.

Morate razumeti, da je udobje v razredu, je eden od sestavnih delov učinkovitosti, v nasprotnem primeru bodo razredi kmalu postalo dolgčas, ali pa da se zaradi bolečin stalno prekine (govorimo o teh modric ali hematomov znanstveno). Iz tega razloga je treba izbiro obroča pristopiti zelo odgovorno. Morda bi bilo treba celo nekajkrat zamenjati projektil, če ne bo več izpolnjeval zahtev, ki ste mu jih dali.

Če spadate v kategorijo začetnikov, je v tem primeru bolj pravilna izbira projektila lažje. Na primer, plastični ali lahki aluminijasti obroč, ki tehta do 1 kg, brez bruhanja. Medtem ko se naučite obračati obroč, vas bo večkrat udaril na straneh in padel na tla. Majhna teža obroča se bo izognila travmatizaciji nog med padcem hulaohupa in pojavom bolečih modric na pasu.

Na začetku razredov je zelo pomembna ne le težo, temveč tudi velikost obroča. Šteje se, da je idealen, če je prvi obod s premerom približno 1,2 m. Ni vam potrebno prevzeti rulete s trgovino. Dovolj je, da hulauchup postavimo navpično na tla in ugotovimo, kje bo njegova najvišja točka. Najbolje je, če je ta točka na ravni spodnjega roba.

Načeloma je lahko katerokoli območje v razponu med prsnim košem in pasom. Ampak morate upoštevati, da je velik obroč, ki se vrti v pasu, veliko lažji kot lupina z majhnim premerom. Za usposabljanje je prva možnost bolj primerna, število vrtljajev na minuto je manjše.

Ko se učenje zaključi in spretnosti rotacije obroča so določene, lahko začnete gledati na naslednji primer. Premer mora biti nekoliko manjši in težji. Teža obteženih plastičnih in kovinskih obročev se giblje med 1-2,5 kg. Preden naredite končno izbiro, morate poskušati zviti različne hulauchups po teži, določiti, katera različica vaje bo bolj udobna. Vaš prvi obroč lahko pustite v spomin, prenesete na zapuščino svoje hčerke ali ji dajte svojemu najboljšemu prijatelju, če se je tudi odločila skrbeti za njo.

Z rednim treniranjem obroča se boste počutili, ko boste morali premakniti na učinkovitejšo različico te preproste, a učinkovite športne opreme. Morda, čez nekaj časa boste morali spremeniti, in drugi zaviti hulahup manjši premer (približno 90-100 cm), ali pa poskušajo ukvarjati z možnostmi masažo obročev, ki imajo različne konveksnost, valji, konice.

Zdi se, da je razumljivo, zakaj kupiti manjši obroč. Manjši premer - več rotacij, kar pomeni intenzivno masažo, ki odstranjuje celulit in maščobno maščobno plast. Ampak zakaj vzamete težji obroč? In tukaj je vse logično: težja je lupina, težje je, da se zasuka in bolj pritiska sila. Iz takega obroča dobimo bolj učinkovito masažo, na svojem vrtenju in zadrževanju v vodoravni ravnini porabimo več energije, ki jo vzamemo iz naših lastnih maščob.

Če boste poskušali obrniti navaden obroč za 10 minut in ponderirajo, s štetjem kalorij porabila, se izkaže, da je v drugem primeru je precej več kalorij, in s tem učinkovitost usposabljanja hkrati je veliko večja. Za tiste, ki se zanimajo za temo kalorij in trajanje razredov, lahko priporočite "pametno" hulauchup, ki ga proizvajalci oskrbe dobijo s števcem kalorij.

Pri nakupu obroča morate upoštevati parametre kraja, kjer nameravate sodelovati. Če je stanovanje, potem so njegove sobe omejene velikosti in če upoštevate tudi pohištvo, morda ne bo preveč prostora.

Za nakup je bilo popolnoma varno, morate paziti na kakovost materiala, iz katerega je izdelan. Treba je razumeti, da pri proračunskih možnostih prihranki prihajajo v ospredje, tudi na materialih. Od takih obročev ni treba veliko zahtevati in seveda je bolje, da se ne zanašate na njih še enkrat. Nizko kakovostna plastika lahko zelo hitro in zlahka zlomi, in kovino - za nakup nepravilnih ovij, ki jih ne zagotavlja proizvajalec. Verjemite mi, da je veliko težje, da se ukvarjate z ovalnim obročem kot z okroglim, še posebej, če ga poskušate vrteti okoli pasu in ga ne uporabite kot podporo.

