^

Kako povečati vzdržljivost?

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 19.11.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Trajnost je nepogrešljiva kvaliteta ne samo za športnika, ampak tudi za navadne osebe. Obstaja telesna, psihološka in spolna vzdržljivost. So tesno povezani med seboj in imajo medsebojni vpliv na njihovo zmanjšanje ali povečanje.

Dolgo časa ni treba omeniti, zakaj potrebuje vzdržljivost navadne osebe. Ta kakovost je eden od znakov zdravja moških, žensk in otrok. Brez vzdržljivosti ni običajno razvijajoče se in dostojanstvene žive osebnosti. Še posebej, v naših stresnih in drugih težavah.

Športniki potrebujejo fizično in psihično vzdržljivost, saj je neposredno odvisna od izida tekmovanja - zmage. In za takšen rezultat športnik deluje celo življenje. In zmagovitost pogosto daje celoten pomen življenja osebe, namenjene športu.

Kako povečati svojo vzdržljivost? Kako narediti, da bi izboljšali kakovost zdravja in s tem tudi življenja? Podrobneje bomo razpravljali spodaj.

Kako povečati vzdržljivost telesa?

Najprej morate upoštevati preprosta pravila, ki veljajo za zdrav način življenja. Ko oseba vodi ta življenjski ritem, ki ga podpira, telo samodejno postane trajnejše. Enako velja za navade. Od teh morate gojiti koristne in se izogibati škodljivim.

Torej, podrobneje bomo podrobneje preučili v tej točki. Kaj lahko poveča vzdržljivost navadne osebe? In kako, na kakšen način povečati vzdržljivost telesa?

 1. Zdrav in močan spanec.

Mnogi ljudje opazijo, da kljub težavam, ko dobite dovolj spanca, življenje veseli. In ko imate stalno pomanjkanje spanja, je nemogoče opravljati celo preproste operacije. In če se dotaknete vzdržljivosti, se postopoma zmanjšuje, če možnost popolnega spanca ne obstaja.

Da bi zagotovili normalno in celodnevno počitek, potrebujete:

 • v čas, da gredo v posteljo, to je, da živimo v skladu z biološkimi ritmi narave. Nekateri so lužice, nekateri so, in nekateri so golobi. Škatle morajo zgodaj spat. Toda predolgo se zbudijo. Owl se razlikuje med spanjem in enako prebujenostjo. Golobi ponavadi ne marajo, so nekje na sredini med sove in škampi.
 • če oseba ve, kakšne "ptice" pripada, potem lahko uporabi ustrezen čas za aktivne fizične, psihološke in duševne obremenitve. Za škampi je bolje, da se zjutraj ujamejo, za sove - zvečer, celo noč in za golobe - zjutraj in zvečer, po počitku.
 • se zgodi, da je bila oseba uničena z biološko uro. To je morda posledica vzgoje v družini - zgodnji porast sova ali pozno spanje za škampov. Potem se oseba ne pozna samega sebe in ravna po grozljivi navadi. Takšno posmehovanje samega vodi k porabi rezervnih sil telesa, kar nima dobrega vpliva na zdravje. Zato se morate preučiti in spremeniti svoje navade v smeri, ki je bolj primerna za osebo.
 • za popoln nočni spanec, vam ni treba pretiravati vsaj dve uri pred penzionom v kraljestvo Morpheusa. Najboljši način za pomoč je prosti čas, branje, gledanje svetlobnih programov in filmov, komuniciranje s prijetnimi ljudmi, delaš svoj najljubši hobi, ki pomirja in daje moč. Vse negativne ukrepe, reševanje konfliktnih situacij, težko delo in tako naprej je treba pustiti v času, ko je oseba polna energije in lahko reši vse težave na najboljši možni način, ne da bi se poškodoval sam.
 1. Pijte veliko čiste vode.

Mnogi vedo, da imamo osemdeset odstotkov vode. Vendar pa vsi ne zavedajo, da zaradi pomanjkanja tekočine v telesu se počutimo utrujeni. Tudi nezadostna poraba vode v telesu vpliva na raven vzdržljivosti in jo zmanjšuje. To velja za fizično vzdržljivost in psihološko.

Poleg tega se mnogi zavedajo, da naši možgani potrebujejo glukozo za dobro, aktivno in dolgotrajno delo. Toda mnogi vedo, da potrebujejo možgane najprej vodo, nato pa glukozo in drugo energijo.

Zato je, da ostanejo vedno v obliki in trde, morate piti veliko, in to je voda - vsaj dva litra na dan.

 1. Pravilna prehrana.

Dobra prehrana je zagotovilo dobre kakovosti življenja in odlične vzdržljivosti. Članek govori o izdelkih, ki prispevajo k povečanju energetskega potenciala telesa in njegovem okrevanju.

Pomembno je tudi, da ne le uporabimo zdravo hrano, temveč tudi, da se izognemo škodljivim. Takšno hrano, kot so ocvrti, dimljeni, kiseli, začinjeni in prekomerno maščobni, je treba prepovedati. To velja za moko in sladko. Toda zelenjava, sadje, jagode, zelenjava, žita, ribe in pusto meso morajo biti vedno prisotne v prehrani.

Ni manj pomembno, da se upošteva pravilnost hrane, pa tudi jesti malo, vendar pogosto. Eaten v velikih količinah hrane ne povzroča nič drugega kot zastruplja telo in zmanjšuje energijske parametre.

