^

Otroška hrana za mišično maso

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 16.10.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Ni potrebno razmišljati, da so močne mišice del naše post-sovjetske dobe. Športniki, utežniki v ZSSR so bili zaskrbljeni zaradi zbiranja mišične mase, ne manj kot sodobni bodybuilders. Druga stvar je, da dietetika in industrija še nista na isti ravni kot zdaj.

Športna prehrana pred tem ni bila na voljo, in če bi nekdo imel srečo, da bi ga dobil "zaradi hribovja", je veliko denarja šlo. In kaj je najprej potrebno za rast mišic. Seveda, beljakovine, ki so se vlivale toliko v mlečne izdelke, meso, jajca, pa tudi poceni, a popolnoma uravnoteženo otroško hrano.

Da, včasih je bila hrana za otroke res kakovostna in zelo poceni, zaradi česar so njegovi športniki imeli radi. Povsem naravni izdelek je pripomogel k rasti in pridobivanju telesne mase za majhne otroke. Ampak teže, ki so hranili otroško hrano za oba lica, se niso pritoževali zaradi pomanjkanja mišične mase.

Zato je zamisel o uporabi otroške hrane za niz mišične mase daleč od nove. Toda koliko je danes pomembno, moramo še vedno ugotoviti.

Dejstvo je, da nedavna raziskava prisili kupce, naj dvomijo o kakovosti nekaterih izdelkov skupine za dojenčke. Zato se vse hranljive mešanice ne zdijo uravnotežene in naravne. To skrbi starše. Prav tako morajo opozoriti športnike, ki se tudi zavzemajo za naravno prehrano.

Toda glavna težava sploh ni. Ne vedno, kar je koristno za otroke, prinaša enako korist odraslim. Da, v otroški hrani je veliko beljakovin, vendar so ogljikovi hidrati in maščobe tudi v velikih količinah. Konec koncev, otroška hrana je namenjena rasti telesa otroka, ne samo v mišicah.

Nevarnost otroške hrane za športnike je, da prispeva k rasti maščobne plasti. To pomeni, če je vzeta v dneh, ko se ne izvaja usposabljanje, ali v večernih urah obstaja nevarnost skozi čas, da skrijejo lepoto mišic pod plastjo težko odstranjene maščobe. In če upoštevate tudi lastnosti zgradbe, potem endomorfi takšna hrana sploh ne ustreza. Rezultati v vsakem primeru bodo razočarani.

Če bi rekli, da otroške hrane ni mogoče uporabiti za pridobivanje mišične mase, bi bila nepravična, saj je prehrana s svojo udeležbo v skladu s tem ciljem. Toda rezultate brez "stranskih učinkov" na pasu in straneh je mogoče doseči le z ustrezno vzgojo otroških mačk.

Menimo, da za rast mišične mase za 1 krat morate jesti 150 g otroške hrane v obliki prahu, ki širi čudovito maso vode ali mleka. Kaj pa športnik dobi? Glede na blagovno znamko izdelka in starost, za katero je namenjena formula za dojenčke, lahko 100 g praška vsebuje 5 do 12 g beljakovin. Kako dolgo traja, da bi jedli otroško hrano, da bi pokrili dnevno potrebo po beljakovinah?

Ampak obstaja še en odtenek - to je vsebnost maščob in ogljikovih hidratov. Enako 100 g proizvoda lahko vsebuje približno 4-5 g maščobe in 60-80 g ogljikovih hidratov. Izkazalo se je dobro, to v resnici ni beljakovinski koktejl, ampak nekaj blizu ogljikovih hidratov. Poleg tega so v mlečni formuli za dojenčke samo mleko (kazein) in beljakovina sirotke, za starejše otroke pa je tudi zelenjava. O polnopravnih živalskih beljakovinah, pridobljenih iz mesa, ni dvoma.

Ampak kako polna je ta prehrana za odrasle, veliko vprašanje. Da, otroška hrana vsebuje veliko koristnih vitaminov in mineralov, vendar se njihova prostornina lahko izračuna za majhnega otroka in ne za odrasle s popolnoma različnimi fiziološkimi potrebami. In če tudi upoštevate, da velike fizične obremenitve prispevajo le k izgubi teh najbolj koristnih snovi, se izkaže, da so potrebe še večje.

Otroška hrana, čeprav velja za uravnoteženo, ne more nadomestiti običajne prehrane odraslega fanta ali deklice. Uporablja se lahko samo kot dodatek kot vir lahko prebavljivih beljakovin in energetski dodatek. Toda ta dodatek je uporaben predvsem pred treningom in v redkih primerih po njej. Preostanek prehrane mora biti sestavljen iz polnopravnih živalskih beljakovin. Toda z maščobami in ogljikovimi hidrati morate biti previdni, saj so nekateri njihovi telo že prejeli otroško hrano.

Če vadite dieto, da pridobite mišično maso z otroško hrano, naj vam dajo prednost suhim mešanicam za najmlajše, saj le tukaj lahko najdete popolne prebavljive mlečne beljakovine v pravo količino. Rastlinske beljakovine ne kažejo enake velike učinkovitosti kot stimulans mišične rasti.

Toda če primerjate sestavo otroške in športne prehrane, lahko najdete vse iste sestavine: beljakovine sirotke in kazein, vendar brez dodajanja maščob in ogljikovih hidratov, kar je lahko odveč. Vsaj te sestavine so zelo velikodušne pri številnih živilskih izdelkih, zato tudi pri običajni prehrani ni maščobe in ogljikovih hidratov. Torej, kaj je najboljša hrana za športnike?

Nekdo bo po pogledu na cenovne oznake v prodajalnah za športno prehrano rekel, da je cenejša cena za cenejše formule za dojenčke. Mlade mame o proračunski kakovosti mešanice kakovosti lahko tekmujejo s športno elito in bodo pravilne.

Sovjetski časi, ki so potonila v pozabo, skupaj s cenami peni surovin za prihodnost države, in sedaj police so nas gleda oznake cen z več deset ali celo sto grivna za eno otroško hrano embalaži. Morda so te cene še vedno nižje od tistih, ki okrasijo police trgovin za športno prehrano, vendar morate upoštevati porabo izdelka. Glede na povratne informacije od športnikov, ki se uporabljajo za  prehrano za niz mišične mase  in beljakovinskih napitkov, otroške hrane, na koncu vedno izkazalo, da so posebni izdelki za odrasle ekonomsko najugodnejša mešanice hranil za otroke, kljub visoki stroški embalaže športne prehrane.

Torej, kako koristno je, da se vrnemo v otroško prehrano v naši starosti, ko je veliko učinkovitih in naravnih izdelkov namenjenih športnikom, se vsi odločijo za sebe. To je povsem mogoče, za formulo ectomorphs dojenčke in bo vredno naložbo, pomaga oblikuj svoje telo, ampak ostali bi morali dvakrat premisliti, preden izvesti podobne poskuse, razen če je njihov cilj je, da ne bo "izolacija" na račun maščobnih rezerv.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.