Z nakupom zložljivo hulahup, ki je zelo enostaven za shranjevanje, je treba opozoriti, da se zanašajo na tak obroč ni priporočljivo, če ne želite, da bodo imeli polno silo zemeljske težnosti.

Vrste hulauchup za hujšanje

Ko so se prvi obroči pojavili na obrobju nekdanje ZSSR, je vsaka deklica sanjala, da ima ta svetel plastični ali srebrni aluminijasti simulator doma. To je bil običajen obroč, zelo leggy in tako zaželen, ker v tistem času ni bilo drugih možnosti.

Običajni obroči so zdaj na prodaj. Cena preprostega oboka ni visoka in je odvisna predvsem od materiala. Masa takega projektila je odvisna tudi od materiala. Vžigalne izvedbe (do 1 kg) so izdelane iz plastike ali aluminija, ti obroči iz jekla pa lahko tehtajo do 1,5 kg. Te obroče so izdelane iz cevi majhnega premera.

Že pozneje so se pojavile zložljive variante obroča, ki niso bile sestavljene iz enega samega kosa cevi, temveč več delov, ki jih je bilo treba vstaviti v eno, da bi simulatorju dali želeno obliko. Te obroče niso tako praktične kot celota, kajti če njihovi deli niso tesno povezani, lahko med vadbami pričakujemo radovedne situacije. Toda hkrati je ta vrsta obroča zelo priročna v smislu shranjevanja (potrebuje malo prostora, ker ga je mogoče shraniti na polici z drugimi stvarmi) in prevoz (enostavno je pakirati in spet ne potrebuje veliko prostega prostora). Zložen obroč lahko vzamete s seboj na turnejo, nato pa vaš dopust ne bo na račun razredov. Dejavnosti na prostem na prostem so še posebej koristne.

Če imajo običajni obroči votlino notranjost, napolnjena z zrakom, potem težja izvedba, izdelana iz posebne plastike, omogoča dodajanje polnila v notranjost. Premer cevi takšnega obroča je večji od premera običajnega hulaohupa. Pogosto so naslikane v svetle barve z uporabo 3 ali več odtenkov.

Takšen hulauchup za hujšanje lahko doseže težo 2 in pol kilograma. In njegova uporaba ni priporočljiva za začetnike, zaradi navade, in kot posledica Nevičan gibanj lahko kožo takoj prekrita z modricami, ki niso dokaz o učinkovitosti usposabljanja, ampak le kažejo poškodbe mehkih tkiv, ki pa ne pomaga.

Takšen obroč v pasu lahko dolgo časa in z veliko intenzivnostjo lahko vzporedno z izgubo teže moti delo notranjih organov, zato je potrebna previdnost. Tukaj, kot pri zdravilih, morate poznati ukrep, ker to ne pomeni bolje.

Masažni hulahup hujšanje  lahko na notranjem obodu površine reliefa (konveksnost so usmerjene in gladka površina) ali dodatni elementi v obliki kroglic ali izboklin, ki so izdelani iz gume ali silikona. Da in sami obroči so lahko izdelani iz različnih možnosti iz plastike in gume, ponavadi pobarvane v svetle barve ali cvetlične aranžmaje.

Obroči s kroglicami ali ovalne premične elemente, s katerimi se intenzivna masaža med torzijo simulatorja pomaga, se imenujejo tudi valjčki. Včasih navznoter kroglice proizvajalci vlagajo magneti, ki pojasnjujejo to izbiro je, da ima magnetno polje pozitivno vpliva na živčni sistem in presnovo, poveča pretok krvi, kar naj bi prispevalo k bolj učinkovitemu hujšanje.

Hulahup z kroglice in konice za hujšanje, kot tudi tehtano različici, zahteva nekaj previdnosti v razredu, ker z nedovoljeno spreminjanje in občutljivo kožo, lahko povzroči nastanek multiple boleče modrice in krvavitev, ne pa tudi z veliko maso.

