^

Zdravje

Splošne informacije

Suha in mokra gangrena prstov na nogah pri diabetes mellitusu

Ena od resnih težav, povezanih s kronično hiperglikemijo (visok krvni sladkor), je gangrena pri diabetesu, ki se pri bolnikih s to presnovno boleznijo pojavi zaradi slabe prekrvavitve tkiv in poslabšanja njihovega trofizma.

Invalidnost pri sladkorni bolezni tipa 1 in 2

Na splošno status invalidne osebe pomaga bolnikom, da se prilagodijo življenjskim razmeram, zlasti v hudih oblikah, zagotavlja ustrezno raven zaščite in jamstev, materialne in zdravstvene koristi, omogoča dostop do nekaterih socialnih storitev in ugodnosti.

Trofični ulkusi s sladkorno boleznijo na nogah

Diabetes je kompleksna bolezen, ki se manifestira ne le s povečanjem ravni sladkorja. Funkcija mnogih organov je prekinjena, poslabšanje in trohizem kože se poslabša. Na žalost je ta postopek težko obravnavati in se lahko znova pojavi na istem mestu.

Prediabetes pri odraslih in otrocih

O takšni bolezni, kot je diabetes mellitus napisal in govoril toliko, da ne bi imel ideje o njem lahko le zelo majhen otrok. Toda v medicinski praksi obstaja tudi stvar prediabetesa (ali prediabetesa), ki je očitno povezana s prejšnjo diagnozo, vendar se še vedno močno razlikuje od nje.

Diagnoza diabetesa mellitus

V skladu z opredelitvijo diabetesa kot sindroma kronične hiperglikemije, ki jo je leta 981 predlagala WHO, je glavni diagnostični test določitev ravni glukoze v krvi.

Diagnoza diabetične nefropatije

Iskanje in nastavljanje odrski diabetično nefropatijo na osnovi podatkov anamneze (dolžina in sladkorno boleznijo tipa), laboratorijski testi (odkrivanje mikroalbuminurijo, proteinurije, azotemija in uremia).

Diagnoza diabetične nevropatije

Diagnozo diabetično nevropatijo je dal na podlagi posameznih pritožb, anamnezo diabetesa 1. Ali 2. Tip, podatki standardiziranih klinični pregled in instrumentalne študije (vključno s kvantitativno senzorično elektrofiziološke (elektromiografija) in avtofunktsionalnye testov).

Vzroki in patogeneza diabetične nevropatije

Pogostost različnih oblik nevropatije pri bolnikih z diabetesom mellitusom doseže 65-80%. Diabetična nevropatija se razvije v vseh starostnih obdobjih, vendar so klinične manifestacije pogostejše pri ljudeh, starejših od 50 let.

Diagnoza diabetesa mellitusa pri otrocih

Praktično vsi otroci z novo diagnosticirano boleznijo imajo določene klinične simptome. Hiperglikemija in glukozurija potrjujeta diagnozo diabetesa mellitusa. Raven glukoze v plazmi venske krvi je višja od 11,1 mmol / l. Poleg tega je večina otrok diagnosticirana s ketonurijo. Včasih je pri otroku diagnosticirano povečanje koncentracije glukoze nad 8 mmol / L, če ni simptomov diabetes mellitus.

Kaj povzroča sladkorno bolezen pri otrocih?

Predlaga se, da sta pri razvoju sladkorne bolezni pomembna tako genetska predispozicija kot okoljski dejavniki. Genetski nagnjenost k diabetesu tipa 1 je povezana z neugodnim kombinacijo normalne genov, ki se nahajajo v različnih lokusih na različnih kromosomih, od katerih večina nadzorujejo različne povezave v telesu avtoimunskih procesov.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.