 1. Pomanjkanje slabih navad.

Vedno se športnikom prepoveduje kajenje in pitje alkohola. To zmanjšuje vzdržljivost in poslabša fizično delovanje telesa. Alkohol vključuje vse pijače, vključno z nizko alkoholom. Včasih si lahko privoščite kozarec naravnega, ne pritrjenega rdečega vina. Ta način je primeren za navadne osebe - posameznik bo postal bolj zdržen in zato bolj vzdržljiv.

 1. Nežno domače sevanje.

Mi ne pripisujemo pomena tistim mikrovalovom, ki delujejo na telo in duha ves čas. Ampak zaman. Stalno obsevanje z računalniških monitorjev, televizijskih zaslonov, oddaljenih usmerjevalnikov, mobilnih telefonov deluje depresivno na človeško telo. Kaj se kaže v zmanjšanju energetskega tona, poslabšanju zdravja in zdravja. Vse to neposredno vpliva na raven trajnih pravic.

Zato je za izboljšanje vseh kazalnikov zdravja potrebno izogibati izpostavljenosti zgoraj omenjenim valovam več ur na dan. Najboljše od vsega tega je mogoče doseči ponoči. Zato izklopite usmerjevalnike in mobilne telefone med spanjem, da nadomestite moč in energijo.

 1. Fizična dejavnost.

Cenovna, a ne utrujena telesna dejavnost je ključ do izboljšanja vzdržljivosti. Takšnim vrstam fizične kulture spadajo hojo, tek, kolesarjenje, plavanje in gimnastika. Tudi dobra aerobika, fitnes, obiski v telovadnici in ples.

Povedali vam bomo o povečanju fizične vzdržljivosti v ustreznem oddelku.

 1. Dihalne prakse.

Dihalne vaje Strelnikova dihanje Buteyko, jogijski dihanje (polna, ritmično in čiščenje) in tehnike Qigong, ki se ukvarjajo s tem vprašanjem - vsi ti postopki pomagali izboljšati aerobne in anaerobne zmogljivosti telesa. Ti - ti kazalniki - so neposredno povezani z izboljšanjem vzdržljivosti osebe.

 1. Meditacija in psihoterapijo.

Obstajajo primeri, ko so se z avtosugestijo ljudje znebili resnih bolezni. Na primer, g. GN. Sytin, ki je v resnem stanju in bedridden, je uspelo priti iz postelje in začeti voditi polno življenje s sistematičnim usposabljanjem za samo-hipnozo.

Meditacija je koristna tudi za krepitev psihike, odstranjevanje nepotrebnih napetosti in dostop do skritih rezerv človeške psihe.

 1. Joga, čigong in druge orientalske prakse.

Ljudje poznajo čudeže vzdržljivosti, ki jih na primer dokazujejo tibetanski menihi. Lahko tečejo brez odmora in prekinijo več dni. Joga lahko vzdrži ekstremne obremenitve in različne fizične napetosti za telo, na primer, leži na nohtih. Vse to dosežemo s sistematično in dolgoročno uporabo vzhodne energetske prakse.

Seveda, sodobna oseba brez potrebe po spanju na konicah nohtov ali teče okoli ure. Toda povečati svojo vzdržljivost je naloga vsake normalne osebe. Zato. Potrebno je najti dober inštruktor in narediti jogo ali qigong.

 1. Psihično zdravo okolje doma in na delovnem mestu.

Nič se ne izčrpa in ne porabi zalog psihi, kot nezdrave razmere v domačem krogu ali v delovnem kolektivu. In duševna izčrpanost povzroča fizično izčrpanost in s tem bistveno zmanjša vzdržljivost.

Da bi izboljšali njihovo psihološko stanje, je treba vzpostaviti odnose doma in na delovnem mestu. In z nezmožnostjo pozitivnih sprememb - spremenite kraj dela in partnerja za poroko.

Periodične stresne situacije, ki imajo pozitivno rešitev. Znani psihofiziolog Hans Selye že dolgo ugotovi, da majhni deli stresov vplivajo na razvoj telesne in duševne vzdržljivosti osebe. Včasih je koristno, da se potopite v situacije, ki zahtevajo razvoj adrenalina. Vendar morajo nujno končati pozitivno in ne biti dolgotrajne.

Stimulantna zdravila

Seveda je najboljši način za povečanje vzdržljivosti uma in telesa naravni. Z uporabo prehrane, vadbe, psihološkega treninga, meditacije in energetskih praks.

Vendar se zgodi, da je v vsakem primeru nujno hitro in učinkovito okrepiti vzdržljivost v zelo kratkem času. V tem primeru se bodo rešili zdravila, ki povečujejo vzdržljivost. Opažamo, da so sredstva nove generacije takih sredstev že veliko bolj učinkovita, varna in univerzalna.

Vsa zdravila so razdeljena v štiri glavne skupine glede na glavni ukrep:

 1. Proženje ali mobiliziranje.
 2. Ni izčrpan ali metaboličen.
 3. Mešano delovanje.
 4. Imeti sekundarni pozitivni učinek, ki vpliva na povečanje učinkovitosti.

Podrobneje bomo preučili vsako vrsto priprav.

Poslabšanje sredstev

Mnogi jih poznajo in jih uporabljajo v vsakodnevni vsakdanji praksi. Zato je vpliv kofeina, pa tudi psihomodulatorjev - fenamina in sydnocarba, znan do precej velikega števila ljudi. Posebej kofein najdemo v kavi in čaju, pa tudi pri mnogih zdravilih, ki povečujejo vzdržljivost.

