^
A
A
A

Vaja, ki bo pomagala premagati bolečino v rami

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Potisnite obraz z zunanjo rotacijo

Okrepite mišice ramen z novo različico klasične vadbe.

Če ste v preteklosti trpeli zaradi bolečine v ramenih ali se želite v prihodnosti izogniti tej težavi, je ta vaja za vas. To je edinstveno gibanje - roke potegnite do sebe, medtem ko jih vrtite. Namenjen je predvsem ranljivim skapularnim mišicam, ki stabilizirajo ramenske sklepe. Poskusite to vajo enkrat ali dvakrat tedensko po koncu vadbe na zgornjem telesu.

  • Koristi

Okrepili boste zadnje deltoidne mišice in spodnje trapezijske mišice. Vaše lopatice bodo odložene in spuščene.

  • Kako vaditi

Vstavite vrv na vrv na zgornji blok in vzemite konca vrvi v vsaki roki, dlani obrnjeni drug proti drugemu in palcem na vas.

Stopite nazaj nekaj korakov od bloka, dokler se roke ne izravnajo pred vami in občutite napetost v kablu.

Povlecite vrv na oči, tako da so roke na ravni ušes. Morate vzeti klasično postavo za težke, imenovane "položaj dvojnega bicepsa".

Roke počasi spustite pred vami.

  • Nasveti naših strokovnjakov

Dviganje pretežkih uteži lahko močno vpliva na vaše ravnotežje in tehniko. Začnite z dvema nizoma 15-20 ponovitev. Ko vam olajša delo, dodajte težo in zmanjšajte število ponovitev (vendar vsaj 8 na pristop).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.