^

Vaje za jutranje vaje za otroke

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 16.10.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Vaje za jutranje vaje za otroke so gimnastične tehnike, ki jih mora otrok po vsakem prebujenju opravljati za ohranjanje zdravja in dobro telesno aktivnost. Glede na širjenje prekomerne teže pri sodobnih otrocih v ozadju podhranjenosti in pomanjkanja motoričnih dejavnosti je vprašanje zjutraj vaje zelo pomembno.

trusted-source[1], [2], [3]

Zakaj potrebujete zjutraj vaje za svojega otroka?

Otroški organizem se najbolj aktivno razvija v prvih treh letih, vse njegove navade, ki so se razvile pri otroku do treh let, so njegov značaj. Zato je otroka treba navaditi na jutranjo gimnastiko že od enega leta starosti. Seveda to ni polna gimnastika, če pa se razvije navada, potem lahko skozi leta preprosto spremenite kompleks vaj in njihovo kompleksnost.

Govorimo o prednostih zjutraj, ne osredotočamo le na fizični razvoj. Če se otrok zbudi in po higienskih postopkih izprazni obtožbo, ga to predvsem disciplinira. Med vadbo se aktivira mišični tonus, mišični receptorji pa vstopijo v motorni center možganov. To je signal za prebujanje številnih notranjih organov. Navsezadnje prebavni sistem deluje tako, da zmanjša gladka mišična vlakna, ki se prenašajo v tone že v prisotnosti prevladujočega centra v možganih. Če torej otrok vaja, prebudi notranje organe, predvsem prebavnega sistema, ki otroka pripravlja na zajtrk. Po takem kompleksu vaj se proizvede več želodčnega soka in intenzivira peristalizem črevesja, zato je zajtrk zelo dobro absorbiran.

Tehnika polnjenja

Kompleks vaj za jutranje vaje za otroke je odvisen od starosti. Že od začetka prvega leta življenja se lahko otrok začne navajati na polnjenje. Ko se otrok zbudi, se morate nasmehniti in počakati nekaj minut, ne da bi ga dvignili iz jaslice. Nato ga morate odpeljati z ročaji in ležati na hrbtni strani gibanja v obliki pozdravnega, odpiranja in zapiranja objema. Hkrati se je treba pogovoriti z otrokom in se nasmehniti, tako da ga uživa in všeč. Nato morate iti na noge in jih upogniti pod kotom dvanajstih stopinj, ki jih morate pripeljati in jih odpeljati v trebuh in nazaj. Po takem ogrevanju otroka lahko dvignete s postelje in ga položite na tla. Otrok morate vprašati, naj pojdi k njegovi materi ali pa z ročajem hodi z njim. Takšne tri vaje zadoščajo v začetni fazi, da se oblikujejo otroške navade. V prihodnosti se bo zbudil in počakal na takšno gimnastiko. Potem lahko dodate vaje, ki jih ima vaš otrok všeč.

Od tretjega leta starosti lahko otroka naučite, da vaje opravlja sami, vendar je zelo pomembno, da to storite vsako jutro in z njim ali pa ponovite. Prva vaja ne bi smela biti težavna, vendar bi hkrati morala prebuditi otrokovo telo in jo razgreti. Zato lahko začnete zjutraj z squats. Prvič je dovolj pet sit-upov, vendar se morate prepričati, da je njihova tehnika pravilna. Noge je treba postaviti na širino ramena otroka (in ne od matere), med kolenskimi zavoji pa ne smejo preseči črtne noge. Na prvi pogled se to zdi težko, če pa otroku pokažete, kako to storiti z lastnim primerom, ga lahko pri treh letih pravilno ponovi. Nadalje, ko se je otrok ogreje, je mogoče iti na vaje na ročajih in nogah. Ročaji morajo biti v komolcih upognjeni do devetdeset stopinj in postavljeni pred vami, pri čemer je eden na vrhu drugega. Potem jih morate rasti v ramenskem sklepu tudi v devetdesetih stopinjah. Prav tako lahko naredite pet takih ponovitev. Naslednjo vajo je treba začeti tako, da ročaji namestite na pas. Morate se nasloniti na straneh, vendar ne preveč hitro in ne upogibati naprej.