Te snovi aktivirajo povezovalno sredstvo in vključujejo rezervne sile organizma v operativne vitalne funkcije in naloge za dobavo energije. To ne poteka brez sledi za telo in psihe. Viri so izčrpani in oseba postane bolj ranljiva.

Zdravila, ki vsebujejo zgoraj navedene sestavine v svetovni farmacevtski industriji imajo naslednja imena: pipradol, Sidnofen, mezokarb, Merida in druga zdravila, ki so podobne zgoraj. Ta zdravila so znana po svojih neželenih učinkih, pa tudi celoten seznam kontraindikacij. Ena od njih je odvisnost uma in telesa od stanja utrujenosti, kot tudi povečanje obdobja okrevanja po koncu jemanja teh zdravil.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Presnovne ali nepopolne snovi

Med njimi je več vrst drog:

 • steroid - retabolil in stanazol,
 • aktovprotektornye - Tometol, Âkton, Bemilil,
 • nootropni - Piracetam in Acefen,
 • nesteroidni anabolični - riboksin,
 • adaptogeno - vsa zdravila, ki so del ginsenga, eleutherococcus, rhodiola rosea, maral korenine,
 • substrat in spojine, ki so viri energije - makroergije, vitaminski kompleksi, vitaminsko-mineralne komplekse, pripravki z aminokislinami.

Ta skupina zdravil ne poslabša zdravja osebe, ki jih vzame. Nasprotno, pomaga krepiti rez sile psihi in telesa. Uporabljajo se lahko dovolj dolgo. Seveda obstajajo kontraindikacije za njihovo uporabo. Toda lahko o njih spoznate tako, da pozorno preberete navodila ali se pogovorite s strokovnjakom.

Zdravila z mešanim učinkom

Najbolj priljubljena in znana droga je deksametazon, čeprav obstajajo podobna zdravila. Spada v skupino sintetičnih glukokortikoidov, ki omogoča stimulacijo sinteze glukoze v jetrih. To se zgodi s pomočjo take aminokislinske metabolizma, v katerem se tvori glukoza.

Za deksametazon je značilna izpostavljenost celicam, ko slednji začnejo uživati manj glukoze. Tako se aktivira anti-insulinski učinek v telesu.

Droga zmanjša hitrost dostave aminokislin in zmanjša število beljakovin, proizvedenih v mišicah. Ta učinek povzroči zmanjšanje učinka bolečine in povečanje celotne vzdržljivosti telesa. Poleg tega se deksametazon razlikuje po učinku na proizvodnjo jetrnih beljakovin. Zato trigliceridi aktivno krožijo v krvi.

Pri jemanju te skupine zdravil lahko opazujemo naslednje neželene učinke: pojav mišične distrofije in nastanek osteoporoze. Obstaja tudi zaviranje imunosti, ki se izraža v upočasnitvi proizvodnje protiteles pri telesu. Poleg tega se vezivno tkivo začne slabše in počasneje.

trusted-source[5], [6], [7]

Priprave, ki imajo sekundarni pozitivni učinek na telo

Takšna zdravila imajo pozitiven učinek ne samo na vzdržljivost osebe, temveč tudi na njegovo delovno sposobnost. Tudi za zdravila se ugotavlja, da odstranijo nekatere negativne simptome, povezane z slabim zdravjem.

Na primer s stenokardijo je koristno jemati zdravila, ki vsebujejo nitrate. Povečajo raven učinkovitosti teh ljudi in vplivajo na njihovo zdravje.

Radioprotektorji so indicirani za sprejem osebam, izpostavljenim velikim odmerkom ionizirajočega sevanja.

Izdelki, ki povečujejo vzdržljivost

Ni skrivnost, da lahko navadna hrana služi kot zdravilo. To je omenil antični grški zdravnik Hippocrates. Zato, da aktivirate rezerve telesa in ga naučite, da je bolj vzdržljiv, je mogoče s pomočjo nekaterih prehrambenih izdelkov.

Kakšne so čudežne droge? Verjetno niso tako dostopni, kot so hoteli? Torej bi lahko nekoristen bralec pomislil in se zmotil. Ker so izdelki, ki povečujejo vzdržljivost, na dosegu roke. Seveda se njihovi stroški razlikujejo od zelo dostopnih do visokih. Upoštevati pa morate, da se vsi izdelki, ki bodo obravnavani v nadaljevanju, ne bodo porabili v velikih količinah. Zato, ko ste kupili neko količino "uporabnosti", jih lahko dolgo časa raztegnete.

Torej, seznam uporabnih živil, ki lahko povečajo vzdržljivost telesa:

Sveže pripravljeni zelenjavni in sadni sokovi

Znano je, da korenje, buče, pesa in jabolka, kot darila narave, ki so na voljo na našem območju, povečujejo imuniteto in krepijo zdravje. In če kuhate okusno in predvsem zdravilno pijačo, se bodo njihove uporabne lastnosti večkrat povečale.

Pripravite lahko različne kombinacije svežega sadja in zelenjave. Na primer, pijača iz korenja in pese je primerna za okus. Še posebej, če pesa in korenje sladka po okusu, ne sveža. Morate sprejeti enega od pese, dve jabolki, dve korenje, prenese vse sestavine skozi sokovnik, in vse, kar je - koktajl je pripravljen za povečanje vzdržljivosti.

Vredno je eksperimentirati z različnimi različicami sokov. Na primer, kuhajte se za zajtrk s svežo bučko ali jabolko ali celo sladkorno peso. V zadnji različici sladkorne pese morate vzeti en del in jabolka - tri dele. Korenček in bučni sokovi so dobri v sebi, v čisti obliki.