Različne vrste obročev lahko dobite s štetjem mehanizma, ki določa število vrtljajev, hitrost vrtenja in šteje porabljene kalorije. Ti hulahupi se včasih imenujejo pametni. Čeprav je še vedno mogoče trditi, ali je takšna pridobitev koristna. Lekcija bi morala biti zabavna, in ne vezati ljudi, da bi utišali številke. Pametno se ne bi smeli imenovati obroči, ampak tisti, ki so prišli s tem načinom, da bi zvišali ceno simulatorja in si zaslužili denar.

Toda inovativna  mehka hulauchup za hujšanje  je že koristna pridobitev z veliko uporabnimi aplikacijami. Je veliko bolj učinkovita kot neboleče svetlobne obroče in ne povzroča modrice kot tehtane ali masažne različice hulaohupa. Material za tak obroč je elastični polimer, ki ga lahko dobimo z različnimi oblikami, raztegnjenimi, vezanimi itd. Ponderiranje poteka na račun jeklenega vzmeti v univerzalnem športnem projektilu.

Masaža s pomočjo takšnega obroča je precej občutljiva, ne povzroča niti rdečice, temveč da je podplutena. Takšna masaža ne bo škodovala notranjim organom, tudi z intenzivnim treningom, ker je bližje sproščanju. Tako se utrujenost med vadbo odstrani, krvni obtok in izboljšanje delovanja prebavnega sistema.

Mehki hulalup pri skladiščenju in transportu je še bolj primeren kot zlaganje. Z lahkoto je lahko zvit ali vezan na elastični vozel, ki se zlahka prilega v nahrbtniku ali taborni vreči, ki jo opravite po pohodu, potovanju ali počitku v naravi narave. Da in v prostorih se lahko varno uporablja brez strahu pred poškodbami pohištva in steklenih površin.

Toda najpomembnejše je, da z nakupom mehke hulauchup za izgubo teže ne dobite enega, temveč več različic simulatorja. Z njeno pomočjo lahko trenirate različne mišične skupine, zložite v različne kombinacije in raztezate elastičen, a precej elastičen material obroča, kot je to storjeno v primeru ekspanderja.

Kot vidite, danes lahko vsi, tudi najzahtevnejši kupci, kupijo priročen in preprost simulator za popravljanje številke glede na njegove zahteve, možnosti in nastavitve.

Razredi s hujšanjem za hujšanje

No, prišli smo do glavnega vprašanja: kako pravilno uporabljati hulauchup za hujšanje? Konec koncev, celo otrok je očitno, da je kupil obroč in ga postavil v kotiček, zato je malo verjetno, da lahko pričakujete spremembe na vaši sliki po nekaj časa. Hoop - to je pravi športni simulator, ki kljub preprostosti svojega oblikovanja lahko dodaja lepoto vašemu telesu. Vendar je to predmet rednih razredov.

Če je cilj zmanjšati obseg pasu, odstranite maščobo od strani, da trdnih zadnjico, se le pripravljeni na to, da bi dosegli želeno bo treba ukvarjati z dnevno vsaj 2-3 tedne, preden bo mogoče gledati bolj ali manj opazne rezultate. Če nepravilno zgradite razrede, se bo zvijanje obroča hitro dolgčas ali bo prineslo neprijetne občutke, kar pomeni, da je malo verjetno, da bodo takšne vaje trajale dolgo.

Veliko žensk se zanima, kako pravilno ravnati s hulahupomom za hujšanje, ker smo navajeni na dejstvo, da ga je treba zavrteti v pasu, ne da bi razmišljali o drugih možnostih. Na primer, s pomočjo tega simulatorja je mogoče okrepiti učinek iz opravljanja običajnih fizičnih vaj (na primer, krivine, obračanja in čučanj). Glavni pogoj za učinkovitost razredov je pridobivanje zadovoljstva od njih. Torej. Razredi z obročem naj ne bi prinesli le koristi, ampak tudi užitek.

Trenerji fitnes klubov svetujejo, da se borijo za začetnike, da bi pridobili potrpljenje. Prve lekcije o vrtenju obroča naj trajajo le 5 minut. Kožna in telesna tkiva naj se uporabljajo za intenzivne učinke masaže, tako da ne tvorijo obsežnih modric. Izogibajte se pojavljanju majhnih modric ni vedno mogoče, vendar je verjetnost njihovega videza s petimi minutnimi sejami zelo nizka. Čas urjenja je treba postopoma povečevati, ker se telo navadi na aktivno krožno masažo.

