^

Analgetika med nosečnostjo za okužbo

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 19.10.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Analize med nosečnostjo za okužbo je treba opraviti takoj po določitvi računa na ženskem posvetovanju.

Kakršna koli okužba je v obdobju brejosti nevarna, še posebej obdobje poslabšanja. Varnejše je preverjanje okužbe pred spočetjem, da se prepričajte, da otroka ne bo ogroženo. Okužbe, ki jih je treba med nosečnostjo izločiti:

 • TORCH-okužba. Izvajanje analize za odkrivanje toksoplazmoze, rdečk, citomegalovirusa, herpesvirusa je obvezno za vse noseče matere.
 • Preskus z rdečkanjem. Če protitelesa med študijo potrjujejo majhno število protiteles proti povzročitelju rdečk, se mora noseča ženska v največji možni meri zaščititi pred stikom s potencialnimi bolniki. Če je bil pregled opravljen pred nosečnostjo, morate cepivo dobiti proti rdečkam.
 • Analiza za toksoplazmozo. Toksoplazmoza med nevarnostjo je nevarna, ker lahko povzroči malformacije pri plodu in povzroči splav, mrtvorojenost.
 • Analiza za citomegovirus. Toda zaradi poslabšanja teh virusov je verjetnost spontanosti visok.
 • Analiza RW. Analiza za odkrivanje protiteles proti povzročitelju sifilisa. Analiza se izvaja večkrat skozi nosečnost.
 • Analiza za hepatitis B in C.
 • Izvedba analize za spolno prenosljive okužbe - za prepoznavanje klamidije, gonoreje, ureplazmoze, mikoplazmoze. Zgoraj navedene bolezni lahko povzročijo spontani splav in razvoj malformacij v plodu.
 • Testiranje na HIV. Izvaja se za vse ženske, ki prijavijo nosečnost.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Koga se lahko obrnete?

Analiza hepatitisa v nosečnosti

Analiza hepatitisa med nosečnostjo je obvezna, se večkrat izvaja za nosečnost, da se izključi možnost bolezni in da se pravočasno sprejmejo ukrepi za preprečevanje okužbe ploda.

Analiza viralnega hepatitisa B ali določanje antigena HB-s v krvi je najbolj natančen način za potrditev diagnoze. Če je diagnoza potrjena, najprej ugotovite mehanizem okužbe in nato opravite medicinske ukrepe. Običajno se analiza poskuša zbrati na računu pri ženskem posvetovanju, vendar če ženska redno obišče salon za nohte, ki jo zdravi zobozdravnik, se analiza ponovi.

Analiza za virusni hepatitis C ali določanje v krvi AHCV-antigena. Ta vrsta bolezni je najbolj nevarna, saj se večinoma odvija v latentni obliki in prvi znaki se pojavijo v poznih fazah, ko zdravljenje ne bo več prineslo rezultatov. Če je plod okužen z virusom hepatitisa, lahko umre v maternici ali nekaj dneh po rojstvu. Edina metoda je dati otroku cepljenje, vendar je to v 95% primerih.

Analiza hepatitisa v nosečnosti je zelo pomembna za zdravje mater in zarodka, zato se ne odpovedujte in ne tvegajte za zdravje in življenje nerojenega otroka.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19]

Preskus HIV za nosečnost

Preskus s HIV za nosečnost mora predložiti vsaka pričakovana mati po registraciji pri ženskem posvetovanju, nato pa po treh mesecih. Preden se lotite testa, je bolje, da ne zajtrkujete, ampak da bi jedli svetlo hrano za večerjo. Vir imunske pomanjkljivosti je zelo nevarna bolezen, ki se prenaša pretežno prek spolne in krive biološke tekočine. Virus oslabi imunski sistem in ga naredi imunski za morebitne okužbe. Tudi če tik pred nosečnostjo, ženska, ki se testirajo za AIDS, HIV, je treba predati še enkrat - pogosto v zgodnji fazi okužbe serološki odziv ne daje pozitiven rezultat, in opustiti analizo in tvegajo svoja življenja in zdravje nerojenega otroka in njegovo življenje ni bilo upravičeno neumen.