Treba je omeniti in paradižnikov sok. Ta pijača ima veliko antioksidantov, na primer likopena, ki spodbujajo odstranjevanje prostih radikalov iz telesa.

Kaj pojasnjuje učinek sveže pripravljenih sokov? In dejstvo, da je količina vitaminov in elementov v sledeh, ki so neločljivo povezana s sadjem in koreninami, postane tekočina, to je stisnjen sok. In tekočina se absorbira zelo hitro - v petnajstih do dvajsetih minutah bo opazno delovanje sokov. In to je, da se izboljša dobro počutje in fizični parametri telesa, vključno z vzdržljivostjo.

Ljubitelji eksotikov se lahko razvajajo in sokovi agrumov ali njihovih zmesi. Svež pomarančni sok, koktejl oranžne jabolke, oranžna limonina sveža - to so najbolj priljubljene pijače za izboljšanje vzdržljivosti. Poleg tega ima čudovit okus.

Zeleni koktajli

Za nas zelene koktajle je odprl precej nov trend v dietetiki in zdravem življenjskem slogu. Katere so te pijače in zakaj so tako koristne za povečanje vzdržljivosti?

Za pripravo zelenih koktejlov potrebujete zelenjavne zelenjavo - peteršilj, koper, solato, špinačo, koriander in tako naprej. Primerna in divja vegetacija, ki ima koristne lastnosti - koprive, regrat, bor in druge uporabne rastline. Zelenjava za koktajl se raztrga in jo doda v skodelico iz mešalnika, nato pa temeljito zdrobimo. Po tem se v skodelico doda čista voda, surovine pa se ponovno mešajo.

Okus pijače se izkaže za specifičen in zato za izboljšanje okusa, zelenja in vode, dodamo nekaj sadja. Lahko je banana, jabolko, oranžno in poletno sadje - marelice, breskve, slive. Dobra in različna jagode - jagode, maline in tako naprej.

Z zgornjega seznama izdelkov za koktajle je jasno, da je njihova kemična sestava raznolika in bogata. In pijače, pripravljene z njihovo pomočjo, lahko z gotovostjo imenujemo energetika, to je dviganje energijske ravni človeka. Stamina in zaloge energije so neposredno povezani, zato je za povečanje telesne uspešnosti pomembno, da ga napolnimo s podobnimi proizvodi, jedmi ali pijačami.

Orehi

V starodavni Grčiji so orehi prepovedali navadnim ljudem. Ker so po mnenju Grkov naredili človeka pametnejši. Dejansko bogata sestava sadja vpliva ne le na intelektualno dejavnost človeka, temveč tudi na njegovo zdravje in imuniteto ter splošno vzdržljivost. Opozoriti je treba, da če boste zagotovili prehrano za ljudi z visokimi fizičnimi obremenitvami orehov, bo obremenitev lažja.

Suho sadje

Dolgo časa lahko govorite o prednostih suhega sadja. In ne zaman. Najbolj uporabne so rozine in suhe marelice. In to ni slučajno. Grozdje je eden od vodilnih voditeljev v vsebnosti uporabnih snovi, kot so marelice. Za povečanje vzdržljivosti, ki se posušijo na posebnih rastlinah, je primerno uporabljati ne samo suhe plode tujega izvora. Lokalno "sušenje" je tudi dobro in pomembno. Iz njega lahko izdelate kompote z dodatkom medu. In redno pijte te zdrave pijače. Bajina "sušenje" ni samo marelica, temveč tudi jabolka, hruške in slive.

Toda v čezmorskih suhim sadjem, poleg zgoraj navedenega, lahko vključite tudi suhe slive s figami in datumi. Štiri devet dni na dan je bila najljubša hrana enega od vzhodnih dolgovih jeter, ki se je poleg tega odlikoval po odličnem zdravju in vzdržljivosti.

Citrusi

Limone, pomaranče, tangerine in grenivke vsebujejo veliko količino vitamina C. Ta vitamin je indiciran pri visokih obremenitvah, da bi okrepili človeške imunske sile in njegovo splošno vzdržljivost.

Sveže sadje, zelenjava in zelenjava

Že smo že govorili o sveže pripravljenih sokovih, pa tudi o zelenih koktajlih. Vendar pa so sadje in druga darila narave koristna samo po sebi, v svoji čisti obliki. Najpomembnejši izdelki so špinača, peteršilj, zelena, koromač, vodna kreša, rukola, korenje, zelje, pesa, paradižnik, jabolka, grozdje, češnje, marelice, slive, granatna jabolka, banane. Rdeče jagode - češnja, malina, brusnica - pomagajo dvigniti prag bolečine, na primer pri športnikih. Strokovnjaki svetujejo, da vzemijo jagodni sok brez sladkorja namesto redne vode za izboljšanje vzdržljivosti.

Med in čebelji izdelki

O kemičnem bogastvu medu, lahko narediš sagove. Enako velja za izdelke čebelarstva - cvetnega prahu, pegov, satja in tako naprej. Opaziti je, da dve žlici medu, vzeti na prazen želodec in oprani z vodo, krepijo celotno telo, vključno s splošno vzdržnostjo osebe. V njej se raztopi čaša čiste vode z medom in limonin sok tonira krvne žile in izboljša delovanje srčno-žilnega sistema.

Mešanica suhega sadja z oreški, medom in limono

Iz zgoraj navedenega je mogoče kombinirati uporabne lastnosti nekaterih izdelkov v eno zelo koristno anteno.