Zelo pomembno je izbrati pravi čas za pouk. Če začnete delati po pol ure po obroku, najprej vstopi glukoza v telo, nato pa po 20 minutah pride do maščobe. V tem primeru obračanje obroča ne sme biti krajše od 30-40 minut.

Začetni razredi 2 uri po obroku ali uro pred obrokom lahko hitrejše zagrevanje maščobe začne. Zadostno je 10-20 minut lekcij, da bi dobili skoraj isti rezultat. Vendar se ne bi smeli prebiti na tem, ker je cilj, ki ga želite doseči hitro. Zato je treba čas za razrede postopno povečati, idealno do 40 minut.

Kako naj stojite med vrtenjem obroča? Sprva je dovoljena zanesljiva drža, pri kateri noge stojijo malo več kot širina ramenih. Toda v tej situaciji je najmanj napetost mišic telesa. Treba je poskušati postopoma zmanjšati noge, tj. Jih približali drug drugemu, rahlo širijo nogavice na straneh. Največja mišična napetost lahko dosežete, če noge stisnete skupaj. Tako se energija, pridobljena iz zaloge maščobe, bolj aktivno porabi in mišični ton se dvigne.

Med telesno aktivnostjo je pomembno, da pravilno damo dih, ki mora biti enakomeren in dovolj globok. Ne smemo pozabiti, da kisik aktivno sodeluje tudi pri izgorevanju maščob. Obstajajo tudi posebej zasnovane dihalne vaje, ki povečujejo produktivnost maščobe.

Naučite se pravilno obrniti obroč. V tem primeru mora vaše telo opraviti ritmično vibracijsko gibanje majhnega polmera. Da bi obroč zasukal v takih razmerah, bo potrebno napeti mišice telesa. To je mehanizem treninga s hulahupomom za hujšanje.

Vaje s hujšanjem za hujšanje

Toda nazaj na vaje, ki jih je treba storiti, da bi bila slika tanka in primerna. Omenili smo že, da je hulahop lahko koristen pri izvajanju številnih običajnih vaj, ki jih poznamo od časa šolske telesne vzgoje. Mnogi od teh elementov so del kompleksa vadbe, ki ga je treba opraviti pred glavno vadbo.

Športniki v resnici niso zaman vsi treningi začeli s segrevanjem, pripravo mišic za tovor s segrevanjem. Ta shema zaposlitve pomaga preprečiti poškodbe in preprečiti zgodnjo utrujenost in boleče občutke.

Če delamo na pasu, trebuhu in stegnih, morajo biti ogrevalni elementi namenjeni ogrevanju teh mišic. Uporabno bo nagnjenost naprej in nazaj ter od strani do strani, obračanja debla, krožnih vrtljajev, čučanj. Da bi bili učinkovitejši, smo zapletli nalogo z dvigom obroča in dviganjem nad glavo. Noge držite na širini ramen.

Takšne vaje lahko opravite z lahkim obročem, če pa tehta več kot 1,5 kg, je težko držati hulaohup v rokah nad glavo. V tem primeru je obroč navpično nameščen na tla in se nagiba proti njemu čim bolj težko, hkrati pa hrani hrbet.

Nato nadaljujte s tvorbo pasu in okrepite trebušne mišice. In tukaj se vsi resnično odločijo, da se mu med vrtenjem hoolalupa ustalijo praktično nepremično ali istočasno združijo več vaj. Jasno je, da je na prvih urah celoten poudarek na učenju, kako obdržati obroč na določeni ravnini, ki zavira gibanja z boki, pa tudi vleče in stiskanje trebuha. Ko je tehnika obračanja obroča dovolj obvladana, je mogoče vaje malo zapletiti, jih narediti učinkovitejše in povezovati druge mišične skupine.

Med vrtenjem hulaohupa lahko roke in noge opravite z različnimi gibi. Na primer, lahko obračate halahup, ki stoji samo na eni nogi in istočasno opravi enostavno nagibanje trupa in poskuša ohraniti ravnovesje. Med vrtenjem obroča je mogoče poskušati narediti pljuča naprej-nazaj ali vstran. V tem primeru spet morate upoštevati, da je hrbet ravno.

