^

Zdravje

Presaditev

Presaditev maternice

Vročinska aplazija (ageneza) maternice se pogosto pojavlja le v adolescenci, ko deklica pride zaradi ginekologa zaradi pomanjkanja menstruacije.

Presaditev kože

Naša koža ni samo največji, ampak tudi zelo pomemben organ, zato je travma in patologija z resnimi poškodbami ali izgubo kože lahko življenjsko ogrožena. Transplantacija ali cepljenje kože je najpogostejši način za obnovitev celovitosti kože.

Presaditev: indikacije, priprava, tehnika

Prvi uspešno presajeni organ je bila ledvica (Murray J., Boston, ZDA, 1954). To je bila povezana presaditev: donator je bil identičen dvojnik prejemnika, ki trpi zaradi kronične ledvične odpovedi. Leta 1963 je T. Shtartsl v Denverju (ZDA) začel klinično transplantacijo jeter, vendar je bil pravi uspeh dosežen šele leta 1967.

Presaditev roženice: postopek, napoved

Najpogostejša indikacija za presaditev roženice - je bulozna keratopatija (psevdofakičnih, endotelijske distrofija Fuchs afakicheskaya), keratokonusa, ponovno transplantacijah, keratitis (virusne, bakterijske, glivične, od Acanthamoeba, perforacije) in distrofijo stromalni roženice.

Presaditev tkiv: postopek, napoved

Allografti kože se uporabljajo pri bolnikih z obsežnimi opeklinami in drugimi boleznimi z veliko izgubo kože. Allografts se uporabljajo za pokrivanje velikih prizadetih površin in s tem zmanjšajo izgubo tkivne tekočine in beljakovin ter preprečujejo razvoj invazivnih okužb.

Presaditev tankega črevesa: postopek, napoved

Majhna črevo presaditvi pri bolnikih s sindromom malabsorpcijski povezane z črevesnih bolezni (gastroshize, Hirschsprung bolezni, avtoimunske enteritis) ali črevesne resekcijo (mezenteriapnaya skupnim tromboembolijo ali Crohnova bolezen)

Presaditev otočnih celic trebušne slinavke: postopek, napoved

Presaditev otočkov celic trebušne slinavke ima teoretične prednosti pred presaditvijo celotnega organov: postopek je manj invaziven, otočki se lahko shranijo v cryopreservative, ki vam omogoča, da optimizacijo čas presajanja.

Presaditev trebušne slinavke

Presaditev trebušne slinavke - oblika zamenjava trebušne slinavke p-celic, ki vam omogoča, da se ponovno vzpostavi normalno raven sladkorja v krvi - normoglikemije - bolnikov s sladkorno boleznijo.

Presaditev pljuč

Presaditev pljuč - možnost preživetja pri bolnikih z dihalno odpovedjo, z velikim tveganjem smrti, kljub optimalnemu zdravljenju.

Presaditev jeter: postopek, napoved

Presaditev jeter je 2. Mesto med presaditvijo trdnih organov. Indikacije so ciroza jeter (70% presaditev v ZDA, od katerih je 60-70% povezanih s hepatitisom C); fulminantna nekroza jeter (okrog 8%); hepatocelularni karcinom (okrog 7%)

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.