Potrebuje sto gramov rozin, suhih marelic, suhih sliv, fig, orehov, medu in limone. Vse je temeljito zdrobljeno in mešano. Nato zmes dodamo med in maso ponovno premešamo. Zdravilo shranjujemo v stekleni kozarčki v hladilniku. In traja eno - dve žlici dva krat dnevno pol ure pred obroki.

Če redno uporabljate to "jed", ne samo povečate vzdržljivost, ampak tudi izboljšate delovanje srčnožilnega sistema in povečate raven hemoglobina v krvi.

Ginger

Ta koren v svoji surovi obliki, pomešan z nečim, da bi utopil svoj akutni okus, lahko dela čudeže. Z redno uporabo napetosti mišic za ingver lahko odstranimo hitreje, kar neposredno vpliva na vzdržljivost. Tudi sindrom bolečine, ki je povezan z vzdržljivostjo z intenzivnim telesnim naporom, je mogoče popraviti.

Če redno jedo ingver z medom, lahko povečate imuniteto in splošno odpornost na bolezni.

Izvlečena pšenica

Taka pšenica je vir najpomembnejšega vitamina E, ki se imenuje vitamin mladosti in zdravja. Zahvaljujoč mu je mišični ton osebe vedno normalen, kar neposredno vpliva na njegovo fizično vzdržljivost.

Zeleni čaj

Ta pijača velja za koristno, še posebej, če jo pijete sami, ne da bi dodali sladkor. Vsebuje snovi, ki spodbujajo stimulacijo kardiovaskularnih in živčnih sistemov. Zahvaljujoč temu se dvigne splošni ton človeka in začne občutiti več energije in povečati učinkovitost.

Zeleni čaj deluje tudi. Vendar je manj koristno za zdravje ljudi.

Kava

Zahvaljujoč kofeinu, ki ga vsebuje, ta pijača pripada močnim stimulansom. Toda tisti ljudje, ki skrbijo za svoje zdravje, je bolje, da se ne razvajate s kavo. Namesto izboljšanja psihofizičnih parametrov lahko pride do poslabšanja zdravja.

trusted-source[8], [9], [10]

Chicory

Cicori uporabljajo ljubitelji zdravega življenjskega sloga namesto kavnih napitkov. Ker stimulira tudi živčni sistem, vendar nima negativnih lastnosti kave.

trusted-source[11]

Snovi, ki povečujejo vzdržljivost

Seznam snovi, ki povečujejo vzdržljivost, naslednje:

 • Spodbujanje psihotike - kofein, sydnokarb in fenamin.
 • Actoprotectors - benzimidazol in njegovi derivati.
 • Aminokisline so L-izolevcin, L-levcin in L-valin. Vključujejo tudi L-karnitinsko aminokislino, fosfokreatin, kreatin monohidrat, L-glutaminsko aminokislino, glutaminsko kislino. Enako pomembni so metionin, fenilalanin, tirozin, tavrin.
 • Kompleksi vitaminov in mineralov.
 • Tudi dobre so snovi, ki jih najdemo v ginsengu, rhodiola rosea, eleutrococcus, trto magnolije, koren maralijuma.

Mnoge od navedenih snovi so del zdravil za povečanje vzdržljivosti in se proizvajajo tudi ločeno. Za začetek uporabe teh zdravil morate obiskati zdravnika in upoštevati vsa navodila strokovnjaka. Tudi neodvisni vnos vitaminov in pomešani z minerali kompleksi lahko vodijo do izboljšanja stanja zdravja, vendar k njenemu poslabšanju. Snovi, ki povečujejo vzdržljivost, so lahko "z dvojnim dnom" - nekdo, ki bo pomagal in nekdo škodoval. In tudi aktivirati kronične bolezni, ki niso v akutni fazi in ljudem ne prepreči, da živijo. Na splošno skrbite za svoje zdravje in poslušajte mnenja strokovnjakov.

Zdravila za vzdržljivost

Farmakologija, kot veste, ne stoji mirno. Dosežki sodobne znanosti se lahko uporabljajo za povečanje energetske ravni organizma. Tablete, ki povečujejo vzdržljivost, predstavljajo naslednja imena:

 • Fenotropil.
 • Kofein benzoat.
 • Pikamilon.
 • Sidnokarb.
 • Eritropoetin je hormon.
 • Aikar.
 • Ostarin.
 • GW - 1516.
 • TV - 500.
 • Ezafosfina.
 • TAD-600.
 • Fosfat.
 • Riboksin.
 • Ubikon.
 • Vitamin B 13 ali orotinska kislina.
 • Elton - se razlikuje po vsebnosti čebelarstva, koreninega ekstrakta elektrokokusa, vitaminov C in E.
 • Leveton - vsebuje cvetni prah, vitamine C in E, kot tudi izvleček iz korenin Leuzea.
 • Karnitin.
 • Glukoza.

Kako povečati vašo vzdržljivost med vožnjo?

Pri vožnji je zelo pomemben pravilen psihološki odnos in skladnost z optimalnim ritmom dihanja. Prav tako je treba zapomniti postopno povečanje obremenitev. V nasprotnem primeru se lahko poškodujete in ustvarite zdravstvene težave.

Obstaja več načinov za izboljšanje vaše vzdržljivosti med vožnjo:

 1. Za oslabljene ljudi morate začeti z minimalnim treningom z odmori med njimi. Na primer, lahko delate trideset sekund, nato pa tiho štiri in pol minute. Zato je treba ponoviti osemkrat. Redno trenirajo trikrat na teden.

