^

Hormonski testi: testosteron, FSH in ščitnični hormoni

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 19.10.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Če telo nima hormonov ali, nasprotno, preveč, lahko trpi zaradi prekomerne teže. Več o tako pomembnih hormonih, kot so testosteron, FSH in ščitnični hormoni, na katerih je odvisna optimalna teža in dobrobit ženske.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Hormonski testosteron in njegova vloga v telesu ženske

Kako dolgo ste testirali testosteron v krvi? Ali veste, koliko bi moral biti, da se ne boste izboljšali s hitrostjo zvoka? Če ima telo 40-60 ng / dl testosterona, je to normalno. To pomeni, da vaši hormonski procesi, povezani s sodelovanjem testosterona, dobro gredo.

Podrobnosti o testosteronu

Če je raven testosterona v telesu nižja od 30 ng / dl, je pisanje izginilo: to je kršitev spolne želje, to je, njegova oslabelost, slabost, hitra utrujenost. Poleg tega so nizke ravni testosterona zagotovljene telesne mase in slabega razvoja kosti, krhkih kosti.

Človeška aktivnost močno pade s padcem ravni testosterona pod 30 ng / dl. To dokazujejo znanstvene raziskave.

Zato se s časom posvetujte s svojim zdravnikom za hormonsko testiranje in po potrebi s sestavo hormonske terapije. In s to analizo lahko najdemo nepopolno sliko, če se preučuje samo vaša slina in urin. Potrebujete več krvnih preiskav za hormone.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13]

FSH ali folikle stimulirajoči hormon

Imenuje se tako, ker spodbuja razvoj in delo glavnega ženskega organa - jajčnikov. Vsakič pred ovulacijo je FSH, ki pripravlja jajčnike za rast novih foliklov.

Ko se jajčniki oslabijo, zlasti po operaciji ali s starostjo, in ne morejo proizvesti dovolj ženskega hormonskega estrogena, se lahko določi s hormonsko analizo za močno povečanje FSH v krvi.

ABC dela hormonov: visoki odmerki FSH vedno pomenijo majhno proizvodnjo estradiola. Potem je treba nujno dvigniti. In FSH je možganski signal. V enem od njegovih mest - hipofize - je ta hormon proizveden, da spodbudi delo jajčnikov.

Zdravnik vam bo z nizko stopnjo estradiola predpisal hormonsko nadomestno zdravljenje za vas. Če ga boste pravočasno kontaktirali.

Da bi videli popolno sliko pravilnosti in zadostne ravni proizvodnje hormonov, je treba pozornost posvetiti ne le ravnijo možganov FSH, temveč tudi proizvodnji hormonov pri jajčnikih. Ta testosteron, estradiol in progesteron.

Potem lahko izberete pravo zdravljenje, ker bo celotna slika hormonskega ozadja jasna.

Ščitnični hormoni

To so zelo razkrivajo in pomembne v telesu ženskih hormonov. Če žleza ščitnice ne proizvaja dovolj hormonov, ima lahko oseba znatno nihanje telesne mase. Ne bodite presenečeni, če nenadoma, navidez brez razloga, opomorete in izgubite težo.

Če želite ugotoviti, ali je raven ščitničnih hormonov zadostna, potrebujete analizo za takšne hormone (njihovo raven):

  • Thyrostimulating hormone
  • T3
  • H4
  • Protitelesa shchitovidki (antimikrosomalnye protitelesa, antitireoglobulin)

Raven teh hormonov v krvi vam bo dala natančno predstavo, katera terapija vam bo predpisala. Kateri hormoni, ki jih proizvaja ščitnična žleza, v telesu so presežni in kaj - pomanjkljivost.

To bo določilo nadzor vaše telesne mase. Zato ga sčasoma preveri endokrinolog in zdravi!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.