^

Zdravje

Vzorec Nechiporenko

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 20.11.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Preskus Nechiporenko je eden od načinov za določanje vnetne bolezni genitourinarnega in ledvičnega sistema. Praktično vse kronične in še bolj akutne oblike takšnih bolezni kažejo na metodo, kot je test Nechiporenko.

To tehniko je razvil izjemen znanstvenik, kirurg, urolog Nechiporenko Alexander Zakharovich. Ker je zdravnik Nechiporenko postal znan v povezavi z uspešnimi operacijami, povezanimi z ledvičnim in genitourinarnim sistemom.

Skoraj vse življenje Nechiporenko študiral rak sečil in pielonefritis. Poleg tega je bil uveden v klinični praksi učinkovito metodo diagnoze oblikovanih elementov v urinu - Trial nechyporenko, Alexander Z. Sovjetski zdravilo prvič v zgodovini potekal cistektomija (popolno odstranitev cist ali tumorjev) v mehurju, nato pa "slepi" šivanja resekcijo poškodbe.

Zakaj je test Nechiporenko opravljen?

Namen te analize je preprost - čim prej in čim natančneje opredeliti morebitne ledvične patologije in začeti učinkovito zdravljenje. Tako kot vzorčne Adis - Kakovskogo na nechyporenko metoda omogoča prikaz števila nenormalnih levkocitov - belih krvnih celic, rdečih krvnih celic in proteina v urinu spojin in zato bolj natančno diagnozo ledvične patologije. Test Nechiporenko zagotavlja podrobnejši opis primerjave sedimenta v primerjavi s splošno, standardno urinsko analizo. V splošni analitični študiji so enotni elementi pogosto ne vidni zaradi oblakanja urina in razmnoževanja mikrobov v njem.

Test Nechiporenko je zelo preprosta in cenovno dostopna metoda, ki določa količino najbolj vidnih spojin v majhni količini materiala - urinu.

Včasih pacient ne more vzeti vzorcev z drugimi metodami zaradi težav z uriniranjem. Potem preprosta analiza - test Nechiporenko lahko postane primarno, po splošnih analizah, pravočasne, rafinirane informacije za zdravnika, pa tudi priložnost za razvoj načrta za nadaljnjo celovito diagnozo.

Kako je opravljen test Nechiporenko?

Material za laboratorijske preiskave se jemlje kadarkoli podnevi ali ponoči. Standard za analizo je vzorčenje povprečnega dela, navadno zjutraj. Pacient samostojno zbira material v posebni čistilni posodi, ki je predhodno opravil higienske postopke. Včasih se po indikacijah lahko urin vzame s katetrom.

Kaj lahko pričajo o Nechiporenko?

Tako kot v drugih tehnikah, v tej metodi obstajajo meje norme. Vsak odklon od njih je znak te ali te bolezni. Če bele krvničke "prečkajo" meje ustaljene norme, to kaže na pielonefritis, kronično ali akutno, vse je odvisno od števila belih teles. Eritrociti, ki presegajo prag norme, lahko kažejo na resno bolezen - glomerulonefritis ali patologijo sečil, hematurija.

Preiskava Nechiporenka se uporablja v ruski medicini že več kot 100 let in je priljubljena metoda v klinični praksi tujih zdravnikov. To je preprosta, informativna analiza, ki ne zahteva posebne priprave, rezultati pa so običajno pripravljeni v enem dnevu.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.