^

Hormonski testi za hujšanje

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 19.10.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Če oseba ve, kakšno stopnjo hormonov ima zdaj v telesu, ga lahko nadzoruje. In tudi vaša telesna teža zaradi hormonskega ravnovesja. Za to je pomembno, da pravočasno opravite hormonske preiskave.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Kadar je optimalno narediti hormonske teste

V idealnem primeru bi lahko oseba opravila test za hormonsko ravnovesje v 20 in 30 letih. Potem boste natančno vedeli, katera ravnovesja hormonov je za vas optimalna. V 20 ali 30 letih se lahko oseba še vedno pohvali z odličnim zdravjem in še naprej enako tej ravni.

Katere teste za hormone so potrebne?

Obstaja taka stvar kot jajčni hormoni. To so glavni hormoni v telesu ženske, brez katerih noben proces oploditve in razmnoževanja ni mogoč. Ovarijski hormoni so hormoni, ki jih proizvajajo jajčniki. Pomagajo ženskem reprodukcijskemu sistemu, da optimalno izvaja svoje osnovne reprodukcijske funkcije.

Najprej morate opraviti analizo teh hormonov. Ti vključujejo

  • Progesteron
  • Estradiol
  • Testosteron
  • DGEA
  • DHEA-C

Če natančno veste, kateri hormoni imate v telesu, ki presegajo in ki niso dovolj, lahko uravnavate njihovo raven (seveda po priporočilu zdravnika). In biti zdrav, dolgo reševanje ženskih funkcij.

Vedite, da je analiza teh hormonov toliko pomembnejša, kot dlje živite. Z vsakim letom življenja je bolj pomembno, da poznate svojo hormonsko ravnovesje. Tako lahko nadzirate vaše potrebe pri zdravljenju in preprečevanju različnih bolezni.

In kar je najpomembnejše, ob upoštevanju nekaterih hormonov lahko nadzirate svojo težo.

Zakaj je ženska tako pomembna pri jajčnikih?

Če je ženska v menopavzi, je pomembno, da preveri raven jajčnih hormonov, da lahko nadzira težo in s pomočjo zdravnika razvije program, ki ga zmanjša.

Ovarijske hormone je treba preveriti na 1-3 dan menstruacijskega ciklusa. Zlasti je treba pozornost nameniti odnosu med estradiolom in progesteronom. Ti testi se bolje opravijo v 19-22 dneh menstrualnega cikla.

Če je ženska odstranila maternico, še posebej potrebuje te teste, ker je hormonsko ozadje po takšni operaciji kršeno, še posebej zato, ker je ženska predpisana hormona. In začne teči. Da bi to preprečili, morate enkrat enkrat na vsakih šest mesecev obiskati endokrinologa.

Bodite pozorni!

Če je ženska odstranila maternico, eno od cevi ali dve, če je preživela operacijo, da bi odstranila enega ali dva jajčnika, bi morali vsekakor testirati za jajčnike.

S tem boste ugotovili, zakaj ste spremenili težo in dobro počutje ter pravočasno ukrepali.

Estradiolski testi

Če estradiol v ženska krvi manjka, so vse navade njenega življenja motene. Slabo se počuti s spominom, spanje je prekinjeno, energija je skoraj ničla.

Da ste vedeli: spodnja palica na ravni estradiola v krvi - 90-100 pg / ml. To je pod pogojem, da ima ženska normalni menstruacijski ciklus in še ni menopavze.

Če ima ženska ovulacijo, se raven estradiola v krvi znatno poveča - do 300-500 pg / ml.

V obdobju, ko se telo progesteron proizvodnja (tako imenovani lutealne faze), estradiol proizvaja spet ne tako intenzivno: njegovi zdravniki raven točko od 200 do 300 pg / ml.

To morate vedeti, da boste nadzorovali svojo telesno težo in dobro počutje. Če je nivo estrogena v telesu presežen ali nezadosten, bo zdravnik predpisal hormonsko terapijo, ki jo uravnoteži.

trusted-source[5], [6], [7], [8]

Kaj je pomembno vedeti o estradiolu

Ko ima ženska obdobje menopavze, je lahko stopnja estradiola v telesu zelo majhna. Med prenehanjem menstruacije lahko ženska nekaj vrže v vročino, nato pa v mrazu lahko njene mišice boleče. Lahko trpi zaradi nespečnosti, nihanja razpoloženja, pomanjkanja spomina.

To pomeni, da je raven estradiola v krvi nižja od 80 pg / ml. Če je ta nivo ugotovljen v telesu s pomočjo testov, ga morate dvigniti, da odstranite vse te neželene simptome.

Kot izhaja iz mednarodnih študij, postmenstrualne nepomembne znake blaginje ženske lahko odstranimo le, če se raven estradiola poveča, če je pod 80-90 pg / ml.

Le na višji ravni lahko estradiol vpliva na mišice in kardiovaskularni sistem ženske, kar pomaga pri obvladovanju slabega zdravja med menopavzo.

Opravite hormonske teste pravočasno in bodite zdravi pri posvetovanju z zdravniki.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.