^
A
A
A

Vaja za ramena

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Kako doseči rezultate brez bolečin

Začni delati ramenske vaje in se znebiti bolečine.

Po nizozemski študiji 50 odstotkov ljudi, ki trpijo zaradi bolečine v ramenih in redno obiskujejo zdravnika, se še vedno pritožujejo zaradi bolečine po koncu leta. Reševanje problema: pojdite na fizioterapevt, ki je specializiran za športno medicino, in dodajte naslednje popravke vašim vajam.

BOG JE LJUDJE

Če spustite roke pod ramena, lahko prekrijemo ramenske sklepe, zato na prsnem košu postavite zavite brisačo, da omejite spušcanje vratu.

TOP BLOK, ZA IZPOLNJEVANJE

Pri izvajanju te vaje grab vrat z oprijemom od spodaj, roke manj kot širina ramenih. Nekoliko naslonite nazaj in držite hrbet naravnost, potegnite palico v prsni koš. Naj se roke poravnajo in se vrnejo v prvotni položaj.

KONVENCIJA S PAROM

Če držite palico vzporedno z linijo hrbta, bo to ustvarilo obremenitev na mišicah ramen. Namesto tega poskusite s čelnimi čevlji. Držite palico s prsti upognjeno in ga postavite na prednji del ramenih, obdržite ramena visoka.

RAZDELITEV RAZPISOV V STRANKE

Vzemite v roke dumbbells, palcem poglej gor, roke rahlo pred telo. Tako odstranite obremenitev iz zapenjalnega zapaha na rami.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.