^

Kako estrogeni vplivajo na spremembe v obliki?

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 17.10.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Ali ste vedeli, da lahko ženski hormonski estrogen vpliva na več kot 400 funkcij telesa? In tako, da lahko spremeni tudi obrisi slike, razpoloženja in splošne blaginje. Več o učinkih estrogena na žensko telo

trusted-source[1], [2], [3]

Estrogeni in teža

Če ima telo dovolj estradiola, teža ženske ne bo nihala, kot se zgodi v odsotnosti tega hormona. Študije, ki so bile opravljene pred kratkim, potrjujejo, da je estrogen, ki aktivno sodeluje pri normalizaciji metabolizma in posledično - normalizaciji telesne mase.

Želite vedeti, kaj se zgodi, ko se ženska ustavi ali skoraj ne razvije estradiol? Praviloma se to zgodi v obdobju pred menopavzo kasneje.

Kako estrogeni vplivajo na spremembe v obliki?

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Torej, pri majhnih odmerkih estradiola ...

  1. Na površini notranjih organov in v trebušni votlini obliki maščobnih vlog, in teža se znatno poveča. Menično tkivo pa proizvaja tudi hormone - estrone in androgene, povečuje raven kortizola - stresnega hormona.
  2. Vsi ti hormoni v skupnosti lahko povzročijo tveganje za sladkorno bolezen. Prav tako negativno vplivajo na delovanje kardiovaskularnega sistema, kot tudi na pljuča. Zvišane ravni estrogenov in androgenov lahko povzročijo raka dojke.
  3. Mišično tkivo z zmanjšanimi odmerki estradiola postane bolj zatreti in se zelo otežuje. Maščobe pod obliži na bokih in straneh postanejo tudi manj gosti, človeška koža se zdi sesna, neelastična.
  4. Če se raven estradiola zmanjša, stopnja kortizola ženske postane višja. Povečana stopnja stresa. Iz te zaloge maščob v telesu postane več.
  5. Zmanjšanje proizvodnje estradiola, telo hkrati povečuje raven kortizola. Od tega ščitna žleza začne proizvajati manj hormonov. Delo shchitovidki se lahko zlomijo.
  6. Ko je estradiol v telesu manjši, se insulin proizvaja več, vendar telo tega ne zazna. In to zavira nastanek sladkorjev v krvi. Kot rezultat, maščobne vloge postanejo večje - ženske se sprostijo, ne da bi razumeli razloge.
  7. Ko estradiol v telesu postane manj, ga lahko opazite na voskastem pasu. Mastne depozite so shranjene predvsem tam. To je posledica povečane proizvodnje androgenih hormonov in povečanja ravni insulina v krvi.
  8. Zaradi zmanjšanja ravni estradiola ima ženska nespečnost. Izjemno dejstvo: slabši človek spi in bolj nemiren njegov spanec, bolj je zaviral rastne hormone. Če je krajši: slabši spanec - postanete še slabši. To je zelo pomembno za najstnice v obdobju menstruacije. Rastni hormoni, počasi razviti, zavirajo presnovo in spodbujajo proizvodnjo maščobe na straneh in pasu.
  9. Če rastni hormoni v telesu niso dovolj, se izgubi mišično tkivo in postane zatemnjeno, maščoba pa se aktivno nabira. Mišična masa se zelo slabo obnovi.

Da bi se izognili tako resnim posledicam za dobro počutje, telesno težo in razpoloženje, je pomembno nadzorovati raven estrogenov v telesu. Zlasti estradiol. Sčasoma pojdite k endokrinologu in dobro.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.