^

Splošna analiza krvi med nosečnostjo

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 19.10.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Skupen krvni test za nosečnost je najpreprostejša analiza, ki je dodeljena vsem bodočim materam. Glavni kazalci te analize dajejo informacije o odstotku krvi v krvi, ki vsebuje trombocite, eritrocite, levkocite, raven hemoglobina in ESR. Ti indikatorji govorijo o zdravstvenem stanju nosečnice in o tem, kako poteka nosenje ploda.

Po splošni analizi se lahko naučimo o skritem vnetnem procesu v telesu, začetku anemije, alergijah, helminthijah in drugih spremembah, ki vplivajo na odstotek nastalih elementov v krvi. To je najlažja in najhitrejša metoda diagnosticiranja fizioloških sprememb v zgodnji fazi. Za nosečnice se takšne norme določijo za splošno analizo krvi:

  • Norma hemoglobina je 120-150 g / l.
  • Norma levkocitov je 4.0-9 n 10 9 celic / liter.
  • Norma eritrocitov je 3,5 -4,5 na 10 12 celic / liter.
  • Norma trombocitov je 150-380 pri 10 9 celicah / liter.
  • Stopnja ESR med nosečnostjo je do 45 mm / h.

Za splošno ali skupno analizo krvi v nosečnosti je nujno, ne manj pogosto trikrat v času nosečnosti. Prvič, ko se ženska registrira, nato pa v 20. In 30. Tednu brejosti. Kri je bolje, da vzamete zjutraj, preden uporabite za zajtrk lahke obroke.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Koga se lahko obrnete?

Pojasnilo krvnega testa med nosečnostjo

Razlaga krvnega testa med nosečnostjo bo zagotovila informacije o stopnjah in odstopanjih. Norma je nihanje hormonskega ravnovesja in elementov v krvi. Glukoza je normalna med nosečnostjo, ostane na nespremenjeni ravni, včasih rahlo narašča ali pada - to je posledica hormonov, ki jih proizvaja posteljica.

Povečan vnos železa med nosečnostjo (nižji serumski feritin in železo v krvi) lahko povzroči nastanek anemije pri nosečnicah. Poleg tega se raven vitaminov in mineralov zmanjša. Še posebej potreba po kalciju in fosforju se povečuje, v nekaterih primerih se lahko razvije akutna pomanjkanje kalcija, ki jo spremlja hipoproteinemija.

Število trombocitov se lahko spreminja v različnih obdobjih nosečnosti, odvisno od fizioloških značilnosti organizma bodoče mame - 150-380 na 10 9 na liter. Eritrociti v krvi nosečnice običajno vsebujejo območje 3,5-4,5 z 10 12 celic / liter.

Število belih krvnih celic v skupnem krvnem testu med nosečnostjo se lahko poveča na 15,0 za 10 9, pri čemer se v telesu maternice kopičijo številni levkociti, da se zmanjša verjetnost okužbe ploda. Povišana je tudi sedimentacija eritrocitov, medtem ko so za nosečnice indeksi do 45 mm / h.

trusted-source[11], [12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.