^

Testosteron v telesu

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 20.11.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Ko gre za testosteron, se naše ideje začnejo z dejstvom, da je to povsem moški hormon. Dejansko, da, on je moški, vendar ni popolnoma moški.

Testosteron, kdo si ti?

Če natančno in previdno štejemo, se izkaže, da žensko telo proizvaja testosteron veliko bolj učinkovito in več kot estrogen. Stanje se spremeni z menopavzo. Študije dokazujejo, da v času nastopa menopavze ali ko se ta bolezen približa, izgubi približno 50% testosterona.

Testosteron je androgen. To je ime skupine tega hormona. Iz grščine se androgen prevaja kot "andros". Andros je primitivna beseda, ki vključuje pogum, v izvirniku - človeku.

Iz holesterola v ženskem telesu se sintetizirajo androgeni, po podobnem načelu pa delujejo moški testisi. Proizvajajo tudi androgene. Mnogo manj moških in ženskih organizmov proizvaja ta hormon drug organ - nadledvične žleze.

Androgeni so ustvarjeni iz posebnih gradbenih elementov, ki jih najdemo v maščobnih oblogah, ledvicah, možganih, jetrih in tudi vseh slojih kože.

Pri ženskah s prekomerno telesno težo zdravniki opazujejo povečano količino tega hormona - androgena. Zaradi njene povečane sinteze trpijo zaradi prekomernih maščob. Kako ravnati s tem? Kontrolirajte raven testosterona v krvi s hormonskimi testi.

Testosteron v nas

Testosteron

Testosteron je ključnega pomena, saj pomaga ustvarjati novo življenje. Enako je potreben ta hormon v telesu moških in njihova druga polovica - ženske. Testosteron pomaga občutiti globlje in svetlejšo normalno spolno (spolno) privlačnost, to je tisti, ki privlači oba spola med seboj.

Testosteron uravnava razmerje maščobnih celic v telesu, kar je pravilno. Tudi količina mišične mase je neposredno odvisna od ravni tega hormona.

Zlasti pri ženskah je prisotnost testosterona v telesu pomembna, saj prispeva k temu, da izgubimo težo in hitreje povečujemo mišično maso. Še posebej se učinek izboljša, če se oseba redno in aktivno ukvarja s športom.

Hormon je anaboličen, zato ga imenujejo med specialisti. Uporaba maščobnih tkiv testosteron spodbuja njihovo povečanje in nasičenost s kalcijem, izboljša mišično funkcijo, žganje maščobe.

To je pomembno!

Ne pozabite na preostanek svojega življenja - mišice najbolje delujejo za pekočo maščobo s telesno aktivnostjo. Če se v zadnjih letih povečuje količina maščob, so mišice vaš najboljši prijatelj v boju proti prekomerni telesni teži. Vadite mišično tkivo, dajte mu breme, razvijate svojo moč in lepoto, testosteron pa bo imel vlogo. Pomagal bo pri doseganju cilja, da izgubi telesno težo in izboljša telesno težo. 

Testosteronska prehrana

Najboljša prehrana za vse starosti in starosti. Diet testosterona je izbira vodij. Bodite vključeni v šport, aktivno gorite presežne maščobe, vključite svoje najljubše ljudi na takšne metode. Ljubite drug drugega, kaj bi bilo bolje od ljubezni? Srečno in zdravje, dragi bralci.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.