^

Posode za obraz

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 20.11.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Vaskularni sistem kože je zelo zapleten. Toda nekaj besed o tem je treba reči, ker so številne kozmetike in postopki namenjeni "spodbujanju krvnega obtoka", "toniranju in krepitvi posod kože" itd. Številne kozmetične pomanjkljivosti imajo vaskularni izvor, na primer vaskularne zvezdice, stagnantne lise po vnetju, "rdeči nos" itd.

Koža je zbirka živih celic (celice povrhnjice, usnjice in podkožne maščobe), medceličnih snovi - celično aktivnost izdelkov (npr kolagena, hialuronske kisline, intercelularne lipidi rožene plasti) in nežive strukture (pohoten tehtnice). Če želite vplivati na žive celice, potrebuje čas, saj se živi sistemi počasi spreminjajo. Hitra sprememba živega sistema pomeni bodisi uničenje ali stanje šoka.

Vendar pa se lahko spremeni struktura, ki jo sestavljajo neživi elementi, to je stratum corneum. Na primer, ga lahko nasičite z vlago, tako da lahko nabrekne, jo lahko maščiš z maščobo, tako da bo gladka, jo lahko delno razreši, itd. Vse to bo pripeljalo do hitre in opazne spremembe videza kože - včasih v nekaj minutah.

Spremembe, v katerih živijo strukture, je težje opaziti, saj se pojavljajo v tednih, mesecih ali celo letih. Zato, da bi razumeli, kaj resnično počne ta kozmetika za kožo, je treba njegove učinke razdeliti v dve skupini - učinke izpostavljenosti kožnim celicam in učinke na stratum corneum. Moram reči, da je to zelo težka naloga. In vendar je mogoče v veliki meri rešili, če veš, kako globoko lahko nekatere kozmetične sestavine prodrejo v kožo, ki bo deloval na različne strukture kože, ki izpolnjujejo na cesti, in nekako ali druge spremembe v notranjem življenju kože odraža na videz.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Zdravljenje žilnih zvezdic na obrazu

Najbolj žaljiva stvar, zlasti ženska, ko se pajčne žile pojavljajo ne le na nogah, temveč tudi na obrazu. Obstajajo tudi alternativna sredstva, s pomočjo katerih je mogoče narediti neprijetne že prikazane zvezdice in precej do zaviranja nastajanja novih.

Sadne in zelenjavne maske

Apricot Mask: meso 4 marelice se nanese na kožo obraza 10-15 minut. Masko odstranite z vlažno blazinico ali prtičem, nato še enkrat z losjonom.

Peach maska: razdelite breskev na pol. Obrišite kožo obraza z eno polovico breskev. Po 20 minutah pražite sok vode z vodo. Priporočljivo je, da masko uporabljate zjutraj, 1 uro pred odhodom iz doma.

Maska za banane: zdrobite banano in nanesite nastalo kremo v obraz. Po 20 minutah odstranite masko z bombažnim diskom, navlaženim v hladni vodi.

Mask češnjevega ribeza: če želite, da iztisnete sok iz teh jagod. Dobro je, da namočite v sok, dobljeno gazo ali čisto bombažno krpo. Nanesite na obraz in počakajte 10 minut. Potem masko očistite z vodo, pri sobni temperaturi.

Maska kumare: potrebujete sveže iztisnjeni sok 1 kumare, srednje velikosti in tkanine iz gaze, zložene v več plasteh. Na obrazu se nanese vlažilna gaza v sokovi iz kumare. Po 20 minutah sperite obraz z vodo.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.