Nato morate postopoma in na sekundo povečati tekalno breme, čas trajanja počitka pa se zmanjša. S tem pristopom lahko dolgoročno dosežete brez prekinitev, na primer v pol ure po devetih mesecih ali desetih.

 1. Za bolj napredne tekače lahko povečate obremenitev za tedne. Na primer, ob koncu tedna potrebujete še en kilometer več. Torej je vredno delati že tri tedne zapored. In na četrtem mestu - narediti premor in pustiti telesu, da se sprostite in se ozdravi. V petem tednu boste morali začeti usposabljati in znova povečati tedensko obremenitev na kilometer.
 2. Lahko uporabite tehniko dolgega in počasnega delovanja. Za to morate potekati deset kilometrov s hitrostjo, ki je nekoliko nad povprečjem določene osebe. Če na primer dirkač premaga en kilometer v sedmih minutah in tridesetih sekundah, mora zdaj tekmovati s hitrostjo 1,25-krat hitreje. V tem primeru bo hitrost devet minut in triindvajset sekund.

Kako povečati telesno vzdržljivost?

Športniki imajo svoje skrivnosti, ki povečujejo vzdržljivost. Njihovi trenerji in svetovalci vedo o tem. Ampak kako izboljšati telesno vzdržljivost navadne osebe? Odgovor na to vprašanje bo: "Usposabljanje, usposabljanje in spet usposabljanje." Toda ta usposabljanja morajo biti organizirana pravilno, brez poseganja v zdravje.

Samoorganizirana zaposlitev mora vključevati tri dele: pripravljalno (ali ogrevanje) - splošno ogrevanje in posebno; glavni in zadnji.

Splošni ogrevalni del vključuje hojo dve do tri minute ali počasno vožnjo osem minut. Vključeni so tudi vaje s splošnim razvojnim značajem, usmerjene v vse mišične skupine - nihanje rok in nog, nagibanje in obračanje prtljažnika, čučanj in tako naprej. Vaje se začnejo z ramenskim pasom, nato pa pride na vrhu trupa, na koncu pa noge.

Poseben del je namenjen pripravi na glavni del. Tu so posamezni elementi izvedeni iz glavnega dela vaj. Tako je telo naravnano in mišično, psihično in energetsko izpolnjevanje prihodnjega bremena.

V glavnem delu se izvaja celoten kompleks fizičnih vaj, katerih namen je izboljšati hitrost, moč in vzdržljivost.

Končni del je najbolje preživeti v počasnem času od treh do osmih minut. Na koncu dirke je treba iti v hojo, ki naj traja od dveh do šestih minut. Po koncu hoje morate narediti vrsto sproščujočih vaj, ki so kombinirane z ritmičnim in globokim dihanjem.

Glede na časovni okvir pripravljalni del traja od petnajst do dvajset minut, glavni del - trideset ali štirideset minut, zadnji del pa pet ali deset minut.

Kako povečati vzdržljivost mišic?

Če natančno preberete celoten članek in upoštevate nasvete v tem razdelku, lahko uspešno izboljšate svojo fizično učinkovitost. Torej, kako povečati vzdržljivost mišic?

 1. Za obremenitev moči in raztezanje je obvezno združiti te vaje s sprostitvijo med njimi. To pomeni, da spoštuje načelo napetosti / sprostitve.
 2. Ali športno treniranje, fitnes ali oblikovanje.
 3. Vse mišične skupine so dobro razvite v športnih igrah. Te igre vključujejo badminton in tenis, odbojko in košarko, namizni tenis, rokomet in nogomet.

Če redno sodelujete v športnih igrah ali individualnem treningu, se bo mišična vzdržljivost nujno povečala.

Kako izboljšati svojo vzdržljivost v nogometu?

Profesionalni nogometaši in amaterji zelo pogosto postavljajo vprašanje: kako izboljšati vzdržljivost v nogometu?

Obstaja več pravil za izboljšanje učinkovitosti:

 • Najprej morate počivati. V nasprotnem primeru se bodo fizični kazalci zmanjšali in se bo stanje še poslabšalo.
 • Treba je jesti pravilno in dobro jesti.
 • Poleg nogometa, ki teče na grobem terenu z neenakomerno hitrostjo. Potrebno je, da je relief tal pod nogami enak kot na nogometnem igrišču - z luknjami, hribi in tako naprej. To bo pomagalo spremeniti pot, pospešiti ali upočasniti ritem, torej ponovno ustvariti vse pogoje, ki so na voljo v nogometu.
 • Prav tako je dobro, da križ z občasnimi trčkami do močne utrujenosti. Učinek takega usposabljanja bo viden čez en mesec.

Kako izboljšati vzdržljivost v boksu?

Boks je nekakšen šport, kjer je fizična vzdržljivost pomembna, ne manj kot tehnični napadi in obramba. Sposobnost pravilno distribuirati silo v boksarski tekmi se imenuje posebna moč vzdržljivosti.

Kako izboljšati vzdržljivost v boksu? Obstaja več priporočil, ki jih je treba upoštevati pri doseganju rezultata:

 1. Vedno morate trenirati in z večjim trajanjem pristopov. Prilagoditve za te vaje so lahko vreča ali polnjena hruška ali na koncu vzglavnik pritrjen na steno. Lahko trenirate z napolnjeno kroglico.
 2. Prav tako so dobre vaje za prosti boj ali odpornost v parih.
 3. Uteži in vaje z utežmi ali s palico, kot tudi kladivo na pnevmatiki.
 4. Prav tako morate narediti push-up od tal, skočiti z utežmi in povleči čez prečko.