Če je rezultat analize pozitiven, se sprejme individualni načrt za obvladovanje nosečnosti in zdravljenje, ki ga predpisuje specialist za nalezljive bolezni. To bo omogočilo otrok ni okužena v maternici, poleg tega, če je okužba z virusom HIV učinkovito zdraviti, je mogoče zavrniti carski rez roditi naravno, vendar ob spoštovanju potrebne varnostne ukrepe, da ne bi okužil otroka. Po rojstvu se izvede dodatna analiza - vzorec krvi se vzame iz popkovnice žilice.

Analiza sifilisa v nosečnosti

Analiza sifilisa med nosečnostjo poteka v povezavi z drugimi testi za okužbo. Smer te analize je dana v zgodnji nosečnosti, da bi imeli čas, da predpisujejo zdravljenje in sprejmejo potrebne ukrepe v primeru odkritja patogena.

Analiza za sifilis ali RW se opravi trikrat skozi nosečnost - po registraciji na računu, pri 30-38 tednih nosečnosti in pri hospitalizaciji v bolnišnici. Za analizo venske vzorcev krvi izvedemo, prednostno na tešče, in en dan pred analizo je strogo kontraindicirana jeste mastno, ocvrte hrane in alkohola ali drog na osnovi alkohola.

Rezultati analize so lahko pozitivni ali negativni. Pozitivni rezultati te klasifikacije so:

 • + - pomeni vprašljivo reakcijo.
 • ++ - pomeni šibko pozitivno reakcijo.
 • +++ pomeni pozitivno reakcijo.
 • ++++ izrazito pozitivna reakcija.

Če se diagnoza izkaže za pozitivno, je ženska predpisana dodatna študija, glede na rezultate katere je predpisano posebno zdravljenje, da se prepreči prirojen sifilis pri nerojenem otroku. Prirojena oblika sifilisa praktično ne prinaša zdravljenja in vodi do nastanka resnih zapletov pri otroku, vključno z možgani.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24], [25], [26], [27], [28], [29], [30]

Analiza salmoneloze v nosečnosti

Analiza salmonele med nosečnostjo mora ženska sprejeti pričevanje. Tudi če se okužba slabo kaže, ne zamujajte z napotitvijo na zdravnika in diagnozo. Ugotoviti, da je patogen v krvi že pet dni po okužbi - pri analizi krvi se že pojavijo protitelesa proti patogen. Če ne greš k zdravniku in se ne zdravi, bo bolezen šla v latentno obliko.

Analiza vzorca blatu ali rektalnega brisanja salmoneloze med nosečnostjo se lahko uporabi kot diagnostična metoda pri prvih znakih bolezni in načrtovana bakteriološka analiza med registracijo na ženskem posvetovanju. Analiza je postala obvezna zaradi dejstva, da ima veliko bodočih mater bolezen brez nevihtnih simptomov ali v latentni obliki.

Pri porodu lahko salmonela okuži novorojenčka in povzroči številne nevarne bolezni. Če to izključimo, če ima bodoča mati protitelesa proti salmoneli ali salmoneli v bakterijski študiji, je predpisan tečaj specifičnega zdravljenja. Zdravila so izbrana tako, da ne prodrejo v placento in ne vplivajo na plod. Predpisati antibiotike na kratke tečaje, potem ko je odprava drog priporočljiva trikrat in z intervalom, da se opravi analiza salmoneloze.

Analize med nosečnostjo ob okužbi bodo pomagale prepoznati to ali drugo bolezen v zgodnji fazi in zaščititi mater in otroka pred morebitnimi zapleti.

trusted-source[31], [32], [33], [34], [35]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.