Napačno je razmišljati, da ko obračate obroč, morate stati na enem mestu. Poskusite hoditi z vrtečim obročem v pasu, obračajte v eni smeri z obročem, poskusite s priljubljenimi plesnimi potezami.

Za spremembo, med vajami s skodelico, lahko rahlo upognete kolena in dvignete roke navzgor in jih maksimalno napolnite, kot med "potegom". Potem spustimo roke v prsni koš, raztegnemo komolce na straneh in tesno pritisnemo dlani, hkrati pa napenjamo trebušne mišice.

Lov na redno, si lahko zamislite veliko različnih gibanj (npr ples, je tudi ta smer kot ples z obročem - hulahupdens), ki bo prispeval k diverzifikaciji dejavnosti in izboljšati njihovo učinkovitost.

Do sedaj smo razmišljali, kako lahko uporabite hulauchup za zmanjšanje telesne mase na trebuhu in straneh. Zdaj preidemo na boke, ki nas dražijo s svojimi debelimi "ušesi". Če smo pred tem zavrteli obroč predvsem v pasu, zdaj ga spustimo in poskušamo obdržati spodnje telo na ravni stegen. In verjemite mi, to je veliko bolj zapleteno. Najprej morate poskusiti obdržati obroč na bokih za pol minute, pri čemer se več pristopov 10-15 minut. Sčasoma se bo trajanje vrtenja povečalo, ko se pridobi spretnost.

Zgornje vaje omogočajo zmanjšanje obsega pasu in bokov, odstranijo želodec, zategnejo zadnjico in zmanjšajo videz celulita na težavnih področjih. Ampak hulahup se lahko uporablja ne le za izgubo telesne teže na določenih področjih telesa, ampak tudi za splošno izgubo teže. Polurno intenzivno usposabljanje zahteva veliko energije, kar pomeni, da lahko s tem, ko aktivirate vrtenje okrog pasu v tem času, lahko neprekinjeno spali veliko kalorij, vključno s tistimi, ki so se naselili pod kožo kot maščobno plast.

Učinkovitost hujšanja za hujšanje

Medtem ko se ukvarjajo z obročom, kljub utrujenosti in neprijetnosti v območju stika s simulatorjem s telesom, dobite tako energijo, ki jo lahko primerjate le s tekom.

Razredi s hulahupom se lahko imenujejo učinkovito preprečevanje depresije in anhedonije, ker odlično dvigajo razpoloženje in odvrnejo negativne misli. Torej, za boj proti depresiji, boste morali jesti manj naravnih antidepresivov v obliki čokolade in sladkarij, ki ne prispevajo k izgubi teže.

Vendar pa ni niti veliko upanja za obroč. Kot katera koli športna oprema hulahop ni čarobna tableta za izgubo teže. Da bi dosegli želene rezultate, morate še vedno aktivno delati najmanj mesec dni. Toda bonus takšnega treninga je zmanjšanje videza celulita in povečanje elastičnosti mišic na območju, kjer je obroč izvajal masažni učinek.

Če cilj ni bil le zmanjšati količino maščobnih oblog na pasu, trebuhu in straneh, temveč tudi znatno zmanjšati težo, je ena lekcija s hulahopom bolje, da ni omejena. Navsezadnje, brez racionalne nizko kalorične prehrane in dodatnih fizičnih vaj (fitnes, aerobika itd.), Lahko za ta cilj že dolgo časa.

To je trenutek, ki ne upošteva tistih, ki pišejo negativne ocene o hujšanju zaradi hujšanja, ki se nanašajo na dejstvo, da lahko z dieto in telesno vadbo izgubijo težo in brez hulahupa. Na nekatere načine so te ženske (in včasih tudi moški, ki se lahko ukvarjajo z obročem, ki dajejo elastičnost telesa) prav. Slabo težo brez obroča je mogoče, vendar je prilagoditi sliko in kupiti modno v vsakem trenutku tanjši pas je precej težko.

In kaj je smisel, da z uporabo hulauchupa za hujšanje, lahko izboljšate tudi delo mnogih pomembnih organov in telesnih sistemov. Toda kljub nujnosti obroča za zmanjšanje telesne mase, korekcije številke in boja proti celulitu, je pomembno, da se med poukom ne pretiravamo, da se koristi ne naključno spremenijo v škodo.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.