Če želite delati noge, lahko otroku ponudi zabavno tekmovanje. Da bi to naredili, je treba hitro potegniti noge v kolena in jih dvigniti čim višje na brado - kot da bi teče vzdolž lestve naprej.

Takšne tri vaje ne bodo povzročile utrujenosti otroka, temveč bodo lažje zbuditi. Če mama ali očka vidi, da so vaje majhne in otrok hoče kaj novega, potem lahko spremenite nekaj v bolj zapletene. Na primer, lahko čučete, in ko je otrok vstran, lahko ponudite dviganje ročajev.

Pri otrocih predšolske in zgodnje šolske starosti je priporočena vrsta vaj, ki ni manjša od petih. Če se otrok v zgodnji mladosti navadi za gimnastiko, potem pet vaj zjutraj pred šolo za njega ne bo zapleteno. Lahko dodate trup obrne na straneh, kot tudi "mlin". Voobshchem, o tem, kaj bo samo pri starših dovolj domišljije, je vse mogoče vključiti v kompleks jutranja gimnastika. Nato morate počivati pet do deset minut, običajno je čas jutranja stranišča ali gledanje risanke, potem pa lahko že zajtrkujete.

trusted-source[4], [5]

Kaj se zgodi v telesu po telesni vadbi?

Fizične vaje aktivirajo aktivnost živčnega sistema. Ko impulzi iz mišic pridejo v možgane, potem se nato okrepi tonus simpatičnega živčnega sistema, ki ponoči počiva. Zaradi tega se srčni utrip poveča, aktivira se senzorični sistem in otrok je pripravljen na nov dan in zaznavanje novih informacij. Poleg vsega tega gimnastika aktivira funkcijo imunskega sistema skozi veliko biološko aktivnih snovi. Ko otrok spi, vse funkcije telesa, kot tudi preveč, "spijo". Imunski sistem vedno deluje, vendar je ponoči zaščita le za nespecifično imuniteto. Po prebuditvi je potreben čas za aktiviranje imunske zaščite, saj se mnogi mediatorji in snovi, ki sodelujejo pri aktivaciji, sintetizirajo z vitamini in encimi v celicah. In za to aktivacijo in za začetek dihalne funkcije celice potrebujejo kisik. Vaja zjutraj naredi dihalni sistem bolj intenzivno, zato je dovolj kisika za vsako celico. In potem je imunski sistem otroka do trenutka, ko zapusti hišo, popolnoma aktiviran in otrok je zaščiten pred mnogimi okužbami.

Dihalni sistem v jutranjih vajah aktivira in krepi sintezo sluzi, interferonov in površinsko aktivnih snovi, ki tudi ščiti dihalni sistem pred virusi in bakterijami.

Najpomembnejša naloga jutranjih vaj je, da otroka pripravimo in vanj vključimo ljubezen do športa. Konec koncev, te vaje je treba izvajati v dobrem razpoloženju, ki se vedno prilagaja za dober delovni dan. Če otrok že gre v šolo, potem ves dan, ki ga preživi mizo in pasivno domačo nalogo doma, ne prispeva k zadostni motorni aktivnosti. In preprosta gimnastika zjutraj lahko prispeva k razvoju otrokovega zanimanja in ljubezni do gimnastike ali športa. Vedno je dober z vidika zaposlovanja otrok in razvoja njegovih interesov.

Zato je potreben polnjenje za otroka, da bi ga lahko zjutraj prebudili, da aktivirate delo možganov in vseh notranjih organov. Preprost kompleks vadb zjutraj ima dober učinek na zdravje in povečuje imunski potencial telesa.

Vaje za jutranje vaje za otroke so tiste preproste stvari, ki bodo vašemu otroku pripomogle k zdravemu, močnemu, razvijanju ljubezni do športa in zjutraj se zbudijo z užitkom. Ampak ne pozabite, da otroci v celoti kopirajo vedenje svojih staršev, zato morajo pokazati dober zgled in igrati šport.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.