^

Test za nosečnost doma

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 19.10.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Kljub temu, da lahko lekarne prosto nakup katerega od skoraj dva ducata modele sistemov testiranja za ugotavljanje nosečnosti, nekaj sprašujem, če mogoče narediti test nosečnosti v zgodnjih fazah brez pomoči pripravljene niz hitrih testov.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Kako narediti test nosečnosti doma?

Kot je znano, testiranje za nosečnost, ki temelji na dejstvu, da je pred nekaj dnevi, ko je potekala zasnove (gnojenje) v horionskega celic (zarodka del placente) začne sintezo posebnega hormona - humanega horionskega gonadotropina (hCG). Spada v ženske urinu, in tam prostih delcev (beta-podenoto) lahko zaznamo z uporabo monoklonskih protiteles proti humanega horionskega gonadotropina - beljakovine, ki jih proizvaja limfocitov imunskega sistema in imajo visoko občutljivost za hCG.

To pomeni, da je nosečnost z barvanjem testnih trakov določena kot posledica posebne imunokemične reakcije - imunohromatografije. Trak iz testa, natančneje, njihove membrane, obdelane z ustrezno kemično sestavo. Ta sestavek, poleg barvil (barvne delcev lateksa, nano-delce koloidnega zlata ali ogljika) obsega spojino oznako specifičnih monoklonskih protiteles humanega horionskega gonadotropina.

Kaj je mogoče proti imunokromatografiji popularnega testa nosečnosti z jodom? Rečeno je, da je vse zelo preprosto: ko pride nosečnost, jod postane vijoličen - če ga kaplja na papir, ki je umil v urinu. In če ženska ni noseča, se jod ne bo spremenil ali postal modro.

Celo ponudil, da sledijo obnašanje jodovih kapljic, ki pade iz pipete v skledo z urinom, ko je ta padec, kakor hitro zamegli, potem mora pomeni, da ona ni noseča. Ampak, če je kapljica alkoholne raztopine joda ostala na površini - potem je prišla nosečnost.

Nobenega kemijskega mehanizma in eksperimentalno preverjenih podatkov o zanesljivosti te metode ni bilo mogoče najti.

Nosečnostni test s sode

Natrijev bikarbonat (pecilni soda) se nanaša na alkalne soli in preskus nosečnosti s sodo - očitno - uporablja to posebno kakovost.

Če želite izvesti preskus sode za nosečnost, potrebujete pol kozarec prvega jutranjega urina in čajne žličke sode, nato pa preprosto vrčeš sodo v urin. Nastajanje črtaste pene in mehurčkov pomeni negativen rezultat, padavine brez mehurčkov pa so pozitivne.

Celotna skrivnost tega "fokusa" je, da ima soda alkalne lastnosti in je urina kisla. Tako je zagotovljen negativen rezultat tega "testiranja" glede na specifičen pH urina. Ogljikov dioksid in voda, na katerih se vmesni produkt običajne reakcije soda-karbonske kisline raztopi in mehurčke, kadar so izpostavljeni urinu kisline.

Preskus nosečnosti z manganom

Ponudbe nekateri test za ugotavljanje nosečnosti z kalijevega permanganata, temelji na prepričanju, da če pride do nosečnosti urin ni spremenila šibko rožnato raztopino kalijevega permanganata, vendar bi se morali prikazati suspendiranih delcev. In če ženska ni noseča, potem z dodajanjem urina k raztopini kalijevega permanganata zmes postane rumenkasta.

Kalijeva sol manganske kisline je najmočnejši oksidant in vstopi v redoksne reakcije s solmi, ki vsebujejo urin. Po razkroju se anioni pretvorijo v katione in se sprosti molekularni kisik, ki tudi razbarva raztopino mangana. In kaj je tu nosečnost?

Gre za približno isto absurdnost, ki izhaja iz poskusa opraviti preskus nosečnosti v zgodnjih fazah uporabe ... Zobne paste. V posodi z urinom je priporočljivo dati dovolj belega zobnega pasta in počakati 10 minut. Ob pojavu pene v posodi se ugotovi nosečnost, vse ostalo se šteje kot negativen indikator.

Želimo vas opomniti, da na dvorišču 21. Stoletja in poskusite opraviti test za nosečnost doma z vsemi zgornjimi metodami preprosto ni praktično.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.