Glavni pogoj za povečanje vzdržljivosti v boksu je, da morajo biti obremenitve pri usposabljanju največje, odpornost pa višja kot v resničnem boju.

Pri usposabljanju za vzdržljivost boksarji uporabljajo načelo krožnega treninga. Sestoji iz dejstva, da morate v določenem časovnem obdobju narediti največje število ponovitev. Ponovitev po kratkem premoru se nadaljuje.

Kako izboljšati spolno vzdržljivost?

Spolna dejavnost, zlasti pri moških, zahteva veliko porabo fizične energije. Poleg tega ljubezen vključuje vse telesne sisteme, vključno z živčnim in kardiovaskularnim sistemom. Zato so tudi različni žilni problemi pri moških, ki jih prejmemo v ozadju intenzivnih spolnih užitkov.

Poleg tega se s starostjo traja spolni stik pri moškemu prebivalstvu. Ker zdrorovishko predstavlja in nima več moči, da bi dal toliko časa nasprotnemu spolu.

Torej, kaj storiti v tej situaciji, da bi ohranjali seksualno privlačnost in spretnosti v prihodnjih letih?

Prvič, obstaja seznam izdelkov, ki delujejo na moško telo, kot so Viagra. Imenujejo se "afrodiziaki" in spodbujajo delo celotnega telesa, povečujejo njeno tone, pa tudi proizvodnjo spolnih hormonov. Seznam teh izdelkov je naslednji:

 1. Maščobna kisle smetane ali smetana.
 2. Orehi.
 3. Datumi.
 4. Celery.
 5. Dill.
 6. Črna čokolada.
 7. Ostrige.
 8. Škampi.
 9. Jajca.
 10. Česen.
 11. Čebula (čebula in zelena).
 12. Avokado.
 13. Sparja.
 14. Gobe.
 15. Kaviar (rdeča ali črna).
 16. Začimbe in začimbe - vključujejo vanilije, ingver, kurkuma, curry, kardamom in rdečo papriko.
 17. Jagode, zlasti jagode s smetano.

Obstaja še več drugih načinov za povečanje vaše spolne sposobnosti. Ena izmed njih je uporaba eteričnih olj. Koristno je uporabljati esencialna olja - afrodiziake, z enako vznemirljivim učinkom kot hrana. So zdrave za ženske in moške. Ta olja vključujejo naslednje:

Olje iz sandalovine - dokazano moškim, da izboljša moč.

 • Ylang-ylangovo olje je pomembno za spodbujanje navdušenja in povečanje moči moške in ženske želje.
 • Pomarančno olje - pomaga razbremeniti napetost živčnega sistema in s tem sprostiti psihično energijo za razpoloženje za spolni val. Tudi nafta olajša utrujenost in sprošča um in telo.
 • Olje Cypress - pomaga povečati občutljivost telesa za erotične zadrege, pomaga krepiti navdušenje pri moških.
 • Bergamotovo olje - ima učinke sproščanja, spodbuja videz spolne fantazije.
 • Đumbirsko olje - se razlikuje glede segrevanja in tudi vznemirljivo delovanje. Enako dobro za moške in ženske.
 • Olje geranij - prispeva k nastanku romantičnih in nežnih občutkov.
 • Muscat na žajbeljskem olju, ki ga poganja spolna želja, zaradi česar je močnejša.
 • Vanilijevo olje - vznemirja senzualnost in spodbuja sprostitev.
 • Jasminsko olje - pomaga sprostiti in počutiti sexy in privlačne.
 • Karanfazno olje - vpliva na orgazem, povečuje njegovo trajanje. Pomaga tudi povečati občutljivost telesa.
 • Mirno olje - prizadene več žensk in jim pomaga, da čutijo svojo ženskost. Daje notranji mir in harmonijo.
 • Rose olje - spodbuja razkritje ženske spolnosti. Daje čudovite odtenke obnašanju lepe dame.
 • Cimetovo olje - je energijsko stimulant, povečuje pa tudi občutljivost partnerjev.
 • Olje iz rožmarina - pomaga nadgraditi telo, pomaga pri podaljševanju spolne privlačnosti in navdušenja pri moških.
 • Pačulijsko olje - pomaga erogenim območjem, da povečajo svojo občutljivost, sproščajo in odstranjujejo nepotrebne psihološke ovire, pri partnerjih osvetljujejo notranji "ogenj".
 • Lavanderovo olje - zagotavlja psihološko sprostitev in telesno sprostitev partnerjev.

V praksi orientalskih ljudstev obstaja veliko vaj za povečanje spolne vzdržljivosti. Na primer, razredi qigong in tao gimnastike prispevajo k povečanju spolne moči. Obstajajo tudi posebne vaje za delo s spolno energijo, ki vam omogočajo, da spremljate to pomembno silo in jo upravljate v svoje namene.

Vaja lahko prispeva tudi k toniranju telesa in izboljšanju spolnih sposobnosti. Svetloba tek zjutraj, varčujejo redno vadbo, svež zrak, kolesarjenje, plavanje lekcije - to so le nekateri od načinov za izboljšanje fizične pogoje, ki vplivajo na spolno energijo ljudi. Ločeno bi rad omenil dihalno gimnastiko Strelnikove, ki zdravi celotno telo in vpliva na njegovo spolnost.

Prav tako je koristno, da se vključite v avtomatsko usposabljanje, meditacijo in sprostitev. Opaziti je, da psihološko stabilni ljudje, sposobni učinkovito obvladovati stres in različne vsakodnevne težave, vodijo aktivnejše spolno življenje.

