^

Zdravniški nadzor nosečnic

Zdravstveni nadzor nad nosečnicami poteka od trenutka ugotavljanja nosečnosti v vseh devetih mesecih. Njegov cilj je pomagati nosečnici vzdrževati normalno zdravstveno stanje, kar je nepogrešljiv pogoj za oblikovanje zdravega ploda.

Vodenje zdravstveni nadzor, porodničarji preuči svoje stroške, brez zapletov, enkrat na mesec (v prvi polovici nosečnosti), in od začetka tretjega trimesečja, tj 28 tednov - dvakrat na mesec.

Merjenje krvnega tlaka, povečanja telesne mase in višine stoječe maternice, kot tudi poslušanja srčnega utripa ploda, zdravniki spremljajo razvoj prihodnjega otroka in pomagajo preprečiti morebitne zaplete.

Vrednost metode merjenja bazalne temperature

Bazalna temperatura je tista, ki jo opazimo, ko se oseba zbudi še pred začetkom aktivnosti. Izmerimo ga v postelji, ne da bi vstajali, vzeli termometer z nočne omarice.

Norma bazalne temperature med nosečnostjo: tabela

Če pri načrtovanju nosečnosti sledite grafu bazalne temperature v prvi fazi ženskega cikla, lahko vidite, kako se v prvem tednu postopoma znižuje.

Prva in druga pozno nosečnost: kakšne so težave?

Prva pozno nosečnost velja za resen problem, saj se s starostjo zmanjšujejo možnosti za rojstvo otroka. Čeprav ima rodna funkcija vsake ženske nekatere individualne značilnosti.

MOM med nosečnostjo po tednih

Črke MoM, ki so bolnikom nerazumljive, pomenijo Multiple of Mediana, kar v angleščini pomeni „več mediana“. Mediana v tej situaciji je povprečen kazalnik, ki ustreza določenemu obdobju nosečnosti. G

Diagnoza rjavih izločkov med nosečnostjo

Le zdravnik lahko pomirja nosečnico ali jo pripravi na neizogibno po dokončni diagnozi, kar pojasni situacijo.

Analiza TSH v nosečnosti v 1., 2. In 3. Trimestru: interpretacija indikatorjev

Nadzor funkcije ščitnice je zelo pomemben za zdrave ženske in ženske z že obstoječo disfunkcijo ščitnice. Konec koncev je razvoj otroka odvisen od funkcije številnih organov ženske, vključno s funkcijo ščitnice.

Bazalna temperatura pri nosečnosti: urniki zjutraj in zvečer, norme ali stopnje

Skoraj vsaka ženska pozna obstoj bazalne temperature. Vendar pa vsi ne razumejo, kaj točno govori, in zaradi katerih razlogov je bazalna temperatura med nosečnostjo tako spremenljiva. Poskusimo podrobno pojasniti in odgovoriti na glavna vprašanja, povezana s tem konceptom.

Analiza AFP v nosečnosti: kako ravnati in kaj kaže študija

Odstopanja pri razvoju otroka v intrauterinem obdobju prej se lahko zaznajo šele po videzu otroka. Kasneje je bil ultrazvok, ki je dal dovolj informacij o grobih anomalijah razvoja plodu, začenši od 10-14 tednov nosečnosti.

Spremembe v hCG pri zunajmaternični nosečnosti in njihova diagnostična vrednost

Med nosečnostjo se pojavijo večje spremembe ženskega telesa. Nekateri so vidni golim očesom, drugi pa so tako skriti, da jih je mogoče identificirati samo z ultrazvokom ali laboratorijsko diagnozo.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.