Vaja za povečanje vzdržljivosti

Nemogoče je navesti vse vaje, ki povečujejo vzdržljivost. Ampak najenostavnejši in najbolj dostopni smo kljub temu prinesli.

 1. Dihalno usposabljanje.

Lahko se vadite z zamudo pri dihanju, kar pomaga povečati vzdržljivost pri intenzivnem treningu. Na primer, v desetih sekundah morate vdihniti zrak in v naslednjih desetih sekundah - dihati ven.

Tudi vdihi so dobri za petnajst, nato pa dvajset do trideset ali več sekund, sledi globok in počasen ritem dihanja.

 1. Dobre vaje z dumbbells in bar, o katerih bomo razpravljali v nadaljevanju.
 2. Prispevajte tudi k razvoju vzdrževalnih vaj s skakanjem na vrv za kratek čas ali na račun.
 3. Najbolj običajne vaje, kot sta nihanje stiskalnice ali čučanj, lahko povečajo vzdržljivost.
 4. Kardio je eden od načinov za trening srčne mišice. Vaje takih obremenitev vključujejo tek na kraju samem ali skakanje na enem mestu. Istočasno je načelo spoštovano: to morate storiti za minuto počasi, naslednji petnajst ali dvajset sekund - v hitro. In tako drugače. Najprej morate to storiti za kratek čas - tri ali pet minut. In nato postopoma povečajte obremenitev.

trusted-source[12], [13]

Kako povečati moč in vzdržljivost?

Eden najpogostejših načinov za povečanje moči in vzdržljivosti se imenuje atletska gimnastika.

Vadba atletske gimnastike vključuje uporabo gumijev, uteži, amortizerjev, palic in drugih uteži. Takšne vaje vplivajo na različne mišične skupine, s čimer razvijajo celoten mišični steznik in izboljšajo sliko skupaj z držo.

Priporočeni čas za atletsko gimnastiko je druga polovica dneva. Hkrati se vsaka vaja z obremenitvijo izvaja od osem do desetkrat. Za povečanje absolutne moči je treba povečati težo obremenitve in zmanjšati število ponovitev. Strnjena vzdržljivost in zmanjšanje maščobnih oblog se usposabljata z utežmi z nizko težo in velikim številom ponovitev - od šestnajstih ali več.

Najbolje je začeti treniranje z majhnimi utežmi in nato povečati težo z naslednjimi pristopi. Hkrati zmanjšuje število ponovitev.

Vaje je treba izvajati z določenim ritmom in dihanje mora biti brezplačno. Vdihavanje je potrebno, ko so mišice sproščene. Med vajami je treba počivati od enega do dveh minut, odvisno od hitrosti dihanja.

Kako povečati svojo vzdržljivost pri usposabljanju?

Začetniki športnikov in samo ljudje, ki skrbijo za izboljšanje svoje oblike, se pogosto sprašujejo, kako povečati svojo vzdržljivost pri usposabljanju?

Zato je pomembno upoštevati glavno pravilo - opraviti interval med treningom. Vendar intervali med usposabljanjem ne pomenijo statičnega počitka. S tem pristopom intenzivne dinamične obremenitve zamenjamo z enakimi dinamičnimi obremenitvami, vendar le bolj varčnimi. To načelo se uporablja pri atletiki. In se lahko enostavno prenese na prakso drugih vrst usposabljanja.

Na primer, kako organizirati usposabljanje o tem načelu? Dovolj enostavno. Ko vadite tek, morate nekaj časa zagnati, del časa pa spustite na miren način. To je treba opraviti ciklično in ritmično.

Možno in potrebno je usposabljati doma, ko si je zamislil takšne vaje, v katerih se intenzivni način nadomesti bolj tiho. Na primer, priporočamo, da naredite vrsto sit-upov, nato pa preprosto dvignite kolena v prsnem košu počasi. Druga možnost je, da zavrtite stiskalnico in nato počnite z noži.

Pomen usposabljanja za večjo vzdržljivost je, da majhne obremenitve potekajo v daljšem časovnem obdobju. Namesto počitka se intenzivnost bremena rahlo zmanjša. In to načelo povečuje vzdržljivost človeka.

Ena izmed najbolj uporabnih vrst telesne dejavnosti je kopanje. Navsezadnje je v njej mogoče združiti veliko breme s časovnimi obdobji z nizko obremenitvijo.

Kako hitro povečati vzdržljivost?

V našem hitrem stoletju želim vse narediti hitro in učinkovito. Vključno povečanje parametrov telesa. Tukaj je nekaj načinov, kako hitro izboljšati svojo vzdržljivost.

V nalogi je treba upoštevati naslednja načela:

 1. Usposabljanje mora biti najmanj trikrat na teden in po možnosti vsak drugi dan.
 2. Trajanje fizičnega napora, ki traja neprekinjeno, mora biti v dvajsetih minutah.
 3. Potrebno je močno trenirati, vendar je treba ritem dihanja stalno spremljati.
 4. V enem tednu je treba izvesti minimalno normo splošne potezne obremenitve, ne le na treningu. Deset ur na teden. To vključuje navadno hojo, tek, ples in kakšno drugo vrsto usposabljanja.
 5. Vsak dan je treba opraviti naslednje splošne zdravstvene postopke:
  • jutranja gimnastika,
  • atletska pavza čez dan.

Torej, kako povečati vzdržljivost, ki jo že vemo. Ostanek šele začenja trenirati in voditi zdrav način življenja, da bi želje prešli v življenje.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.